Joulun aika !

Joulun aika on tutkijoiden mukaan ollut ihmisten elämän rikkaus jo tuhanisa vuosia ennen Jeesuksen syntymää. On täysin ymmärrettävää että kirkko otti sen omaksi juhlakseen, Tutkijoiden mukaan Jeesuksen syntymä olisi tapahtunut syyskauden tiedoilla.

Ihmisten joulun ajan arvostus perustui meidän kaikkien tasa-arvoisuuteen ihmisarvostuksessa ja lähimmäisen rakkauden merkityksen ymmärtämiseen. Tämä Koekeimman antama lähtökohta elämällemme on voimassa jatkuvasti. Vuosikalenterista alkaen.

Kirkon oppi on luonnollisesti oma luterilainen oppi omine jumalineen ja lapsineen.

9 kommenttia

 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Oikeassa olet Reino Suni siinä, että Jeesuksen syntymä todennäköisesti tapahtui syys-lokakuussa. Ei ole kovin mielekästä ajatella, että paimenet olisivat olleet lampaiden kanssa niityllä talvella. Jerusalemissakin sataa talvella lunta, joten varmaan Beetelehemissäkin. Herodes, joka määräsi lastenmurhat Beetelemissä kuoli jo muutamaa vuotta aiemmin, ennenkuin sen teki. Jos uskomme, että nyt olisi vuosi 2021 jälkeen vaöahtajamme syntymän. Joten laskennassa on tehty ainakin 4:n vuoden virhe. Joidenkin mukaan jopa 7vuotta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Väisänen sanoo:

  Ajan virheellä ei ole isoa vaivaa kun huomioidaan mitä Uudessa Testamentissa katsottiin vanhoista kirjoituksista kanonisoinnissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Paavali oli oppinut ja sivistystä saanut Tarsoksen koulussa mitä on verrattu tietotaidon omaamisessa Aleksandrian silloiseen Yliopistoon. Näin Hellenismin vaikutteet olivat Hänelle tuttuja. Miten paljon ne vaikuttivat sitten syntyneessä todistuksessa, en tiedä, mutta jottain voisi huomata.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Itse haluan uskoa Jeesuksen allegoriaan kirjoituksissa mutta kun Filon Jeesuksesta ei kirjoittanut tulee mieleen epäuskon hetkillä kysymyksessä onko kyseessä täydennys paremman todistuksen asiassa syntymässä olevaa kirkkolaitosta varten.

   Toivottavasti olen väärässä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Veli Pesonen sanoo:

  Valitettavasti en ymmärrä kaiman tekstiä. Lieneekö oma lukivaikeuteni ajatusta lisää sotkemassa? Muistaakseni joku munkki laski syntymäajan paöjon myöhemmin ja ainakin vuosi 0 jäi laskuista pois.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Reino. On kulunut vuosia kun sinäkin olet kirjoitellut tällä palstalla. Sinulla on ollut mahdollisuus vaihtaa käsityksiä taivasasioista. Kirjoituksesi todistaa ettet ole päässyt alkuaskelia pidemmälle. Toivon, että tutkisit Raamattua rukoillen. Etsi itsellesi uskova ystävä, jonka kanssa voit keskustella Raamatusta. Me itse kukin olemme melkein jokainen kirjoittaja siinä iässä, että taivasasioista on tärkeää keskustella, kun aikaa ei ole paljon, että omat asiamme olisi kunnossa, kun Jeesus tulee omansa noutamaan. Uskon ystäviä varmaan löydät vapaista suunnista ja evlut kirkonkin jäsenistä. Toivon kaikkea hyvää elämällesi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   Kiitos elämän toivottamisesta jota toivon myös sinulle.

   Käsitykseni taivasasioista perustuu omaan ajatteluuni, joka ottaa realistisesti huomioon tiedemiesten ja tutkijoiden käsitykset ja tuttkimustulokset aina Raamatun rakentajia myöten. Valitettavasti vain tämä lähtökohta , ajattelu, esiintyminen, ei näy täällä olevissa kirjoituksissa kuin ani harvoin.

   ” Alkuaskelia pidemmälle !”. Lähtökohtani oli viiden vuoden omasta mielestäni aktiivinen tutustuminen tapahtumiin, jonka tuloksena kirjoitin kirjan ” Kristinuskon kirja ” 2010. Tämän jälkeen olen jatkuvasti tarkentanut käsityksiäni jotka näkyvät yli 70 blogeissani muide kirjoituksineen. Oman käsitykseni mukaan en ole jämähtynyt sokeasti patkalleen.

   Keskustelu on rikkaus kun vastapuoli ei ole sokeasti uskova muiden ihmisten kirjoituksiin Raamatusta alkaen. Vaan hänellä on oma ajattelukyky.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Ei valistuneiden kristittyjenkän piirissä kiistetä sitä, että joulun ajankohdaksi on aikoinaan valittu muinaisessa Roomassa vietetty Voittamattoman auringon juhla, joka ajoittui luonnollisista syistä talvipäivän seisauksen tuntumaan. Näin voitiin rauhassa juhlia Vapahtajan syntymää, kun pakanat juhlivat samanaikaisesti omissa juhlissaan. Jeesuksen syntymän päivämäärää ei enää toisella vuosisadallakaan varmuudella tiedetty. Maallisemmistakin yhteyksistä tunnetaan ilmiö, että hallitsijan ”virallista” syntymäpäivää vietetään muuna kuin todellisena syntymäpäivänä, näin ainakin Britanniassa nykyisinkin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit