Kahden pastorin kertomuksia Mosambikin iskuista ja pakolaistilanteesta

Kuvakaappaus videolta. Kuvan täyttävät vihreät lehdet. Lehtien takaa näkyy hieman sinipaitaista miestä. Kuvassa näkyy repliikki "Ei vain perheeni vaan koko yhteisö Gabo Delgadossa ollaan tuhoamassa, -"

Katso video

Mosambikissa kristityt ja muslimit elivät ennen v. 2017 alkaneita väkivaltaisia ääri-islamistien tekemiä hyökkäyksiä samoilla alueilla sovinnossa. Vuonna 2021 islamistikapinalliset iskivät Palman kaupunkiin Pohjois-Mosambikissa. Viimeisen neljän vuoden aikana tehdyissä iskuissa on surmattu tuhansia ihmisiä ja niiden seurauksena aiheutettu iso pakolaisongelma perheiden paetessa kylistään turvallisemmille alueille. Maan yleisestä köyhyydestä johtuen sen mahdollisuudet humanitäärisen avun antamiseen ovat rajalliset. Paikallisten kirkkojen ja sukulaisten avun varassa pakolaisalueilla eläville Open Doorsin jakama hätäapu ja terapia on ollut merkittävässä asemassa. Aineellisen avun lisäksi sekä kristittyjen että maltillisten muslimien keskuudessa on pidetty esillä ja jaettu Jumalan sanaa Open Doorsin tukemien pastorien järjestämissä tilaisuuksissa ja jakamalla Raamattuja.

Lue lisää.

Kirjoittaja

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa