Juutalaisten pilkkaaminen ja herjaaminen

Kautta aikojen on ollut juutalaisia, jotka ovat pilkanneet ja herjanneet avoimesti Vapahtajaamme Jeesusta Kristusta.

Pari esimerkkiä juutalaisten pilkanteosta. Eräs ystäväni oli aikoinaan Israelissa kibbutsilla töissä. Siellä järjestettiin illanvietto, jossa hävyttömästi näytettiin elokuva, jossa Jeesuksella muka oli useita seksisuhteita. Kibbutsin kristityt eivät voineet osallistua sellaiseen, vaan olivat samaan aikaan rukoilemassa toisessa paikassa.

Tunnettu juutalainen Ruben Stiller taas sanoi eräässä radio-ohjelmassa kaikkien kuullen, että Jeesuksen täytyi olla hullu, koska piti itseään Messiaana. Tämä tapahtui jo useita vuosia sitten.

Eräs Israelissa lähetystyössä ollut kertoi, kun paikallisessa lehdessä kirjoitettiin jotakin Jeesuksesta, ei voitu käyttää Jeesuksen omaa nimeä, vaan hänestä puhuttiin halventavasti käyttäen nimeä se tai tuo mies.

Juutalaiset itse ovat myös vainonneet kristittyjä. Tätä saavat kokea Israelissa nykyäänkin eri tavoin esim. messiaaniset juutalaiset. Raamatussa Stefanus oli ensimmäinen juutalaisten surmaama kristitty marttyyri.

Kuitenkin on myös onneksi totta: "Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi." Matt. 12:32

40 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  1. Veri Jeesuksen meidät taivaaseen / täältä murheiden maasta vie. / Sana ilmoittaa aivan tarkalleen, / että sinne on yksi tie. / Muuta tietä ei ole taivaaseen, / ikivanha vain armon tie. / Minut kerran se kodin autuuteen / kanssa uskovan joukon vie.

  2. Sitä tietä myös isät kulkivat, / kotiin muinoin jo muuttaneet. / Aadam, Abraham, Mooses, profeetat / veriuhriin on uskoneet. / Muuta tietä ei ole taivaaseen, / ikivanha vain armon tie. / Minut kerran se kodin autuuteen / kanssa uskovan joukon vie.

  3. Polut toiset vie harhaan, kuolemaan, / ne on ansoja Kiusaajan. / Sanaa tarkoin vain opi seuraamaan, / elä armossa Golgatan. / Muuta tietä ei ole taivaaseen, / ikivanha vain armon tie. / Minut kerran se kodin autuuteen / kanssa uskovan joukon vie.

  4. Moni eksynyt tältä tieltä on / sekä langennut valtaan yön. / Veren hylkääjät saavat tuomion, / sama loppu on ihmistyön. / Muuta tietä ei ole taivaaseen, / ikivanha vain armon tie. / Minut kerran se kodin autuuteen / kanssa uskovan joukon vie.

  5. Veren armosta kiitos valtavin / kerran taivaassa täysin soi. / Kuoro uskovain luona Jeesuksen / vasta kirkkaimmin laulaa voi. / Muuta tietä ei ole taivaaseen, / ikivanha vain armon tie. / Minut kerran se kodin autuuteen / kanssa uskovan joukon vie.

  Siionin Kannel 452

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Hesalainen rekkakuski meni Kuopiossa baariin ja tilasi kupin kahvia. Myyjä kysyi: – Tullooko pulloo? Hämmentynyt mies änkytti: – E-ei kun kuppiin!

  Huussikirja. Ota löysästi!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut. Apt. teot 20:28

  Hinta, jonka hän on seurakunnastaan maksanut, riittää takaamaan sen, että sen hyvinvointi on aina hänen sydäntään lähellä. Me olemme hänelle kalliita sen veren tähden, jonka hän on meidän edestämme vuodattanut.

  George Bowen, Hiljaisiin hetkiin, Päivä, 1996.

  Ilmoita asiaton kommentti