Kiitosten aika

Kirkkopäivät Kouvolan osalta ovat nyt onnellisesti takanapäin, toivottavasti kaikki mukana olleet nauttivat olostaan, vaikka välillä hieman hyytävä sää ulkona olikin.

Minun piti viime viikolla vielä kirjoittaa yksi osallistumiseen kannustava teksti, se viimeinen vetoomus tähän blogisarjaan, mutta voitte arvata että muut työt kiilasivat koneella istumisen edelle. Ihmiset olivat kuitenkin löytäneet päiville mukavasti, vaikka Kuopion aikaisista määristä hieman jäätiinkin.

Mitä minulle sitten jäi muistoksi ja ennen kaikkea kokemukseksi Kouvolan Kirkkopäivistä?

Ensimmäisenä mieleeni tulevat ne lukuisat hymyilevät ihmiset, jotka tekivät todella pitkiä päiviä onnistumisen eteen. Meillä oli lopulta yli 250 talkoolaista ja työntekijää mukana päivillä varmistamassa, että ohjelmasta nauttivat Kirkkopäivävieraat viihtyisivät. Järjestelyt sujuivat hyvin, vaikka itse sanonkin, kiitos siitä!

Toisekseen mieleen ovat jääneet itse ohjelmat, vaikka oma osallistumiseni jäi kiireen jalkoihin. Mutta palaute niin yleisön suusta kuin salien täyttymisestäkin puhuvat samaa kieltä, laadusta ei tingitty tippaakaan ja moni ohjelma oli ajan hermoilla kiinnostaen niin ammattikävijöitä kuin paikallisiakin. Vielä kun Kouvolassa olisi isompia tiloja, nyt harmittavasti osa joutui jäämään ovien ulkopuolelle. Kiitos siis Kirkkopäivien laadukkaasta sisällöstä, ohjelmatekijät ja yhteistyökumppanit!

Kolmanneksi kiitoksensa ansaitsevat järjestäjät yhteistyökumppaneineen. Kirkkopalvelut ry näki Kouvolan potentiaalin, ja seurakuntayhtymä alueseurakuntineen otti rohkeasti haasteen vastaan lähteä rakentamaan valtakunnallista kirkon suurtapahtumaa, joka on totuttu näkemään Kouvolaa suuremmissa kaupungeissa. Myös Mikkelin hiippakunta, kirkkohallitus ja Kouvolan kaupunki lähtivät innolla mukaan ja tukivat tapahtuman järjestämisessä. Erityiskiitokset täytyy lausua kuitenkin niille yhteistyökumppaneille, jotka ennakkoluulottomasti ottivat osaa kirkolliseen tapahtumaan: Kouvolan Ydinkeskusta ry, KSS Energia, Kymen Seudun Osuuskauppa, Kymenlaakson Osuuspankki, Jaalan kotiseutusäätiö ja Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö. Kiitos!

Itselleni parhaimpana muistona Kirkkopäiviltä jäi mieleen Yhteisvastuun lauantaitanssit, missä edes kolea sää ei tunnelmaa latistanut. Paikalla piipahtaessani omat jalat eivät enää pesisottelun jälkeen niin hyvin kantaneet, että olisi uskaltautunut mukaan heittäytyä, mutta tunnelma oli iloinen ja lämminhenkinen myös ”tanssilattian” laidalta seurattuna. Humpan soidessa oli tilanteesta pönötys kaukana!

Sunnuntaina minäkin pääsin ihan osallistumaan Kirkkopäiville ja huvipuistojumalanpalvelus sekä vihkitilaisuuden seuraaminen Tykkimäen Kouvola-pyörän juurella kruunasivat viikonloppuni. Vihkiparin auton takalasissa ollut teksti ”se oli siinä” kuvasi hyvin myös omia tunteitani, kun viiden päivän maratonin jälkeen ajatukset alkoivat jo kääntyä kotia kohti. Siinä se nimittäin oli, minun osaltani yhdeksän kuukautta sitten alkaneen urakan huipentuma. Matkan varrella tutustuin isoon joukkoon oman alansa rautaisia ammattilaisia, jotka auttoivat monessa pulmassa, mutta ennen kaikkea jäivät sydämeeni ystävinä. Kiitos.

Kirkkopäivien tunnelmiin voi vielä palata katselemalla kuvia Kirkkopäivien Facebook-sivulta, sekä tutustumalla kuvapankkiin Kirkkopalvelujen sivuilla.

Mutta onneksi elämää on Kirkkopäivien jälkeenkin ja kesäinen Kouvola pursuaa erilaisia tapahtumia, Miljazzista Kymi GP -raveihin. Tutustu Kouvolan kesän antiin osoitteessa: http://www.kouvolanydinkeskusta.fi/kouvolassa/tapahtumat/

Minun on nyt aika jatkaa matkaa, kiitos että olet seurannut Kirkkopäivien valmistelua täällä Kotimaa24:n puolella ja oikein hyvää kesää.

1 kommentti

 • Upi Heinonen sanoo:

  Kiitos itsellesi Suvi, olet tehnyt melkoisen urakan! Kuopion kirkkopäivien valmistelua ja toteutusta aika läheltä seuranneena ja osin osallistuneena voin sanoa, että onnistumiseen tarvitaan paljon muutakin kuin hallitusneuvotteluista kuuluisaksi tullutta ”Sipilän prosessikaavioita”:-)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Suvi Mononen

  Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit