Jeesus Kristus – fundamentalisti

Kristus maailmaan tullessaan sanoi: "Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit; polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt. Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen - kirjakääröön on minusta kirjoitettu tekemään sinun tahtosi, Jumala.'" (Hepr. 10:5-7) Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. (Heb. 13:8)

Fundamentalisti Jeesus Kristus

Jeesus Kristus oli Isän Jumalan tykönä ennen maailman luomista (vert. Joh. 17:5 ja Joh. 1:1-2); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?
.

Jeesus Kristus piti Jumalan sanaa kokonaan totuutena (vert. Joh. 17:17); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Jeesus Kristus sanoi olevansa Tie ja Totuus ja Elämä; Jeesus on ainut tie Taivaaseen (vert. Joh. 14:6); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Jeesus Kristus sanoi tulevansa kerran takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita (vert. Matt. 13:37-43); miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Jeesus Kristus sanoi olevansa ylösnousemus ja elämä ja joka häneen uskoo ei ikinä kuole (vert. Joh. 11:25-26): miksi tämä Jeesuksen fundamentti on tärkeä?

Mitä muita fundamentteja Jeesuksella oli?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

465 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, otat ”kristuksen opin” kirjaimellisesti kun arvioit toisia (tuomitset?) siis jos ei usko jumaluus käsitteeseen niinkuin siinä on kirjoitettu, näin laitat(ko) minut, Vesan ja Paavalinkin iankaikkiseen kadotukseen vaikka juuri Raamatusta löytyy selkeästi todistus että Jumala on kaikessa ja kaikki, ei ole ketään yhtä suurta kuin Hän. MUTTA omalle kohdalle et ota ”kristuksen oppia” kirjaimellisesti vaan lisäät siihen itsellesi mieluisan portin ettei tarvitse uskoa siihen kirjaimellisesti VAIKKA Raamatusta löytyy todistus että tuomio alkaa todella Jumalan huoneesta???? Vai onko Pietarikin listallasi matkalla kadotukseen????

  17 Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset? 18 Ja ”jos vanhurskas vaivoin pelastuu, niin mihinkä joutuukaan jumalaton ja syntinen?” (1.Piet.4)

  Kuka on muuttanut ”kristuksen oppianne” tuon ”armo-kortin” verran, sinä vai joku muu????

  Pastaamassasi Joh.5 kohdassa muuten on seuraava:

  ”Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt.”

  Mitä on kunnioittaminen, onko se että tekee mitä Poika Sanoo vai sitä ettei tee?????

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, olen monesti kommenteistasi ajatellut, oletko kristitty. Nyt asia on selvinnyt kun kiellät Jeesuksen Kristuksen olevan Jumala; olenko ymmärtänyt oikein; uskotko Jeesuksen olevan Jumala?

   Sinä vääristelit Jumalan sanaa. Toki lainasin, koska sinä valehtelit ja kerroit omaa harha-oppiasi vai onko oppisi Jehovan todistajien? Luetko Jehovan todistajien lehtiä ja muuta kirjallisuutta?

   Jumalan armo on tarjolla meille syntisille, Hänen tahtonsa mukaisesti. Me emme sitä pysty muuttamaan tai siihen vaikuttamaan.

   Ari, sinä ja Jehovan todistajat pilkkaatte Jumalaa ja hänen tahtoaan.

   Jumalan hyvä tahto on, että jokainen joka uskoo Jumalan ainoaan Poikaan Jeesukseen Kristukseen pelastuu ja pääsee Isän kotiin Taivaaseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, en ole puhunut kertaakaan Jeesuksen jumaluudesta, vain siitä että Jumala on ylempi kuin Jeesus, mitään samanarvoisuutta ei ole niin kuin tämä teidän ns ”kristuksen oppinne” väittää.

  Et ota kantaa ns ”kristuksen oppinne” ja Raamatun sanan ristiriitaisuuksiin, miksi???

  Et myöskään ota kantaa siihen kuinka ”tuomitset” toisia ja itsesi päästät pälkähästä vaikka Raamattu ei tue näitä esittämiäsi ”armo-korttia” ja sen muunnoksia????

  Kun Jeesus Sanoo Ilmestyskirjassa että ulkopuolelle jäävät:

  15 Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät. (Ilm.22)

  NIIN pitääkö tämä paikkaansa myös ”armo-kortin” omaavilta???

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, totta, ettet ole sanonut että Jeesus on Jumala. Siksi olen kysynyt sinulta, että onko Jeesus uskosi mukaa Jumala. Kysyn vielä.

   Uskotko, että Jeesus on Jumala?

   Jumalan sana Raamatussa on selkeä, jos sen vain haluaa ymmärtää. Avain on Jumala, Jeesus Kristus.

   Ari, Jeesus on sovittanut koko maailman synnit ja jokainen joka uskoo Jeesukseen Kristukseen pelastuu. Tämä on Kristuksen oppi. Jumalan armo on paljon suurempaa, eikä sitä meidän syntisten ajatusten mukaisesti saada tai ei saada. Armo on aina armoa, eikä sitä voi ansaita.

   Armahdettu syntinen voi luottaa Jumalan lupauksiin. Aralla mielellä syntejämme tunnustamme päivittäin ja uskoen synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Herra armahda!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Juha Heinilä: ”11. ”Ari, totta, ettet ole sanonut että Jeesus on Jumala. Siksi olen kysynyt sinulta, että onko Jeesus uskosi mukaa Jumala. Kysyn vielä. Uskotko, että Jeesus on Jumala?”

   Kuulusteluko käynnissä?

   Roomalaiskirjeen 14. luku: ”10. Mutta sinä, minkä tähden sinä tuomitset veljeäsi? Taikka sinä toinen, minkä tähden sinä halveksit veljeäsi? Sillä kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen. 11. Sillä kirjoitettu on: ”Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa”. 12. Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme. 13. Älkäämme siis enää toisiamme tuomitko, vaan päättäkää pikemmin olla panematta veljenne eteen loukkauskiveä tai langetusta..”

   Luukkaan 6. luku: ”37. Älkääkä tuomiko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kuka Jeesus on? Apostoli Tuomas vastasi:

   ”Minun Herrani ja minun Jumalani!” (Joh. 20:28)

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Juha Heinilä: ”Kuka Jeesus on? Apostoli Tuomas vastasi: “Minun Herrani ja minun Jumalani!” (Joh. 20:28)”

   Tekstiyhteys auttaa tekemään tästä kohdasta oikean johtopäätöksen. Vähän ennen tätä ja Jeesuksen kuolemaa Tuomas oli kuullut Jeesuksen sanovan rukouksessa Isälleen, että tämä ’yksin on totinen Jumala’ (Joh. 17:3)

   Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus oli lähettänyt apostoleilleen, myös Tuomaalle, sanoman, jossa hän sanoi: ”Minä menen ylös – – minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö.” (Joh. 20:17).

   Kerrottuaan, mitä Tuomas sanoi nähtyään todella kuolleista herätetyn Kristuksen ja kosketettuaan häntä, apostoli Johannes sanoi: ”Nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä.” (Joh. 20:31)

   Jos siis joku on päätellyt Tuomaan huudahduksesta, että itse Jeesus ’yksin on totinen Jumala’ tai että Jeesus on kolminaisuuteen kuuluva ”Poika-Jumala”, on tarpeellista katsoa uudelleen, mitä Jeesus itse sanoi (jakeessa 17), ja johtopäätöstä, jonka apostoli Johannes selvästi esitti (jakeessa 31).

   Jae 17: ”17. Jeesus sanoi hänelle: ”Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös Isäni tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö”.

   Jae 31: ”31. mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä.”

   Lukemalla siis koko 20. luvun ja myös 17. luvun ja myöskin oikeastaan koko Johanneksen evankeliumin voi muodostaa oikean kuvan Jehovan ja Jeesuksen suhteesta ja asemasta ja myöskin Jeesuksen jumaluudesta ja siitä, että Hän ja Kaikkivaltias Jumala ovat eri persoonia ja eri asemissa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, mielenkiintoisesti käännät taas keskustelun minuun, et vastaa esitettyihin selkeisiin kysymyksiin eli KUN SINÄ määrittelet ihmisiä kadotukseen tietyn ns ”uskontunnustuksen” mukaan niin et vastaa kun Raamatusta voi jokainen lukea ettei ne ”punnukset” pidä paikkaansa, miksi et vastaa????

  Toisaalta et itse sovita ko ”punnuksia” itseesi niiltä kohdilta joita et itse täytä VAIKKA Raamatusta löytyy selkeästi perustelut niille, MIKSI???

  Olet siis kysynyt Jeesuksen Jumaluudesta, minulle Jeesus on Jumalan Poika, siis Jumala itsekkin.

  Kuinka otat ”lupaukset” niin kirjaimellisesti MUTTA et ota selkeitä VAROITUKSIA eli KUN Jeesus Sanoo että jos näin kuka tahansa tekee niin siitä seuraa iankaikkinen ero Jumalasta, ellei käänny ja tekee parannusta eli uudestisynny???

  Jeesus Sanoo selkeästi ettei kaikki jotka sanovat ”Herra, Herra” pelastu vaan jotka tekevät Jumalan tahdon, Jumalan tahto evankeliumeissa on selkeä ”KUULKAA Jeesusta. Laittomuuden tekijöitä Jeesus ei tunne.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, olen vastannut, kuten moni muukin. On valitettavaa, kun et tunne Kristuksen oppia vaan latelet kadotustuomioita. Valitettavasti, jos kuoppaa muille kaivamme, niin voi meille itselle käydä huonosti. Ari, taitaa vain olla niin, että Jeesus keskustelee ja aterioi syntisten kanssa, mutta siitä itsevanhurskaat eivät tykkää, koska he eivät tunne Jeesusta.

   Ja sieltä kulkiessaan ohi Jeesus näki miehen, jonka nimi oli Matteus, istumassa tulliasemalla ja sanoi hänelle: ”Seuraa minua.” Niin tämä nousi ja seurasi häntä. Ja kun hän aterioi hänen kodissaan, niin katso, tuli monta publikaania ja syntistä, ja he aterioivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa. Ja kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he hänen opetuslapsilleen: ”Miksi teidän opettajanne syö publikaanien ja syntisten kanssa?” Mutta kun Jeesus sen kuuli, sanoi hän: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: ’Laupeutta minä tahdon enkä uhria.’ Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä.” (Matt. 9:9-13)

   Luterilaisessa messussa voimme joka sunnuntai polvistua aterialle Jeesuksen kanssa. On hienoa, kun Jeesus edelleen aterioi syntisten kanssa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Kajander sanoo:

  En nyt yritä luokitella Aria, mutta ehkä on syytä huomauttaa, että Jehovan todistajat eivät ole ainoa eivätkä ilmeisesti edes maailmanlaajuisesti suurin kristillisperäinen kolminaisuusopin kieltävä ryhmä’. Unitaarihelluntailaisia (Oneness Pentecostals) on erään arvion mukaan noin 24 miljoonaa eli selvästi enemmän kuin Jehovan todistajia. Kuuluisin unitaarihelluntailainen lienee Etiopian pääministeri Hailemariam Desalegn.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos Juha hyvästä infosta. Kaikenlaisia harhaoppeja on liikkeellä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Juha Kajander: ”Jehovan todistajat eivät ole ainoa eivätkä ilmeisesti edes maailmanlaajuisesti suurin kristillisperäinen kolminaisuusopin kieltävä ryhmä’

   Kolminaisuusoppia vastustavia ryhmiä ja yksilöitä on menneinä vuosisatoina ollut paljonkin. Se oli vain vaarallista. Katolinen kirkko teloitutti heitä. Yksi teloitetuista oli uskonnon historiasta tuttu nimi Michael Servet.

    Kolminaisuuden vastaiset liikkeet olivat esim. 1500-luvulla voimakkaita Euroopassa. Esimerkiksi unkarilainen Ferenc Dávid (1510–79) tiesi ja opetti, että kolminaisuusoppi ei ole raamatullinen. Hän kuoli vankilassa uskonkäsitystensä vuoksi.

   Puolassa 1500- ja 1600-luvulla noin sadan vuoden ajan kukoistanut reformoidun kirkon suunta (Pieni reformoitu kirkko) hylkäsi sekin kolminaisuuden, ja tuon kirkon kannattajat levittivät kirjallisuutta kaikkialle Eurooppaan, kunnes jesuiitat onnistuivat karkottamaan heidät Puolasta.  

   Englannissa Sir Isaac Newton (1642–1727) hylkäsi kolminaisuusopin ja kirjoitti menettelynsä perusteeksi yksityiskohtaisia historiallisia ja raamatullisia syitä, mutta ei antanut julkaista niitä elinaikanaan, koska pelkäsi ilmeisesti seurauksia.  

   Amerikassa muiden muassa Henry Grew niminen henkilö paljasti kolminaisuuden epäraamatulliseksi. Vuonna 1824 hän käsitteli laajasti tätä asiaa julkaisussaan An Examination of the Divine Testimony Concerning the Character of the Son of God (Jumalan Pojan luontoa koskevan jumalallisen todistuksen tarkastelua).

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Monet on kutsuttu, mutta harvat on valittu. Eksytyksiä ja harhaoppeja mahtuu maanpäällä, mutta joka pysyy Jeesuksen Kristuksen uskossa, pelastuu.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, ”hauska” tää Jorma Ojalan ”lanseeraama” ”olen vastannut” vaikka ei mitään vastausta olekkaan koskaan selkeisiin kysymyksiin antanut????

  Kenelle olen kadotustuomiota langettanut???

  Kun Jeesus Sanoo että jotkut jäävät ulkopuolelle niin onko se että minä tuon Jeesuksen Sanat esille ”kadotustuomion langettamista”????

  Julistan uskoontuloa niinkuin Jeesus on käskenyt, ”parannusta syntien anteeksi saamiseksi on julistettava Jeesuksen nimessä”, tätä olen tuonut esille eli valhetta on jotkut ”uskontunnustukset”, ne ei pelasta ketään vaan parannuksen teko ja evankeliumin uskominen.

  Eikä sekään pelasta että hokee ”armoa, armoa, armoa….” vaikka kuinka monta kertaa jos elää laittomuutta tehden.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, jos sinä et ymmärrä, niin ei se tarkoita, ettei sinulle ole vastattu. Sinulla on perusasiat hakusessa. Sinä kiellät evankeliumin ja Jeesuksen selkeät sanat. Onneksi sinä et ole tuomarina viimeisellä tuomiolla, koska armoa ei tulisi. Jumalan armon ulkopuolella jokainen ihminen joutuu kadotukseen. Ei edes sinun Ari vaellus tästä päivästä eteenpäin täytä Jumalan mittaa. Ilman armoa sinäkin Ari joutuisit Helvettiin. Omilla teoillamme ansaitsemme kadotustuomion, jota sinä täällä jakelet.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Juhalla hurjan pitkä ”pinna”, todella aimo annos kärsivällisyyttä. Monet muut ovat jo lopen uupuneina jättäneet keskustelun. Jollakin tavoin yllättävää, että erilaisten helluntalaispohjaisten liikkeiden joukossa löytyy tällainen noinkin iso unitaarihelluntailaisten kannattajakunta

  Helluntalaisperäisiin kirkkoihin ja seurakuntiin kuulunee muutaman sadan miljoonan verran kannattajia. Jehovalaisten globaalinen jäsenmäärä yllättävän mitätön, kun tietää miten paljon ”kotikäyntitunteja” uhrataan aatteen edistämiseksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos hyvistä kommenteista teille kaikille. Jotenkin kun puhutaan Jeesuksesta Kristuksesta, niin silloin vastustaja aktivoituu ja yrittää kaikella lailla tiputtaa Jeesuksen Kristuksen jalustalta. Saatana joukkoineen kuuluu Helvettiin, eikä sillä ole mitään tekemistä Jumalan valtakunnassa. Taivaaseen ei Saatanan joukoilla ole mitään asiaa. Jeesus Kristus on Herramme ja Jumalamme!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Juha Heinilä: ”Jumalan pyhä nimi JHWH käännetään sanalla Herra. Alkuseurakunnan uskontunnustus oli Jeesus on Herra. Siis: Jeesus on JHWH.”

   Vallankaappausko? Raamattu kun osoittaa Jehova Jumalan olevan Kaikkivaltias Jumala ja Jeesus Hänen Poikansa, välittäjän ihmisen ja Jumalan välillä. 🙂 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Vesa, lainauksesi on toisesta ketjusta eikä minun kirjoittama, mutta voisi hyvin olla minunkin, koska hyväksyn sen täysin. Jeesus sanoi monesti: ”Minä olen”. Vesa sinä olet ulkona Kristuksen kirkosta, kun et ymmärrä Kolmiyhteistä Jumalaa, Isää ja Poikaa ja Pyhää Henkeä. On ainoastaan yksi Jumala, jolla on kolme persoonaa. Jumala on Kaikkivaltias. Kristus, Jumalan ainoa Poika syntyi ihmiseksi, meidän pelastuksen tähden. Jeesus Kristus on tosi ihminen ja tosi Jumala.

   Jumalalta ei kukaan pysty ottamaan valtaa. Saatana joukkoineen on hävinnyt koko pelin ja Helvetti on heidän päätepisteensä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Jehovantodistajat ovat yksinkertaisen loogisen ajattelun vankeja. He eivät ymmärrä sellaisia hullutuksia kuin kolmiyhteys. Heille on mahdotonta että yksi olisi kolme tai kolme olisi yksi. Samoin Jeesuksen kokonainen ihmisyys ja kokonainen jumaluus rikkoo tuota kaavamaista järjestystä. Niinpä he ovatkin nähneet paljon turhaa vaivaa selittääkseen järkevältä kuulostavalla tavalla näitä ’raamatullisia mahdottomuuksia’. Kirkon vanha perinne on ratkaissut nämä mahdottomat ’laskutehtävät’ painamalla oikean käden pikkusormen ja nimettömän kämmentä vasten Jeesuksen kahden luonnon merkiksi ja nostamalla peukalon, etusormen ja keskisormen ylös kolminaisuuden merkiksi. Tällä kädellä on sitten tehty siunaava ristinmerkki.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Jeesus Kristus ”tosi ihminen ja tosi Jumala” sovitti maailman synnit,murskasi ”käärmeen pään” ristillä ja ylösnousemuksessa. Paholaisen valta on täydellisesti murskattu ( käärmeen ”häntä” vielä liikahtelee ja synnyttää tiettyjä uskonnollisia lahkoilmiöitä, joissa Kristuksen jumaluus totaalisesti kielletään; kuten täkin ”viestiputki” on vastaansanomattomasti jälleen osoittanut. Kun Jeesuksen jumaluus totaalisesti kielletään, seurauksena on, että pelastus-oppi on pakko rakentaa ihmistekojen varaan, eikä Jeesuksen kautta tapahtuneen täytetyn työn varaan). ”Lunnaista” puhumisen avulla ihmisiä pyritään hämäämään; koko vääristyneen opin keskiössä on ihmistyö, ihmisten omat ponnistelut pelastuksen saavuttamiseksi. On tosijärkyttävää kieltää Jeesuksen jumaluus ja suistua pettävään ”suonsilmään”. Tämän opin kannattaja on matkalla äärettömään pimeyteen. Joskus kyllä jehovalainenkin havahtuu ja huutaa avuksi Jeesusta Kristusta , ”tosi ihmistä ja tosi Jumalaa” ( Uskontojen Uhrit ry:n raportit ).

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos hyvistä kommenteista, Sakari. Meidän on helppo puhua, kun emme kuulu Jehovan todistajiin. Heillä ei oikeastaan ole mahdollisuutta tehdä omia ratkaisuja, koska he ajautuvat lahkonsa ulkopuolelle. Todistaja-aikana ei ole paljoa muita ystäviä kuin todistajia ja jos ne alkavat karttamaan, voi tulla aika yksinäistä. Tosin heidän kannattaa lähteä, koska uuden seurakunnan piiristä löytyy uusia ystäviä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Martti Pentiltä erittäin valaiseva kommentti. Risti ja ”ristinmerkki” on hullutus ( skandalon; skandaali ”niille jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima ” ( 1 Kor.18 ). Kristus todellinen Jumala ja todellinen ihninen! Kristus täytti lain Kristuksen täytetty työ luetaan meidän hyväksemme, ilman meidän omia ”lisäsuorituksiamme”, jotka todellisuudessa ovat Jeesus – Jumalan työn karkeaa ja röyhkeää halventamista. Näillä alueilla jehovien järjelliset päättelyt sortuvat mahdottomuuksiin ja kyseinen uskonnollinen lahko on ajautunut ja yhä ajautuu kristillisten kirkkojen ja kristinuskon ulkopuolelle. Kuten Juha tuossa edellä toteaa, jos joku tuosta lahkosta eroaa, hän joutuu entisten ”seurakuntalaisten ” hylkiöksi, jota ei edes tervehditä ja uudessakin tilanteessa voi olla tosivaikeaa löytää uusia ystävyyksiä. Nämä jehovalaisuudesta irroitetut tai irtautuneet tarvitsevat kristittyjen erityistä rakkautta ja huolenpitoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos teille kaikille hyvistä kommenteista. Kommentteja lukiessa opimme tuntemaan toisemme ja minkälaisia käsityksiä meillä on.

  Jesus sanoo: ”Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. ”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit