Kohti temppelipalvelusta?

Sanotaan, että koko elämä on oppimista! Toinen samanlainen sutkaus: Työ tekijäänsä neuvoo! Vai neuvooko nykyisin? Vuosia sitten eräässä sairaalassa todettiin, että koko puhtaudesta huolehtiva henkilökunta olikin epäpätevää! Täytyy suorittaa alan kurssi, että saa jatkaa työssään. Asiaa vai ei? Asiaa sikäli, että uusien myrkkymarkkinoiden avautuminen edellyttää tietoa minkälaisin hanskoin ja naamarein asioita voi tehdä. Mistä tämä myös osittain johtuu? Se johtuu siitä, että ammatti alat arvostavat itseään niin tavattomasti. Meidän on saatava enemmän rahaa kuin nuo ja nuo. Kun muuta ei keksitä niin nostetaan koulutustasoa ja sitten on lupa vaatia lisää.

Tämä sama villitys on tullut jäädäkseen myös hengelliselle alalle. On erikoista todeta, että viidentoistavuoden vankilalähettiuran jälkeen olen tullut epäpäteväksi, kun en ole halunnut enää mennä kristillisen opiston auditorioon istumaan ja kuulemaan asioita. Saan toki vielä käydä, jos jaksan, porttikieltoa ei ole tullut. Jostain olin lukevinani, että eräs kirkkokunta alkaa jakaa valtakirjoja pastoreilleen. Aiemmin uskottiin, että Jeesus valmistaa työmiehensä ja naisensa  omassa akatemiassaan ja ihmiset näkevät ja kuulevat ja hyväksyvät sen. Ja iloitsevat kaikista hyvistä lahjoista.

Vanha pääkaupunki vie asian huippuunsa, Kaikki seurakunnat koitetaan yhdistää. Pääkirkon kirkkoherra on ollut tuomiorovasti, mutta kyllä hänestä varmasti tulee nyt sitten ylipappi. Suuri on mahtavaa, vaikka pieni on kaunista. Maallikkous on lähellä yleistä pappeutta, josta joku apostoleista puhuu. Miksi vapaat ihmiset osittain luopuvat siitä, joka olisi taivaallinen järjestys. Ilmeisesti aletaan ottaa oppia terveydenhoidon puolelta. Jokaiseen eri alueeseen erikoistuu joku. Jokaiseen hommaan nimetään joku paikka. Jos olet messuihminen, niin joku erikoistuu niihin. Jos olet konsertti-ihminen, nin tiedät mihin rakennukseen matkustat. Jos olet perheihminen, niin matkustat kolmanteen paikkaan.

Jos Jumalaa kaupitellaan maallisin konstein, niin täytyy muistaa, että kunnon rokkarit soittavat rokkia paremmin. Konserttisaleissa on parmpi äänentoisto ja akustiikka. Jos palveluksia visualisoidaan , niin täytyy muistaa, että teatterilla on viihdyttävämmät ohjelmistot. Miten sieluamme hoidetaan taivaskelpoiseksi? Onko se vielä jollakin mielessään? Rakastaako Jeesus meitä, vaikka emme Hänen kanssaan juuri seurustele?

Nöyryys ja hiljaisuus on valtasi salaisuus, lauloivat lapset aikoinaan. Ovatko ne vaihtuneet bändikamoihin ja savukoneisiin?

Kirjoittaja

Lauri Lahtinen
Lauri Lahtinen

Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. Nyt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa.. Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L M Lahtinen youtube.com

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan luetuimmat blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit