Jumalan pelkääminen

Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat. Hänen ylistyksensä pysyy iankaikkisesti. (Ps.111:10 / FB38)

Pelkäämme Jumalaa oikein silloin, kun tiedostamme sen, että Jumala näkee ja kuulee kaiken ja kun me ahkeroimme ollaksemme mieliksi Jumalalle. Tehdessämme Jumalan tahtoa vastaan, meille voi syntyä oikeaa Jumalan pelkoa, joka ajaa synnin tunnustamiseen ja parannuksen tekemiseen. Jumalan pelkääminen on Jumalan palvelemista ja kunnioittamista.

Sinun tykönäsi on anteeksiantamus, että sinua peljättäisiin. (Ps.130:4 / FB38)

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

6 KOMMENTIT

  1. Martti Luther katekismuksessa kehoittaa meitä pelkäämään ja rakastamaan Jumalaa:”Meidän tulee pelätä ja rakastaa Jumalaa”. Näin uskottiin ja opetettiin kristinoppia vuosikymmeniä sitten. Jumalaan joka sanoo: ”Sillä minä,Herra,sinun Jumalasi,olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen,niille jotka minua vihaavat”( 2 Moos. 34:7 ) Tällaiseeen Jumalaan uskottiin,mutta meidän aikana kirkossa ei kuule puhuttavan tällaisesta Jumalasta. Mieluumin puhuta rakastavasta Jumalasta,joka hyväksyy jopa sellaista ,jota Raamattu kieltää meitä tekemästä vastoin Jumalan sanaa. Turhaan ei Raamatussa ole kirjoitettu:”Herran pelko on viisauden alku:se on hyvä ymmärrys kaikille,jotka sen tekevät:hänen kiitoksensa pysyy ijankaikkisesti” ( Ps. 111:10 )

  2. Jumalan pelko tai kunnioittaminen liittyy olennaisesti siihen, että ihminen, kansakunta tai yhteiskunta uskoo, että Jumala on. Kuinka kansa kunnioitaisi Jumalaa ja Luojaa, jos ihmislapselle kaikkialla julistetaan; ”Ei ole Jumalaa, on vain sattuma ja tiede joka sitä tutkii.”

    Olen itse vahvasti sitä mieltä, että Jumalan pelko on paljolti kadonnut Suomen kansan sydämistä. Päättäjät kulkevat omilla teillään, eikä kukaan enää kysy, mitä sanoo Herra. Jumalaton valtakunta turmelee itse itsensä, sillä vain se mikä on Herrasta, pysyy iäti.

    • Hyvä kommentti, kiitos Ismo. Ajattelen pitkälti samoin. Suomessa, Jumalan lain on korvannut syntisen elämän hyväksyminen. Tästä ei hyvää seuraa.

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.