Jäsenmaksu?

Tässä nippu lapsellisia kysymyksiä yksinkertaiselta uskonnottomalta viisaille uskoville kirkonmiehille (tai kelle tahansa vastaamaan kykenevälle) koskien Suomen suurinta "vapaaehtoista" yhteisöä.

Pitääkö olla kirkko, seurakunta, herätysliike, uskonyhteisö? Jos, ja kun monien mielestä pitää, niin miksi?

Miksei voi vain uskoa ilman kirkkoa tai seurakuntaa jos uskotuttaa tai tuntuu muutoin tarpeelliselta uskoa johonkin yliluonnolliseen?

Eikö Jumala kutsu kaikkia luomiaan luokseen taivaan iloon jos on kutsuakseen? Eikö se uskon lahja ja kutsu kuulu yhtälailla patamustille pakanoille, kuin äärikonservatiivi-kreationisti-fundamentalistiuskovaisillekin? Voiko sen kutsun ottaa vastaan vain kuulumalla kirkkoon?

Pitääkö oikeudesta uskoa ”oikein” ja siitä paljonpuhutusta pelastuksesta maksaa kirkon jäsenmaksun muodossa? Jos pitää, niin miksi kirkon seinistä, organisaatiosta ja hallinnosta pitää maksaa jotta pääsisi taivaaseen kuoltuaan?

Eikö voi ”pelastua” - jos vain ihan yksinkertaisesti uskoo - ilman loitsuja, ristinmerkkejä ja muita poppakonsteja, jotka pitää suorittaa tarkalleen määrättyjen kaavojen ja rituaalien mukaan ja joita jossain kirkossa voivat suorittaa vain naimattomat, teologisesti oppineet miehet, joissain toisessa samaa kristillistä Jumalaa palvovissa kirkoissa jopa naisetkin ja joissain herätysliikkeissä myös maallikkomiehet, joilla ei ole minkään sorttista teologista koulutusta? Onko noiden rituaalien oikein suorittaminen tai yleensä suorittaminen "pelastuksen" ehto?

Miten ne miljardit tai kymmenet miljardit (ei heidän lukumäärästään kukaan tolkkua ota) homo erectukset ja homo sapiensit - jotka elivät ennen kuin minkään merkkisiä uskontoja oli keksittykään - voivat ”pelastua” ilman kirkollisia rituaaleja, evankeliumia, jeesususkoa ja ilman kirkon/uskonyhteisön jäsenmaksuja?

Eikö yhteiskunnalla olisi vähäosaisten auttamiseen ja lähimmäisen rakkauteen käytettävissään paljon enemmän varoja (kuin nyt esim. diakoniatyöhön) ilman kirkko-organisaation raskasta hallintoa, sen tekemää täysin tuottamatonta työtä sekä kirkko- ja muiden rakennusten rakentamista ylläpitoineen?

Lieneekö vanha sanonta ”kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa” sittenkin totta?

Mitä muuta sillä jäsenmaksulla saa kuin epävarman ja kyseenalaisen taivaspaikan?

77 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Ari Pasanen,. mitä tarkoittaa lapsenmielinen? Minkälaisen lapsen: tyhmän, viisaan keskiverron, ylilapsellisen, pikkuvanhan jne? Tiedätkös Ari Pasanen että tuolloin myös essealaiset kutsuivat ekan vuosikurssin oppilaitaan lapsiksi?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Rauli Toivonen, Raamattu on selkeä myös ottamallasi kohdalla, uskovana en voi puolustaa itseäni tai läheisiäni tai asuin maatani väkivallalla, siis en voi tarttua aseeseen puolustaakseni eli tappaakseni, luotan täysin siihen että kun elän Jeesuksen Sanan mukaan eli rakastan myös vihollisiani niin Jumala kyllä pitää kaikissa olosuhteissa minusta huolen eikä Jumalan sallimatta mitään pahaa tapahdu minulle eikä läheisilleni. JOS alkaisin vastoin Jeesuksen Sanoja puolustamaan itseäni tai läheisiäni tai asuin maatani niin silloin olisin oman voimani varassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Sanokaapas, onko lapsi tyhmä, kun uskoo joulupukkiin? Ja onko viisas jos ei usko? Eikö juuri Raamattu aukea lapsenmielisille, mutta on viisailta salattu? Tuosta kaiketi Jeesus puhui.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Ismo: ”Sanokaapas, onko lapsi tyhmä, kun uskoo joulupukkiin? Ja onko viisas jos ei usko?”

   Ei lapsi tee eroa Jumalaan tai joulupukkiin uskomisen välillä. Ei siinä viisaudesta tai tyhmyydestä ole kysymys. Lapsi uskoo määrättyyn ikään ja kehitysvaiheeseen asti ihan mihin tahansa vanhemmat huijaavat hänet uskomaan. Kun lapsi alkaa ajatella itsenäisesti omilla aivoillaan, joulupukkiin uskominen jää, mutta Jumalaan uskominen jatkuu, jos häntä aikuisten toimesta jatkuvasti aivopestään ja manipuloidaan jatkamaan sitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen lapsen voi opettaa uskomaan joulupukkiin ja väärien profeettojen oppeihin eli lapset oppivat vanhemmiltaan.

  Nyt kun Jeesus Sanoo Jumalan salaavan viisailta niin se tarkoittaa aikuisia joilla on paatunut sydän ja tämän voi parantaa vain Jeesus kun Jumala kutsuu ja ihminen nöyrtyy parannukseen ja ottaa evankeliumin lapsenmielisesti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Ari: ”ihminen nöyrtyy parannukseen ja ottaa evankeliumin lapsenmielisesti.”

   Ajattelematta itse mitään, mitä tekee, mitä hänelle yritetään syöttää, tai mihin häntä yritetään manipuloida? Eipä osoita kovinkaan vastuullista aikuisuutta moinen käyttäytyminen.

   Saattaa osoittautua jopa vaaralliseksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kimmo Wallentin sanoPPa mitä vaarallista on KUN rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Ari: ”Kimmo Wallentin sanoPPa mitä vaarallista on KUN rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään?”

   Kristinuskon nimissä ja sen levittämisen yhteydessä suuret joukot ihmisiä on historian saatossa manipuloitu tekemmään pahaa toisilleen. Entä eri sorttiset lahkot ja kuppikunnat, jotka harjoittavat aivopesullaan laajamittaisesti hengellistä- ja henkistä väkivaltaa jäsenilleen.

   P.S. ”Sanopa” kirjoitetaan muuten yhdellä p:llä.

   Kliittiset sävypartikkelit ovat liitepartikkeleita, jotka liitetään osaksi sanaa, esimerkiksi mene-pä-s ja oli-pa-s. Kliittisiä sävypartikkeleita ovat Ison suomen kieliopin mukaan -pa, -s ja -han. Sanassa ”sanopa” on siis yksi kliittinen sävypartikkeli: -pa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kimmo Wallentin PP ol muistoissani kun opetit Rotoa ?

  Siis Jeesus Sanoo että saatana kaappaa jumalan valtakunnan itselleen, se näkyy juuri kirkkojen esim hyväksymistä sodista niin puolustaa kuin laajentaa omaa ”oikeaa” uskon.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kun ajattelee lapsenmielistä ajatuksen juoksua niin kun lapsi näkee tappelun niin kyllä selkeä ajatus on ettei noi rakasta toisiaan.

  Kun otetaan Jeesuksen Sanat lapsenkaltaisesti niin kyllä samoin kun näkee tai lukee kun ”oikean” uskon puolesta on taisteltu ja vainottu niin ainoa oikea päätelmä on ettei näissä ole Jumalan rakkautta eli ovat uudestisyntymättömiä saatanan sotureita.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  kimmo wallentin

  Nakuklabbina landestadissa -46 födannu telluksendallaaja, giftiksessä snygin donnan kans snadisti yli viiskytkaks suuliksen rundii, kolme skloddii 52, 49 ja 42 v gamloja boitsuja, budjaa landestadissa, luudailee skutseissa kondiksen takii, entinen reklaamihemmo ja dirika, nykyne eläkestara ja tsyrkasta eronnu pakana.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit