Jeesus Kristus – fundamentalisti

Kristus maailmaan tullessaan sanoi: "Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt. Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.'" (Hepr. 10:5-7) Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. (Heb. 13:8)

Fundamentalisti Jeesus Kristus

Jeesus Kristus oli Isän Jumalan tykönä ennen maailman luomista (vert. Joh. 17:5 ja Joh. 1:1-2); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?
.

Jeesus Kristus piti Jumalan sanaa kokonaan totuutena (vert. Joh. 17:17); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Jeesus Kristus sanoi olevansa Tie ja Totuus ja Elämä; Jeesus on ainut tie Taivaaseen (vert. Joh. 14:6); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Jeesus Kristus sanoi tulevansa kerran takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita (vert. Matt. 13:37-43); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Jeesus Kristus sanoi olevansa ylösnousemus ja elämä ja joka häneen uskoo ei ikinä kuole (vert. Joh. 11:25-26): miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Mitä muita fundamentteja Jeesuksella oli?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

465 kommenttia

 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Tunnustus Sinulle Tuula Hölttä pystyt ajattelemaan ”kauniisti” toisinajattelijoista; ”lahja” lienee sekin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Sakari, kiitos kohteliaista vastauksista, myös sinulle. On ilo lukea kommenttejasi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Sakari Pöyhönen: ”Tunnustus Sinulle Tuula Hölttä pystyt ajattelemaan “kauniisti” toisinajattelijoista; “lahja” lienee sekin.”

   Sen kaltaista ”lahjaahan” pitäisi kaikkien itseänsä kristittynä pitävien yrittää kehittää, jos noudattavat Jeesuksen vuorisaarnassaan antamaa ohjetta. Luukkaan 6. luku (vanha kirkkoraamattu):

   ”32. Ja jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mitä kiitosta teille siitä tulee? Rakastavathan syntisetkin niitä, jotka heitä rakastavat. 33. Ja jos teette hyvää niille, jotka teille hyvää tekevät, mitä kiitosta teille siitä tulee? Niinhän syntisetkin tekevät. 34. Ja jos te lainaatte niille, joilta toivotte saavanne takaisin, mitä kiitosta teille siitä tulee? Syntisetkin lainaavat syntisille saadakseen saman verran takaisin. 35. Vaan rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää ja lainatkaa, toivomatta saavanne mitään takaisin; niin teidän palkkanne on oleva suuri, ja te tulette Korkeimman lapsiksi, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille. 36. Olkaa armahtavaiset, niinkuin teidän Isänne on armahtavainen. 37. Älkääkä tuomiko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan. 38. Antakaa, niin teille annetaan. Hyvä mitta, sullottu, pudistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne; sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ei jokainen, joka sanoo minulle: ‘Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: ‘Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’ Ja silloin minä lausun heille julki: ‘Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät”

  HUOM Vesa ”joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.” Seuraavassa on tuo tahto Jeesuksen mukaan.

  ”Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä. Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.” Joh.6:39-40

  Tuon enempää rautalangasta ei voi vääntää, jos ei Pyhä Henki kirkasta, Jeesuksen sanomaa, niin kuinka voi ihminen sen tehdä.

  Jumalan tahto siis on, että me uskon kautta saamme lahjaksi kaiken mitä jumalisuuteen tulee.

  ”Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään, joiden kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset, että te niiden kautta tulisitte jumalallisesta luonnosta osallisiksi ja pelastuisitte siitä turmeluksesta, joka maailmassa himojen tähden vallitsee, niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä, ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä, itsenne hillitsemisessä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalisuutta, jumalisuudessa veljellistä rakkautta, veljellisessä rakkaudessa yhteistä rakkautta.

  Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa.

  Jolla sitävastoin ei niitä ole, se on sokea, likinäköinen, on unhottanut puhdistuneensa entisistä synneistänsä. Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea; sillä näin teille runsain määrin tarjotaan pääsy meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan. 2.Piet.1:3-11

  Kai tuonkin nyt joku näkee tekemisenä, vaikka siinä sanotaan, että kun teillä on usko, niin kaikki toimeliaisuus tulle sen mukana. Siis Uskon mukana. Ei tekojen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Ismo Malinen: ”Jumalan tahto siis on, että me uskon kautta saamme lahjaksi kaiken mitä jumalisuuteen tulee.”

   Liittyy siihen Jumalan tahtoon ja kristittynä olemiseen vähän jotain muutakin kuin vain sen ”lahjan” vastaanottaminen, vaikka ihminen voi saada iankaikkisen elämän vain Jumalan rakkauden ja Kristuksen lunnaiden perusteella. Jos lahjan saaja osoittaa kiittämättömyyttä ja piittaamattomuutta, ei se varmaankaan ole hyvä asia Jumalankaan edessä:

   Roomalaiskirjeen 12. luku:

   ”1. Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. 2. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.”

   Matteuksen 22. luku:

   ”37. Niin Jeesus sanoi hänelle: ”’Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi’. 38. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. 39. Toinen, tämän vertainen, on: ’Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi’. 40. Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat.”

   1. Johanneksen kirjeen 5. luku ”2. Siitä me tiedämme, että rakastamme Jumalan lapsia, kun rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjänsä. 3. Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat;”

   Luukkaan 6. luku: ”Ja niinkuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille. 32. Ja jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mitä kiitosta teille siitä tulee? Rakastavathan syntisetkin niitä, jotka heitä rakastavat.”

   Matteus 24:14 ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu”

   Apostolien tekojen 1:8 ” vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka”.

   Johanneksen evankeliumin 5:10 ”10. Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niinkuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan.”

   Matteus 24:13 ”13. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ismo, kiitos hyvistä kommenteista. Kuten Vesan vastauksesta hyvin selviää, niin Jeesuksen Kristukseen on Jehovan todistajien mahdoton uskoa. Jeesus kielletään, jolloin heillä ei ole uskoa Jumalan Poikaan Jeesukseen Kristuksen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Siis koska meillä uskon kautta on nuo lupaukset, niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja.

  Me siis olemme saaneet uskon kautta kaiken ja ennenkaikkea Jumalan lupaukset, että syntimme on sovitettu, täydellisesti kertakaikkiaan. (se on täytetty) Kun pysymme tässä lupauksessa uskon mukaan, niin me emme koskaan lankea, sillä Jumala ei lupaustaan kadu. Kuuliaisuus Kristukselle on pysymistä tässä uskossa. Moni yrittää saada kristittyä lankeamaan pois lujalta pohjalta ja sanoo, ettei riitä se että uskoo. Jeesus kuitenkin sanoo, usko ainoastaan.

  ”Niin tuli muuan synagoogan esimies, nimeltä Jairus, ja lankesi hänet nähdessään hänen jalkojensa juureen, pyysi häntä hartaasti ja sanoi: ”Pieni tyttäreni on kuolemaisillaan; tule ja pane kätesi hänen päällensä, että hän tulisi terveeksi ja jäisi eloon”. Niin hän lähti hänen kanssansa. Ja häntä seurasi suuri kansan paljous, ja he tunkeutuivat hänen ympärilleen.

  Hänen vielä puhuessaan tultiin synagoogan esimiehen kotoa sanomaan: ”Tyttäresi kuoli; miksi enää opettajaa vaivaat?”

  Mutta Jeesus ei ottanut kuullakseen, mitä puhuttiin, vaan sanoi synagoogan esimiehelle: ”Älä pelkää, usko ainoastaan”. Ja hän ei sallinut kenenkään muun seurata mukanansa kuin Pietarin ja Jaakobin ja Johanneksen, Jaakobin veljen. Ja he tulivat synagoogan esimiehen taloon; ja hän näki hälisevän joukon ja ääneensä itkeviä ja vaikeroivia. Ja käydessään sisään hän sanoi heille: ”Mitä te hälisette ja itkette? Lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu.”

  Niin he nauroivat häntä. Mutta hän ajoi kaikki ulos ja otti mukaansa lapsen isän ja äidin sekä ne, jotka olivat hänen kanssaan, ja meni sisälle sinne, missä lapsi makasi. Ja hän tarttui lapsen käteen ja sanoi hänelle: ”Talita kuum!” Se on käännettynä: Tyttö, minä sanon sinulle, nouse. Ja heti tyttö nousi ja käveli. Sillä hän oli kaksitoistavuotias. Ja he joutuivat suuren hämmästyksen valtaan. Mark.5

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Ismo Malinen: ”Siis koska meillä uskon kautta on nuo lupaukset, niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja.”

   Sehän on siteeraus 2. Pietarin kirjeen 1. luvusta. Sen jälkeen Pietari viittaa siihen, että ”lahjan” saaja ja vastaanottanut ei silloin voi olla ”toimeton ja ”hedelmätön.” Kehoittaa myöskin hengellisiä veljiään pyrkimään tekemään ”kutsumisensa lujaksi”. Sanoo, että tällöin ei ”lankea.”

   2. Pietarin kirjeen 1. luku: ”5. niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja, avuissa ymmärtäväisyyttä, 6. ymmärtäväisyydessä itsenne hillitsemistä, itsenne hillitsemisessä kärsivällisyyttä, kärsivällisyydessä jumalisuutta, 7. jumalisuudessa veljellistä rakkautta, veljellisessä rakkaudessa yhteistä rakkautta. 8. Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa. 9. Jolla sitävastoin ei niitä ole, se on sokea, likinäköinen, on unhottanut puhdistuneensa entisistä synneistänsä. 10. Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea;”

   Paavali kirjeissään ei ollut mitenkään itsevarma, vaan usein osoitti, että uskollisuuden säilyttäminen vaati myöskin ponnistelua.

   1. Korinttolaiskirjeen 9. luku: ”27. vaan minä kuritan ruumistani ja masennan sitä, etten minä, joka muille saarnaan, itse ehkä joutuisi hyljättäväksi.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, uskotko seuraavan eli kun Jeesus tulee kaikkien ihmisten on noustava kuolleista ruumiillisesti ja käytävä tilille siitä, mitä ovat tehneet. Hyvää tehneet pääsevät ikuiseen elämään, pahaa tehneet joutuvat ikuiseen tuleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, toki uskon. Uskon myös sen, joka uskoo Jumalan ainoaan Poikaan Jeesukseen Kristukseen ei joudu tuomittavaksi.

   Nyt sinun vuoro vastata.

   Ari. Jumalalla on kolme persoonaa Isä, Poika ja Pyhä Henki. Yhtä hyvin voi sanoa. Isä Jumala, Poika Jumala, Pyhä Henki Jumala. Kuitenkin on ainoastaan yksi Jumala. Uskotko tämän?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  >>Paavali kirjeissään ei ollut mitenkään itsevarma, vaan usein osoitti, että uskollisuuden säilyttäminen vaati myöskin ponnistelua.>>>> Vesa Ahlfors

  Jehovantodistajalla ei ole mitään käsitystä, mitä usko Kristukseen merkitsee. Toisella suupielellä Vesa puhuu Kristuksesta, toisella suupuoliskolla ”ponnistelusta”. Vartiotorniseuran opeilla ei pelastu, koska se on synerginen lakiuskonto.

  Ihmisen ainoa uskollisuus ja kuuliaisuus on siinä, että hän syntisenä turvautuu Kristukseen. ”Ponnistelu, kuuliaisuus, totteleminen” – ne lähtevät uskosta, eikä ihmisen omasta hääräämisestä. Siksi ”uskon alkaja ja täyttäjä on Kristus”. Vesa Ahlforsin toimintakin täällä menee täysin hukkaan, sillä kun se ei ole uskosta, se on vain kilisevä kulkunen ja helisevä vaski (1 Kor 13)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   jorma ojala: ”Toisella suupielellä Vesa puhuu Kristuksesta, toisella suupuoliskolla “ponnistelusta..”

   Siteerasin yllä erästä Paavalin kirjettä, jossa hän puhui sellaisesta. Etkö pidä Paavalin kirjeitä Jumalan henkeytettyyn sanaan kuuluvina?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   jorma ojala: ”Ponnistelu, kuuliaisuus, totteleminen” – ne lähtevät uskosta, eikä ihmisen omasta hääräämisestä.”

   Kun ihminen on omannut uskon, antaa se motivaatiota erilaiseen ”hääräämiseen.” 🙂 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  >>>Ismo Malinen: “Siis koska meillä uskon kautta on nuo lupaukset, niin pyrkikää juuri sentähden kaikella ahkeruudella osoittamaan uskossanne avuja.” Sehän on siteeraus 2. Pietarin kirjeen 1. luvusta. Sen jälkeen Pietari viittaa siihen, että “lahjan” saaja ja vastaanottanut ei silloin voi olla “toimeton ja “hedelmätön.” Kehoittaa myöskin hengellisiä veljiään pyrkimään tekemään “kutsumisensa lujaksi”. Sanoo, että tällöin ei “lankea…>>>> (Vesa Ahlfors)

  Se on kyllä puppua, mitä Ahlfors tässä selittää, että muka lainomaisesta elämästä eli lain noudattamisesta eli ”lujaksi tekemisestä” tulisi voimaa elää Jumalan tahdon mukaisesti. Uskon alkaja ja täyttäjä on yksin Jeesus Kristus. Häneen turvatumalla, Golgatalle katsomalla voi ihminen saada voimaa elää Jumalan rakkaan lapsen tavoin.

  Ilman muuta Pietarilla on myös kehottavaa puhetta, onhan vanha ihminen eli liha vielä mukana taivastiellä. Mutta, ei armo siitä suuremmaksi tule,. että ihminen rupeaa tekemään hedelmiä tai olemaan toimelias hyvässä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Jorma, kiitos hyvistä kommenteista. Hienoa lukea oikean opin mukaisia ajatuksia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   jorma ojala: ”….lujaksi tekemisestä” tulisi voimaa elää Jumalan tahdon mukaisesti.”

   Siteerasin yllä 2. Pietarin kirjeen 1. Lukua. Haluatko kiistää sen mitä se sanoo?

   ” 10. Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea;”

   Sitä ennen hän kirjoitti uskoon liittyvistä asioista ja ominaisuuksista, joissa kehoitti enentymään: ””8. Sillä jos teillä on nämä ja ne yhä enenevät, niin ne eivät salli teidän olla toimettomia eikä hedelmättömiä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tuntemisessa. 9. Jolla sitävastoin ei niitä ole, se on sokea, likinäköinen, on unhottanut puhdistuneensa entisistä synneistänsä.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Vesa, sinä vääristät Jumalan selkeää sanaa. Jälleen kerran turhennat Kristuksen ja Hänen valtakunnan. Pilkkaat Jehovaa sanan pilkkomisella.

   9 jakeen jälkeiset jakeet ovat:

   Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea; sillä näin teille runsain määrin tarjotaan pääsy meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan. (1. Piet. 1:10-11)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, nyt oiot selkeästi ”oikean opin” selkeitä sanoja, ei siellä puhuta mitään etteikö kaikki joutuisi tilille eli tuomittavaksi, siis hyvää tehneet iankaikkiseen elämään Jumalan valtakuntaan, pahaa tehneet kadotukseen.

  Vedät tämän ”armo-kortin” kyllä jostain muusta kuin ”oikean opin” tunnustuksesta.

  Etkö siis uskokkaan ”vakaasti ja vahvasti” kaikkea siitä????

  Näytä mistä löydät tämän ”armo-kortin”???

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, kerroin ainoastaan mitä Jeesus sanoi. Kirjoitin Kristuksen opin. Olet jälleen harhassa.

   Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee. Sillä Isä rakastaa Poikaa ja näyttää hänelle kaikki, mitä hän itse tekee; ja hän on näyttävä hänelle suurempia tekoja kuin nämä, niin että te ihmettelette. Sillä niinkuin Isä herättää kuolleita ja tekee eläviksi, niin myös Poika tekee eläviksi, ketkä hän tahtoo. Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää. Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä. Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen. En minä itsestäni voi mitään tehdä. Niinkuin minä kuulen, niin minä tuomitsen; ja minun tuomioni on oikea, sillä minä en kysy omaa tahtoani, vaan hänen tahtoaan, joka on minut lähettänyt. (Joh. 5:19-30)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Uskotko Vesa Hyvä todella tehneesi niin paljon ”hyviä töitä”, niitä voi mainostaa toisille? Keitä ne ovatkaan niitä, jotka ovat hyvin ”tietoisia” omista hyvistä teoistaan ja Jeesus tulee sanomaan heille? Ja mitä kumman joukkoa se tuleekaan olemaan, jotka eivät tiedä yhtikäsmitään hyvistä töistään? Mistä tämä ”kummallisuus”?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Sakari Pöyhönen: ”Uskotko Vesa Hyvä todella tehneesi niin paljon “hyviä töitä”, niitä voi mainostaa toisille?”

   ??!! En ole koskaan mainostanut omia ”hyviä töitäni”, tai kerskunut niillä. ??!! Tiedostan oman epätäydellisyyteni ja riippuvaisuuteni Jumalan rakkaudesta ja Kristuksen lunnaista Jumalan hyväksymyksen ja iankaikkisen elämän saamiseksi.

   Johanneksen evankeliumin 3. luku: ”16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. ”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Vesa Keitä ovat ne, jotka eivät puhu sanaakaan hyvistä teoista? Mistä syystä he eivät tule muistamaan yhtäkään tekemistän hyvistä töistä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Koska et pysty vastaamaan edelliseen kysynykseen, voit Vesa nostaa kätesi pystyyn ja myöntää: ” olen hävinnyt ottelun ja häpeän kannanott.ojani, joissa olen taistellut Jeesus – jumaluuden faktaa vastaan. , olen omista hyvistä teoistani olen värkännyt.pelastukseni perustan. Myönnän, että olen puilla paljoilla, tuskin voi janoa jehovalaisten jumalaa edes isäkseni.nyt olen kauhukseni nähnyt, että taistellessani Jeesus – Jumalaa vastaan, olen teoillani häntä pilkannut ja murehduttanut Rakkaan Vapahtajani. Olen luottanut omiin tekoihini ja siksi minäkin varsin hyvin viimeisellä tuomiolla muistan hyvät tekoni. Ja Jeesus sanoo: menkää… Näinköhän unta Vesan synnintunnustuksesta? ( klo on jo puoleen kahteen. ). Omaa tiliäni päivän kuvioista tein jo illellenmalla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit