Joulu - Jeesus.

Joulun aika ihmisen elämässä on ollut kauan ennen Jeesuksen ilmaantumista hyvin merkitsevä. Ja se on edelleen todella merkitsevä ajan vuosikierrossa. On täysin ymmärrettävää kirkon menettely ottaa se Jeesuksen syntymäajan kohteeksi.

Kirkon opin jumalan Jeesuksen synnytti tavallinen nuori tyttö, nainen, joka mm. äidinmaitoineen kasvatti ja koulutti lapsensa puolisonsa kanssa aikuiseksi muiden lastensa kanssa. Sitten hän sai noin 30 vuotiaana kutsun Korkeimman sanansaattajaksi täällä planeetallamme. Kutsu oli niin radikaalinen silloista yhteiskunta järjestelmää vastaan, että hänellä meni runsaasti aikaa sen vastaanottamisessa. Keskustelut elämänkumppaninsa Maria Magdaleenan kanssa ottivat runsaasti aikaa mahdollisten seurausten ymmärtämisessä, jotka sitten toteutuvatkin. Jeesuksen toiminta-aika kesti tutkijoiden mukaan 1 tai 3 vuotta, joista minä kallistun yhden vuoden ajalle.

Tästä liikkeelle lähdöstä antaa hyvän käsityksen Raamattuun otettu Markuksen kirjoittama evankeliumi, joka päättyy kuoleman jälkeen tyhjään hautaan. Muuten se on ensimmäinen Jeesuksesta kirjoitettu evankeliumi noin 20 vuotta Jeesuksen poismenon jälkeen. Todettakoon tässä, että silloin aikoinaan kirjoitettiin 20 evankeliumia, joista Johanneksen evankeliumi jopa kaikkien tutkijoiden käsitysten mukaan tarkoitus on kaikkea muuta kuin rehellisyys ja realistisuus. Siitä tulee mieleen taloudellisen koulutuksen saaneena ns. pyramidi huijaus joka talouden esiintymisenä on oikeudessa tuomittavaa.

Perustietoa saa itsekukin. The Complete Gospels. Robert J. Miller. Editor. 462 sivua. The Nag Hammad Library. James M. Robinson. General editur 547 sivua.

Kirkon opin mukaan haudasta ylösnoustessaan Jeesus eli oliko se 40 päivää jossakin ennen jumalana taivaaseen nousua. Noustessaan hän jätti elämänkumppaninsa Marian täysin heitteille, joka sitten jatkaakseen elämäänsä läheisineen, lapsineen ? , joutui pakenemaan tutkijoiden mukaan Ranskan Provenceen. Siellä sitten sai ilmeisesti alkunsa Jeesuksen elämästä kenties rehellisimmän kirjoituksen Maria Magdaleenan evankeliumi.

Tätä Jeesus Jumalan mentaliteettia meitä ihmisiä kohtaan kuvastaa hyvin kirkon opin perustana olevaa uskontunnustus. Siinä Jeesus Jumala TUOMITSEE meitä ihmisiä elävinä ja kuolleina,ei RAKASTAA meitä ihmisiä elävinä ja kuolleina. Toiminnan voi jokainen ihminen todeta 2000 vuoden ajan tapahtumista.Kirkon opin saarnat Jumalansa rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan voi jokainen muodostaa onat käsityksensä.

Minun käsitykseni Markuksen evankeliumista, Jeesuksen esiintymisestä on, että Korkein Jumala on rakkaus, joka tulee itse vastaan, jos on olemassa, poislähtömme jälkeen tästä maailmasta hengessä meille.

Lähimmäisen rakkaus. Siinä on kaikki laki ja profeetat. Taivasten valtakunta on sisäisesti meissä. Sen ymmärtäminen on elämämme rikkaus ja tarkoitus myös näin joulun aikanakin.

Kirjoittaja

Reino Suni

Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan luetuimmat blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit