Kannatuspuheenvuoro: Piispan tunnettava seurakunnat ja media

Helsingin piispa on kysytty haastateltava mediassa. Pääkaupungissa sijaitsevat monet mediatalot ja siksi Helsingin hiippakunnan piispaa kysytään usein haastatteluihin. Niissä tarvitaan tietämystä kirkosta, taitoa kiteyttää sanoma sekä kykyä esiintyä luontevasti ja uskottavasti.

Teemu Laajasalolla on pappina poikkeuksellisen hyvät valmiudet ja vuosien kokemus mediassa toimimisesta. Teemun esiintymisistä on saatu menneiden vuosien aikana hyvää näyttöä. Hänen esiintymisensä ja tapansa puhua ovat vieneet kirkon sinne, missä emme ennen ole olleet.

Helsingin piispa ei ole kuitenkaan vaan mediajulkkis. Häntä tarvitaan kaitsemaan seurakuntia, vaalimaan ykseyttä sekä tukemaan sen työntekijöitä ja seurakuntalaisia usein hyvin yllättävissäkin tilanteissa. Teemu on toiminut 20 vuotta pappina, Agricola-liikkeen toiminnanjohtajana, Kallion kirkkoherrana, pappisasessorina tuomiokapitulissa sekä Helsingin seurakuntayhtymän johtajana. Hänellä on kokemusta seurakuntien ja seurakuntayhtymän vaikeiden ja haastavien tilanteiden hoidosta. Noissa tilanteissa Teemu on osoittanut rakentavaa ja selkeätä johtamiskykyä, jota tarvitaan haastavan ajan keskellä entistä useammin.

Teemun pitkä kokemus seurakuntatyöstä yhdistettynä hyviin sosiaalisiin taitoihin takaavat sen, että hänestä tulisi hyvä Helsingin hiippakunnan seuraava piispa.

Hän on sitoutunut tähän kirkkoon. Hänen rohkeuttaan tuoda kirkon sanomaa esille tarvitaan tässä ajassa.

Heikki Arikka

Sakari 
Enrold

Heikki Hakamies

Juha Ilonen

Outi Lantto

Pirjo Kantala

Hilkka 
Niemistö

Juha Rintamäki

Janne Silvast

Pirkko Yrjölä

Vierasblogi
Vierasblogi
Kotimaan Vierasblogissa julkaistaan yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa.fi:ssä. Jos haluat kirjoittaa, ota yhteyttä Kotimaan toimitukseen.