Kestävä usko: Baherin tie Egyptin nuorten kristittyjen paineessa

Baherin kylän kristityt Egyptissä ovat kärsineet pitkään vainosta ja heikoista työllistymismahdollisuuksista. Baher oli tehnyt raskasta ja terveydelle vaarallista työtä kivilouhimolla lapsuudestaan saakka ja samalla huolehtinut perheensä toimeentulosta. Hänen työtaakkansa kasvoi entisestään, kun hänen veljensä kuoli.

Baherin elämässä tapahtui käänne, kun hän vammautui työtapaturmassa. Baher masentui ja jätti hengelliset kokoontumiset lähes vuoden ajaksi. Kirkon avustustyön kautta hän sai uuden alun elämäänsä maataloustuotteiden myyjänä, mutta koki syrjintää työssään.

Myöhemmin seurakunnan ja Open Doorsin tukemana Baher sai hankittua karjaa pienyrityksen perustamiseksi. Samalla Baherin syytökset Jumalaa kohtaan vaihtuivat kiitollisuudeksi: ”Opin tunteman Jumalaa ja minua autettiin elämässä eteenpäin.”

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Egyptissä.

Kirjoittaja

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa