Kansanedustajat luulevat olevansa kirkolliskokouksessa
Haluan täten julkisesti saattaa tiedoksi ihmettelyni esimerkiksi Peter Östmanin (KD) kommenteista. Hän totesi Eduskunnassa puhuessaan
Vaikka tämä esitetty lakimuutos ei suoranaisesti puutu Suomen evankelisluterilaisen kirkon avioliittokäsitykseen eikä oikeuteen määrätä kirkollisen vihkimisen ehdoista, äänestystulos on herättänyt pelkoa ja keskustelua kirkollisissa piireissä. Viime viikkojen aikana on nähty, että jokainen julkinen kannanotto puolesta ja vastaan aiheuttaa kirkosta eroamisen aaltoja. Arvoisa puhemies, tähän kirkolla ei ole varaa.
On varmasti paikallaan kirkolliskokouksessa pohtia mikä aiheuttaa kirkosta eroamisia ja surra niitä. Mutta nyt oli kyseessä Eduskunta. Onko tämä todellakin Eduskuntaan kuuluva asia?
Ymmärrän, että esimerkiksi SAK:n jäsen kansanedustajana voi perustella kantaansa sillä, mitä se tekee palkansaajille. Mutta entä jos vastustaisi jonkin lain muutosta sillä, että muutos aiheuttaisi sisäistä kitkaa SAK:n sisälle?
63 kommenttia
Östmanin puhe oli surkea. Luin tunti sitten kaikki käytetyt puheenvuorot. Myös James Hirvisaari (muu11) ja Mika Niikko (ps) kuvittelivat olevansa muualla kuin eduskunnassa. Puhuivat kirkosta, vaikka sille ei pätkääkään kuulu, kenen kanssa minä maistraatissa avioliiton solmin. Niikon ja Hirvisaaren puheet olivat muutenkin harhaisia.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_127_2014_ke_p_15.shtml
Ei usko Jumalaan ole vain joku saareke, joka olisi elämästä syrjässä. Me jokainen olemme Jumalan, Luojamme, edesssä vastuussa elämästämme ja sen hedelmistä. Sielunvihollisen ansa on, että se valehtelee ihmisen omaksi herrakseen. Mutta ”Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan, te antaudutte, sen palvelijoita te olette, joko synnin palvelijoita, kuolemaksi tai kuuliaisuuden vanhurskaudeksi?” (Rm.6:16). Sielunvihollinen vie omansa yhä syvemmä syntiin ja ilman ihmisen parannuksentekoa, kadotukseen. Jeesus vie omansa voittajina Taivaan Kotiin. Tämä on jokaisen ihmisen tärkein valinta, kumpaa hän palvelee.
Niin niinpä niin.. Voisin samoin kysyä Jorelta miten Jori voi käyttää puhenvuoroja kyseisessä asiassa Kotimaa24 sivulla kun ei kuulu kirkkoon?
No ei tarvitse kenenkään vastata kun tiedän Kotimaa24 sivuston agendan.
Toisaalta nuo Joren jorinat ja ihmettelyt ovat yhtä tyhjän kanssa.
Mitä tulee kanasaedustajien ym. kannaottoihin ne ovat aivan oikeutettuja ja oikeassa ajassa, paikassa ja tavalla esitettyjä.
Siitä eduskuntakeskustelusta yksi huomio. Toisella laidalla Silvia Modig, Oras Tynkkynen ja Jani Toivola halasit kilpaa kaikkia — ja taistelivat äänestäjistä, jotka valitsevat vasemmistoliiton ja vihreiden väliltä. Sympaattisin voittaa. Sillä toisella laidalla kristillisdemokraatit, persut (miinus Arja Juvonen) ja kepun vanhoillisempi reuna kisoivat siitä, kuka on agressiivisin, mauttomin, raamatullisin ja kuka maalaa kahden homon adoptoiman lapsen hirveästä kohtalosta säälittävimmän kuvan — ja taistelivat samoista äänestäjistä.
Kimmo ja Kari säälin teidän naiviuttanne NYT kun ette pysty enää kumoamaan allekirjoittaneen kommentteja alatte esiintyä pätevinä kielioppimaistereina. Kimmollakaan ei näihin bileihin ole oikeastaan mandaattia.
Hannu Kasken linkittämissä edustajien teksteissä kiinnittää huomiota Mika Niikon puheenvuoro. Niikko katsoo, että ns. sukupuolineutraali avioliitto murskaa koko yhteiskuntarakenteemme.
Ilmeisesti se, että homot voisivat halutessaan mennä naimisiin tuhoaa kodin, perheen, kirkon, isänmaan ja lopulta koko länsimaisen sivilisaation. En lainkaan epäile, etteikö oikeistokristillisissä lahkoissa kirkon sisällä ja ulkopuolella ole jo ehditty linkittää kulttuurimarxilaisten homojen salakavalia suunnitelmia ja Putinin ”maailmanvalloitusta” yhteen..
Mikä tulee kirkon ongelmiin, niin edellä mainitun hysterian tarkoitushakuinen lietsonta ei liene niistä kaikkein vähäpätöisimpiä.
Jos ajatellaan, että Eero Heinäluoma olisi tavallinen kansanedustaja, ja eduskunta käsittelisi lakia työehtosopimusten yleissitovuuden purkamisesta, voisi Heinäluoma mielestäni aivan perustellusti argumentoida, että se 1) heikentää palkansaajien asemaa 2) saa palkansaajajärjestöt ehkä kiistelemään keskenään (ja heikentää niiden yhteistä vaikutusvaltaa).
Heinäluoma on sen verran fiksu ja pätevä poliitikko (toisin kuin rauhansanalainen Östman), että tuskin käyttäisi jälkimmäistä argumenttia, vaikka se sinänsä olisi rehellinen ja paikkansapitävä.
Luullakseni Jorikin voisi hyväksyä jälkimmäisen argumentin, kun kyseessä olisi palkansaajajärjestöt. Kun kyseessä on kirkko, vaparit valvovat symbolisesti yötäpäivää pikkuruisessa, mutta median suhteen vaikutusvaltaisessa päämajassaan, ettei eduskunnassa vaan sattumalta kukaan kansanedustaja, edes vahingossa ajattele käyttää sellaista kaikkia uskonvapausnormeja potentiaalisesti rikkovaa ilmaisua kuin ”kirkko” missään sellaisessa yhteydessä, jossa se ei suoranaisesti ole välttämätöntä.
Kimmo Sanaa naivi ei suositella käytettäväksi vaan naiivi. Ei siis sulje pois etteikö voisi käyttää silti sanaa naivi. Ps. Lähde sivistyssanakirja
Kimmo&kumppanit mitä tulee sanontaan ”Jorin Jorinoita” niin tarkoitus oli lähinnä saattaa sanonta runontapaiseen riimimuotoon. En siis ajatellut varsinaista kielioppia vaan kansanomaista ilmaisua.
Samalla tavoin voi kysyä, miksi esiinnyt jonkinlaisena kansantribuunina Eduskunnan suhteen vahtimassa, ettei yksikään kansanedustaja vain sano jotain epäsekulaaria.
Ilmoita asiaton kommentti