JOULU - rekisteröity tavaramerkki?

Kirkko voisi lisätä tulojaan rekisteröimällä JOULU-sanan ja myymällä käyttöoikeuksia niille tuhansille tahoille, jotka käyttävät JOULU-sanaa rahan ansaitsemiseen.

Jostain syystä Joulukuusta on tullut todellinen rahasampokuukausi tuhansille kauppiaille sekä kaupungeille ja järjestöille ja yksityisillekin tahoille. Suuri osa taiteilijoista julkaisee "Joululevyn" ja kirkot ovat täysin varattuja taiteilijoiden Joulukonserteille, joista on tullut heille rahasampoja, kuuluivatpa kirkkoon tai eivät. Kaupungit avaavat Joulukatuja kulkueineen, joista tosin loistaa poissaolollaan juhlan päähenkilö: Jeesus. Joulupukkia ja kaiken maailman krääsää ja rekvisiittaa on kyllä mukana ja puhujina julkisuudenkipeitä poliitikkoja. Miljoonia "Joulukortteja" lähetetään, joista suurin osa on pelkkiä kauniita talvimaisemia, vaikka Betlehemissä Jeesuksen syntymän aikoihin oli +30 astetta lämmintä, eikä lumesta tietoakaan.

Partiolaisetkin poistivat Jumala-sanan käytön partiolupauksestaan, mutta rahastavat Jeesuksen syntymällä pistämällä lapset myymään suosittua adventtikalenteria. Kohta kai partiolaiset myyvät myös Ramadan-kalenteria yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon nimissä?

Kirkko voisi saada miljoonien eurojen rojaltitulot rekisteröimällä JOULU-sanan rekisteröidyksi tavaramerkiksi ja myymällä sanan käyttöoikeuksia näille Joululla rahastaville tahoille.

Onko kukaan woke-kulttuurin edustaja vielä loukkaantunut Joulu-sanan väärinkäytöstä vedoten vaikkapa kulttuuriseen omimiseen tuntien itsensä uhatuksi ja turvattomaksi?

Kirkolla on monia tapoja paikata jäsenmaksutulojen vähenemistä, kunhan kirkkohallituksessa alkavat pitämään "ideariihiä" uusien ideoiden esiin saamiseksi. Uusista tulonhankintalähteistä voisi kirkko järjestää vaikkapa julkisen kilpailun, palkintona...... (lukija voi täyttää).

Iloista mutta rauhallista adventin aikaa toivotan kaikille, tasapuolisesti, kun valmistaudumme Jeesuksen, Vapahtajamme syntymäjuhlaan.

16 kommenttia

 • Joona Ojanen sanoo:

  Raamattu ei taida mainita koska Jeesus syntyi. Tietääko Erkki koska ja kenen toimesta kristityt siirtivät Jeesuksen syntymäjuhlan nykyiselle paikalleen? Taitaa joulua olla juhlitty jo kauan ennen kristinuskon tuloa Suomeen. Niin se historia unohtuu 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Joulu nimi tulee englannin sanasta wheel (sitten ruotsin hjul) ja tarkoitti pyörää, jolla kuvattiin vuoden kiertoa, joka oli tullut talvipäivän seisaukseen, jonka jälkeen päivä alkoi jälleen pidentyä ja valo (lux) pikkuhiljaa taas voittaa. Aurinko oli ollut ’haudassa’ kolme päivää’, päivän ennen tasausta, tasauspäivän ja päivän tasauksen jälkeen. Tämän Valon juhlan kristinuskon pomot omivat itselleen kuten lähes kaikki muutakin juhlansa antiikin mysteeriestä, joissa näitä juhlia oli jo ammoin juhlittu kuten myös jo muinaisessa Egyptissä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Entä perkele, saatana ja helvetti ? Pöyristyttävää, että ihmiset kiroilevat ihan ilmaiseksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reijo Mänttäri sanoo:

  Ne maat, joiden valtion tukemema kirkollis-hengellinen opetus on, että sakramentit ovat tie joulun Herran, jos ei yhteyteen niin ainakin lähelle, satsaavat erikoisen paljon joulun rekvisiittaan, oli ne tonttuja, pukkeja, seimenlapsi paimenien ympäroöimänä ja niin edelleen.

  Kaikkein massiivisin kokemus oli lapsuudenperheeni ensimmäinen joulu Italiassa, v. 1958. Siitä otettiin kirkollisesti irti kaikki mahdollinen ennen joulupäivää ja sen jälkeen. Tammikuun 6. oli l’Epifania-juhla, juhlittiin Jumaluuden ilmestymistä, ja tietäjien vierailua. Tämä sitten on ”täydennetty” Befana-akan vierailulla, joka toi joko hiilenpalan tai lahjoja, eli kiltit palkittiin ja tuhmat noettiin. Tietysti 24/25 joulukuuta yönä kävi ”Babbo Natale” ja toi lahjoja hänkin.

  Kaiken tämän juhlan keskellä oli seimenrakentelukilpailuja ja erittäin taidokkaat tehdään Napolissa.

  Pyhimykset, kuten Maria ja Joosef Jeesus-lapsen lisäksi, ovat palvonnan kohde kirkollisissa menoissa ja yhteisissä rukouksissa siellä.

  Kaikki juhlat Italiassa ovat pyhimyksiin liittyviä. Heitä kunnioitetaan palvoen monella tavalla. Kun ihmiset tulivat elävään uskoon, he kokivat luonnolliseksi tarpeekseen luopua kaikista juhlinnasta, paitsi uskovien leivänmurtamisesta ja uskovien kasteesta, koska ne ovat ainoat Jeesuksen asettamat juhlat.

  Koska Jeesus on aivan eri juttu evankelisuudessa, kuten Italian helluntaiherätyksessä, niin kaikki toisen käskyn rikkomiseen liittyvä, kuten pyhimysten kuvat tai kuvat ”Pyhästä perheestä” on asioita, joista ollaan päästy vapaaksi.

  Evlut kirkko ja yleensä protestanttinen, etenkin muotojumalisuus, liittyy Jeesuksen ihmiseksi syntymisen juhlintaan. Jeesus on vain kuva, herttaisesta vauvasta. Ei olla lähempänä eikä kauempana Jeesuksesta, olit katolinen tai protestantti.

  Vexi Salmi hapuili, ”yritti” saada Jeesusta syntymään sisimpäänsä, mitä hänen joululaulun sanoitukseen tulee, ja se on lohduttanut massoja Suomessa. Koetaan, että ihmiselämän tarkoitus on etsiä, sanailla ihanasti, synnyttää ja samaistua jokaisen ihmisen sisimmässä olevaan kaihoon eli tyhjyyteen. Ydinilmaisu on ”oi jospa..?”.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Mänttäri ei juhli Jeesuksen syntymää? Kristus oli syntyessään samalla sekä tosi ihminen (seimen lapsi) että tosi Jumala.

   Pitkän listan Mänttäri on kommentissaan laatinut ohi todellisen joulun lahjan, koko maailman Vapahtajan. Harhoja on vielä enemmän kuin Mänttäri kykenee luettelemaan. Siitä olen samaa mieltä. Minulle riittää Suomessa ahdistuksen aiheuttajaksi tontut ja joulupukki.

   Helluntaiseurakunnat ovat puhtaita? Ainakin Italiassa?

   Hyvää adventin aikaa kaikille. Kristus syntyi koko maailman synnin sovitukseksi. Voitto sinetöitiin Golgatalla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Nieminen sanoo:

  > Kirkko voisi lisätä tulojaan rekisteröimällä JOULU-sanan

  Sellaista tavaramerkkiä ei voi rekisteröidä, jota ei itse omista.

  Joulu on ikivanha juhla, jota on useissa kulttuureissa vietetty talven pimeimpänä hetkenä eli talvipäivän seisauksen aikoihin. Sama tietysti koskee myös Juhannusta vuoden valoisimpana ajankohtana.

  Kristillisen kulttuurin levitessä Eurooppaan kirkot päättivät juhlistaa Jeesusta ja Johannes Kastajaa näinä ajankohtina, jolloin ihmiset jo valmiiksi juhlivat. On helpompaa juurruttaa uutta kulttuuria ja uskontoa uudellenkäyttämällä olemassa olevia juhlapäiviä kuin luomalla uusia.

  Jos tähän jotain rahaliikennettä haluaa, pikemminkin kirkon tulisi maksaa pakanoille lisenssimaksua heidän juhlapäiviensä käyttämisestä kristillisiin tarkoituksiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Herra Auranen, ansioluettelostasi puuttuu Helsingin Hovioikeuden langettasma tuomio yhdeksästä petoksesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  KIMMO. mistä tiedät, että sinulla on parempaa tekemistä, kun et ole lukenut kirjaani? Perustuvatko kaikki väitteesi samaan lähtökohtaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Erkki O Auranen

  Olen kaivosinsinööri ja pappikin jo kohta 20 vuotta. Kokemusta on kansainvälisestä kaupasta, sillä olen allekirjoittanut vientiprojektisopimuksia seitsemällä eri kielellä ja toiminut kaupallisena attasheana Pekingin suurlähetystössämme hoitaen metallisteollisuuden vientiä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Konepajayrittäjänä yritykseni meni konkurssiin 1980 ja olin 27 vuotta ulosotossa varattomana kokien kaikki sen elämän "ihanuudet", mm 22 vuotta konkurssin jälkeen täysi-ikäisten lasteni omaisuuksien (asunto auto, kesämökki) ulosmittaukset sivullisen ulosmittauksena, vaikka lapset olivat 2-9 vuotiaita yrityskonkurssini ajankohtana. Olen kirjottanut viisi kirjaa, mm Kiinakaupan käsikirja, Kirjeitä niille, jotka unohtavat oikean tien, Henkivaltojen Taistelu Suomessa, Tutustu Pyhään Henkeen, Strangling the North Koreans. Radio- ja TV-ohjelmia olen tennyt useita satoja mm Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7 kanaville.