Jumala lunastaa aina lupauksensa

Elokuvissa kiinnostaa hyvän ja pahan välinen taistelu. Haluamme hyvän voittavan. Tämä on perustarpeemme aivan ”Aatamista alkaen”. Raamattu kuvaa, että hyvä voittaa lopulta pahan. Raamatussa hyvän ja pahan taistelu alkaa käärmeen eli paholaisen houkutuksesta ja ihmisen lankeamisesta. Näin pahuus luikertelee ihmiskunnan vitsaukseksi ja kiroukseksi. - Silloin Jumala etsii ihmisen ja lupaa auttaa: Vaimon siemen polkee vielä kerran käärmeen pään rikki (1Moos.3:15). Tämä lupaus kulkee ja kantaa Jumalan omia läpi ihmiskunnan historian.

Lupauksen Sana tulee lihaksi, kun neitsyt Maria synnyttää Betlehemin tallissa poikavauvan. Jeesus lunastaa meidät pahan vallasta (Matt.1:18-23). Mahtipontisista elokuvista poiketen paha voitetaan, kun Jumala itse astuu Jeesuksen Kristuksen kautta kärsimykseen ja kuolemaan. – Raamattu kuvaa, ettei kukaan arvannut Jumalan lupauksen läpimurron tapahtuvan juuri ristillä eli teloituspuussa.

Mistä tiedämme, että tämä on varmasti totta?

Jeesuksen ylösnousemus eli voitto yli kuoleman valtojen on takuu siitä, etteivät Jumalan sanat Raamatussa jääneet tyhjiksi lupauksiksi (1Kor.15:12-20).

 

Kirjoittaja

Manu Ryösö

Olen pastori, joka haluaa sitoutua Pyhään Raamattuun ja sen perustalle rakentuvaan luterilaiseen tunnustukseen. [Kuva Nasaretin kadulta Israelista]