Kirkon YT:t

Miksi Jeesuksen pelastussanoma ei käy kaupaksi. Onko myyntimiehissä ja -naisissa vika ? Jakeluverkosto kunnossa (kirkot ) ja tuote ei koskaan ole epäkuranttia (”en minä anna niikuin maailma antaa”) Jos myyntipäällikkö (Jeesus ) tulisi nyt maailmaan Hän varmaan siteeraisi Kekkosta sanoen ” SAATANAN TUNARIT…PILASITTE HYVÄN USKONNON ”

    • Pekka kuinkas ”markkinoit” uskoa, kun Jeesus selkeästi julistaa tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi, niin eikö tämä tarkoita että tulee kääntyä pois pahoilta teiltä?

      Siis mitä on ”usko” Jeesukseen JOS EI TEE mitä HÄN SANOO?

    • Ehkä pitää kääntyä myös hyviltä teiltä. Kääntymys ei uskoakseni ole niinkään muutosta paheellisesta elämästä hyveelliseen vaan näkökulman vaihtamista maallisista taivaallisiin.

  1. Ehkäpä kyse kuitenkin on tuotteesta. Se nyt ei vain vetoa nykyajan ihmiseen samalla tavalla kuin aikaisemmin.

    Toisaalta kannattaa ottaa myös huomioon, että uskovaisuus ja kirkon jäsenyys oli aikaisemmin enemmänkin oletus, nykyään ihmisillä on valinnanvapaus siinäkin suhteessa. Tämä muutos taas ei voi olla vaikuttamatta niin, että kirkko menettää jäseniä.

    Toisaalta, miksi jäsenmäärä olisi itseisarvo? Mitä Jumala tekee sellaisilla jäsenillä, jotka ovat mukana vain muodon vuoksi?

    • Antero Syrjänen pohdit kirkon asemaan hyvin, ainoa ”virhe” tuossa on kun kirjoitat kirkon jäsenyyden olleen ”oletus” kun se oli selkeä pakko.

    • Eikö aikaisemminkin kuitenkin ollut niitä, jotka eivät kuuluneet kirkkoon, vaikka se oletuksena pakollista olikin? Heidän yhteyskunnallinen asemansa oli toki sitten sen mukainen.

    • Jaa tuosta en tiedä onko voinut olla ilman kirkkoon kuulumista, sen verran tiedän että jos jätti vauvan kastattamatta niin tämä ei saanut kansalaisoikeuksia eli huono oli alku elämälle.

    • Ehkä on kysymys siitä, että usko ymmärretään ’markkinoitavaksi tuotteeksi’. Eikö se kuitenkin ole pikemminkin tiedotettava hyvä uutinen.

    • Suomessa tuli vasta vuonna 1923 mahdolliseksi olla kuulumatta mihinkään uskontokuntaan. Uskonnonvapauslain voimaantullessa plättiin varsinkin työväenliikkeen kannattajien joukkoeroa, mutta sitä ei tapahtunu, kirkon jäsenosuus pysyi vielä vuosikymmeniä yli 90 prosentin. Toisaalta on keisari Konstantinuksen ( 306-337) ajoista asti kirkon jäseninä ollut myös epäuskoisia, joilla siis Suomessa on vuodesta 1923 alkaen ollut mahdollisuus erota.

  2. Oisko kyse sitten siitä, että markkinoidaan vain, melko tylsältä kuulostavaa kristillistä oppia. Sen sijaan, että tarjolla pidettäisiin rikasta ja jännittävää kristillistä elämää. Ainakin tuolla toisella mantereella olevassa maailman suurimmassa ja yhä voimakkaasti kasvavassa Luterilaisessa kirkossa toimitaan näin. Opin tarkkaa tuntemusta ei pidetä kovin tärkeänä, mutta usko eletään todeksi ja sellainen elämä aina vetää puoleensa..

Kirjoittaja

Ruotsalainen Jorma
Ruotsalainen Jorma
Rivikristitty, joka tutkiskelee uskon kentän asioita. Vapaaehtoistyöntekijä, Pohdiskelija,Ihmettelijä.