Jeesuksen sanomaa.

" Teidät pelastaase, mikä on sisimmässänne, jos tuotte sen esiin. Jos teidän sisismässänne ei sitä ole, se mikä teiltä puuttuu, vie teidät tuhoon. Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä. Ruumiin valo on sen sisäinen ymmärrys.Isän valtakunta on levinnyt kaikkialle maailmaan, mutta ihmiset eivät sitä mäe. "

Uskon realismi perustuu ihmisen sisällä olevaan Jumalan henkeen. Elämän realismi on sitten toinen asia.

Kirkon oppi perustuu käsitykseen, että Jumala on ihminen mies. Tähän realistisena perustana on kirkon " sokeus " Raamattuun ja sen ajan kirjoittajiin, jotka kaikki ovat MIRHIÄ. Vuonna 1977 Rooman piispa Paavi Paavali 6 julisti, ettei nainen voi toimia pappina, sillä Herramme on mies. Yksi hyvä esimerkki tästä kirkon toiminnasta on Maria Mahdaleenan evankeliumin kieltäminen.

" Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta ", ei ole Jeesuksen sanoman mukaan. Jumala vaikuttaa vain hengen kautta, ei muuten, maapallollamme.

Totean lopuksi, että Jeesus oli tavallinen ihminen, joka sai hengessä kutsun toimia Korkeimman sanansaattajana. Keskusteltuaan puolisonsa Marian kanssa hän lähti mukaan täysin tietoisena mahdollisista seurauksista, jotka sitten valitettavasti toteutuvatkin.

11 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Juurikin näin. Sillä on paljon mahdollista että ns. harhaoppitaisteluissa ’ väärä puoli voitti’ kuten sanoi asia paljon tutkinut John Allegro. Asiasa kannttaa lukea Barbara Thieringiä, John Allegroa, Robert Eisenmania, Johannes Lehmania ja Timothy Frekeä ja Peter Candya ja paria Knigth ja Lomas + etenkin Laurence Cardnerin teosta Maria Magdalenan arvoitus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Kettunen sanoo:

  Onneksi kuitenkin kristinuskosta tiedämme, että pelastus on Isän Jumalan Pojassa, Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa. Siitä armosta riittää meille kaikille, ken vaan nöyrtyy ja ottaa vastaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Reino Suni. Miksi kirjoitat tuollaista paikkaansa pitämätöntä soopaa Raamatusta? Sinulla olisi mahdollisuus tutkia Raamatun kirjoituksia ja oppia Jeesuksen opetuksia meille jokaiselle.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Erkko Järvinen, minä ole lukenut Raamattua monen kielenkäännöksin ja myös alkutekstien monin monitieteellisin analyysein ja apuneuvoin. Ja tullut jo aikaa samoihin johtopäätöksiin kuin Reijo Suni.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkko Järvinen sanoo:

   Seppo Heinola. Kirjoitit lukeneesi eri kielisiä Raamattuja ja vielä alkutekstein monitieteellisen analyysein ja apuneuvoin? ”Ja tullut jo aikaa samoihin johtopäätöksiin kuin Reijo Suni.”??

   Oletko tosissasi tullessasi samaan johtopäätökseen kuin Reijo Suni? Uskovina ihmisinä meidän pitää pysyä totuudessa Raamatun sanalle ja julistaa Jeesuksen kärsimistä meidän syntiemme edestä ja tuoden pelastuksen meille, kun me sydämen tasolla otamme Hänet vastaan Herrana ja Vapahtajana.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Uskovaisuus ei ole mikään pätevyystae Raamatun moniin äärimmäisen vaikeasti tulkittaviin heprealasiin ja kreikkalaisiin teksteihin. Mietipä Erkko miksi Jeesus moitti lainoppineita juurikin g n o s i k s e n avaimen kätkemisestä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Erkko Järvinen sanoo:

   Seppo Heinola. Pelastuskysymys liittyy ainoastaan Jeesuksen lupaamaan iankaikkiseen elämään, riittää kun me otamme vastaan Hänet Herrana ja Vapahtajana syntien anteeksisaannin kautta.

   Joh. 3:16-18 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainosyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

   17) Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan.

   18) Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita. Mutta, joka ei, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainutsyntyisen Pojan nimeen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Järvinen, kaikki raamattukysymyksetja-ongelmat eivät ole pelastuskysymyksiä vai miten Sinä käännät pelastuksesi valossa esimerkiksi ne tuhannet Raamatun kerranlausutut käsitteet, joita eivät osaa kääntää edes maailman parhaimmat kielitieteilijät?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Kirkolla on oma historiansa, mutta on hyvä muistaa, että jo heti alkupäivinä, Jeesuksen seuraajia ohjattiin luopumaan Kristuksen tuomasta syntien sovitus opista, eli Jumalan täytäntöön panemasta lupauksesta, jossa ihmisen synnit on sovitettu Kristuksen verellä. Johannes mm. kirjeissään varoittaa näistä eksyttäjistä, joita Kristityt kohtasivat.

  Katsokaa, ettei kukaan eksytä teitä pois Jumalan Armosta, onkin mitä aiheellisin varoitus edelleen. Kannattaa lukea mitä Apostoli kirjoittaa. (1.joh.2 luku)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Erkko J’rvinen.

  Raamatun ymmärtäminen vaatii seuraavat kyvykkäät ajattelut mm.

  1 Raamatun rakentajien tarkoitusperät.

  2 Jeesuksesta kirjoitetut evankeliumit 20 kpl muine kirjoituksineen.

  3 Tiedemiesten ja tutkijoiden rehelliset ja realistiset tutkimustulokset 2000 vuoden aikaisista tapahtumista Esim. Johanneksen evankeliumi 90-luvulla. kirjoitettu muka perimätietoon perustuen.

  4 Elaine Pegalsin kirja ” Gnostilaiset evankekeliumit ” joka palkittiin sadan parhaan 1900-luvulla kirjoitetun kirjanjoukkoon. Gnostilaisuus, kirkon opin höpö höpöä, ihmisten tasa-arvoisuudella. jumala ei ole ihminen ei mies eikä nainen.

  Oma realistinen elämän ajattelu on ratkaisevaa kaiken ymmärtämisellä, ei sokea uskominen johonkin toisen ihmisen kirjoitukseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit