JARED eheytyshoidoissa

Katsokaapa räsäsläiset ja ja kumppanit tänään telkusta TV 5: stä elokuva nimeltä Boy Ereased. Tämä klo 21.00 alkava tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo mm. eheytyshoidoista, joiden kohteena on erään pastorin Jared-niminen poika. Leffa on saanut hienot arvostelut ei vähitenaiheensa van myös näytelijätöiden vuoksi,Varisnkin upean Nicole Kidmanin, Jaredin uskonnollisen äidin.

95 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  ”käytöstään elimistönsä poikkeuksellisen reippaalla adrenaliinin tuotannolla?”

  Adrenaliinin tuotantoa voi psykologisin keinoin säädellä. Kiveksiesi täyttymistä et voi .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Kun Rauli nyt niin innokkaasti osallistuu homokeskusteluun, niin muistutettakoon, että Jehovan todistajat julistivat viimeksi pari viikkoa sitten kokouksissaan, että ”sellaiset ihmiset, jotka päättävät olla — homoseksualisteja, heidät tullaan tuhoamaan”.

  https://johanneksenpoika.fi/uutiset/juttu_s1304.html

  Jehovan todistajien käsitys homoseksuaalisuudesta on siis se, että kyse on tahdonalaisesta asiasta, jota voi vastustaa jos vain haluaa. Tällainen käsitys sivuuttaa ihmisyyden kokonaan. Aivan yhtä relevanttia on väittää, että heteroseksuaalisuutta voi vastustaa, jos vain haluaa. Voiko? Noin niin kuin ihmiskunnan tasolla? Ei todellakaan voi. Homoseksuaalisuus ei ole yhtään sen enempää vastustettavissa halusi sitä tai ei.

  Meillä on pitkä jono hurskaita uskovia homoseksuaaleja, jotka ovat yrittäneet näytellä kunnollista uskovaa ympäristössä, joka suhtautuu homoseksualismiin kielteisesti – ja yhtä pitkä jono meillä on epäonnistuneita ”eheytyneitä”. Osa näistä ”eheytyneistä” on tehnyt itsemurhan. Se on tulos, joka seuraa, kun ihmisen luontaista seksuaalisuutta yrittää vääristää epäterveellä uskonnollisella syyllistämisellä.

  Niillä uskonnoilla, jotka syyllistävät läheisiään homoseksuaalisuudesta ja saavat aikaan siten yksilötasolla käsittämätöntä ahdistusta ja itsemurhia, on käsissään niin suuri verivelka, ettei sitä kuitata edes Maailmanpankin holvista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Juuri näin!!! Jeesus pyysi Isäänsä antamaan anteeksi telottajilleen, jotka ”eivät tienneet mitä tekevät”. Näiden empatiavajeesta kärsivien puolesta voisi samoin rukoilla: ”Isä anna heille anteeksi sillä he eivät tiedä mitä/mistä puhuvat.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Kari-Matti Laaksonen. Kyllä ns. konservatiivisissa piireissä pidetään ainakin oman kokemukseni mukaan esillä kaikkia noita asioita. Julkisuuteen vain ei yllä muuta kuin yksi asia kerrallaan. Ns. syntikeskeinen ja moralisoiva lähestymistapa seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen ei auta ketään, vaan vieläkin enemmän tarvitaan myönteisiä näkökulmia ja ennaltaehkäisyä. Se vaatii myös rutkasti enemmän osaamista ja ihmisten tilanteeseen paneutumista kuin mitä useimmilla meistä on.

  Antero Syrjäsen kommentti JW-liikkeen opetuksista tiivistää hyvin myös Boy Erased -elokuvan eheytystouhun ja sen aikaansaamat seuraukset. Ainoat vaihtoehdot eivät kuitenkaan kristillisen uskon näkökulmasta ole ne, joita eheytyshoitojen kannattajat ja sateenkaariaktivistit pitävät esillä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Äärimäiset kannat kiinnostavat/myyvät parhaiten ja kokoavat matit ja maijat viestimien ääreen ja oikein kuuntelemaan lahjoitusrohkaisuja toisensa jälkeen

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Haluan kertoa sinulle Marko suoraan, että sanoudun jyrkästi irti kaikenlaisista ”eheytystouhuista”, jotka näen pääsääntöisesti puoskarointina. Lienee tuossa elokuvassa ollut esimerkki sellaisesta, ja vastaavanlaisiin olen kyllä tutustunut, joskaan en perusteellisesti. Harmillista, että toisinaan täällä esitetyistä kommenteista ei tahdo oikein löytää omaa ajatuskulkuaan itseäni koskevissa kommenteissa. Yleensä en niihin katso tarpeelliseksi edes puuttua.

   Näen homoseksuaalisuuden Raamatun vastaisena, silloin tuollaista geneettisesti tai muuten ihmisessä esiintyvää seksuaalista suuntausta toteutetaan seksuaalisessa kanssakäymisessä. Näen Raamatussa kohtia, jonka mukaan päättelen Jumalan olevan kanssani samaa mieltä. Miten sinä Marko ajattelet?

   Jokainen, joka taistelee Raamatun kanssa ristiriidassa olevaa käyttäytymistä saa Raamatun lupauksen mukaan apua taisteluunsa ylhäältä. Tyypillisin ratkaisu lienee se, että jättää seksuaalisuuden lahjasta olennaisen osan käyttämättä kuten Paavali teki toisenlaisista syistä johtuen. Tiedän kyllä, vaikka en henkilökohtaisesti tunne, että jotkut ovat onnistuneet taistelunsa tuloksena jopa perustamaan heteroavioliiton. Voisin linkittää tuollaisiin kokemuksiin, mutta linkitys ei ole tapani keskustella.

   Onko sinusta Marko oikein, että raamatullisista syistä jättää perheen perustamatta ja seksuaaliset nautinnot pois elämästään? Ja voiko luottaa siihen, että Jumala antaa tarvittavan voiman tahtonsa toteuttamiseen?

   B.T.W. Tuttavapiirissäni on useita homoseksuaaleja. Juuri tänään eräs heistä kutsui käymään. Ilmeisesti en ole lytännyt häntä Raamatulla maan rakoon? Taidan mennä, kunhan korona hellittää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Rauli: ”Tyypillisin ratkaisu lienee se, että jättää seksuaalisuuden lahjasta olennaisen osan käyttämättä kuten Paavali teki toisenlaisista syistä johtuen.”

   Mitkä mielestäsi Rauli olivat nämä ’toisenlaiset syyt’ kun kukaan teologinen tieteellinen tutkija ei ole syitä Paavalin naimattomuuteen ja lihan pistimeen ole löytänyt? Minusta on kiinnostavaa, että Paavali keskittyy homouteen heti suuren roomalaiskirjeensä alussa. Jotkut psykiatrit voisivat nähdä tässä ns. projektiota…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Rauli: ”Tyypillisin ratkaisu lienee se, että jättää seksuaalisuuden lahjasta olennaisen osan käyttämättä kuten Paavali teki toisenlaisista syistä johtuen.”

  Mitkä mielestäsi Rauli olivat nämä ’toisenlaiset syyt’ kun kukaan teologinen tieteellinen tutkija ei ole syitä Paavalin naimattomuuteen ja lihan pistimeen ole löytänyt? Minusta on kiinnostavaa, että Paavali keskittyy homouteen heti suuren roomalaiskirjeensä alussa. Jotkut psykiatrit voisivat nähdä tässä ns. projektiota… Tämä on asiassa tosi mielenkiintoinen linkki: https://www.prnewswire.com/news-releases/apostle-pauls-writings-defend-homosexuals-says-world-famous-cryptographer-and-biblical-researcher-213115471.html

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauli Toivonen sanoo:

   Hyvä kysymys, Seppo, kiitos sellaisesta.

   Paavali kertoo itsestään korinttilaisille seuraavasti: ”Kehotan teitä siis noudattamaan omaa esimerkkiäni.”(1.Ko6:17) Mihin Paavali viittasi? Hän jatkaa elämäntapaansa koskien: ”Olen sitä varten lähettänyt luoksenne Timoteuksen, joka on minun hengellinen lapseni, rakas ja uskollinen poikani. Hän palauttaa teidän mieleenne, miten minä Kristuksen omana elän ja mitä minä kaikkialla eri seurakunnissa opetan.”

   Jeesus kertoi jotakin olennaista seurattavaa Pilatukselle vähän ennen kuolemaansa: ”Sitä varten minä olen syntynyt ja sitä varten tullut tähän maailmaan, että todistaisin totuuden puolesta. Jokainen, joka on totuudesta, kuulee minua.”(Joh18:37)

   Paavali jätti lupaavan uran fariseuksena ja lainoppineena, kirjoitti pitävänsä sitä vertailussaan Kristuksen seuraamiseen jopa ”paljona roskana” (Fil3:8)

   On hyvin johdonmukaista, että Paavali halusi luopua jopa avioliitosta, koska puolison kanssa matkusteltu kristillisiä seurakuntia perustamassa olisi ollut ongelmallista. Paavali noudatti siten tuota Jeesuksen kannustusta ”on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon.”(Mat19:12)

   Melkoisen hyvin Paavalin poikamieselämän perussyy löytyy myös siitä kohdasta Raamattua, jossa käsitellään avioitumista, tietenkin vain vastakkaisen sukupuolen kanssa: ”Mutta jos menetkin naimisiin, et tee väärin. Ja jos naimaton nainen menee naimisiin, hänkään ei tee väärin. Naimisissa olevat joutuvat kuitenkin elämässään ahtaalle, mistä haluaisin teitä säästää.” Ja millaisesta säästöstä on kyse? ”Toivoisin, ettei teillä olisi huolia. Naimaton mies kantaa huolta siitä, mikä koskee Herraa, siitä, miten olisi Herralle mieliksi. Naimisissa oleva taas huolehtii maallisista asioista, siitä, miten olisi vaimolleen mieliksi.”(1. Ko7. luvusta poimintoja) Jälkimmäinen totisinta totta, jos on vuosia avioliitossa ollut!

   Kenties jo näistä poiminnoista selviää, miksi Jumalan ohjauksessa kirjoittanut Paavali oli itseltään kieltänyt perheen perustamisen. Kukaan ulkopuolinen ei sitä ollut häneltä evännyt, vaikka Jeesus myös mainosti tuollaisen elämäntavan olevan hyvin antoisaa Jumalan silmissä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kiitos Rauli perusteellisesta vastauksestasi Paavali naimattomuuteen. Toki on todettava että joudut vain tekemään omia johtopäätöksiä eli spekuloimaan ja lisäksi kaikki esiin ottamasi seikat voidaan selittää toisinkin. Sis jatketaan spekulointia kysyen ensin mikä oli ’piikki’ Paavalin lihassa? Ettei vain hänellä itselläänkin olisi ollut identiteettiongelma? Myös voisi ajatella, että Paavalin mystinen katoamine kuvasta noin 3-4 vuodeksi johtui siitä, että hän oli ollut essealaisten luostarissa ja tehnyt siellä nasiiri/selibaattilupauksen, ja muuttanut nimensä ’pieneksi’ kuten Qumranin munkkien kuului. Paavalin mahdollinen essealaisuus vastaa myös hänen henkilönsä arvoitukseen, sillä Phavlus saattaa olla muunnelma Flaviuksesta (Kt.s Abelairen teoria) eli Paavali olisi ollut alias Josefus Flavius, ja tämä selittää hänen tekstiesä ja Josefuksen tekstien ja elämän lukuisat hämmästyttävät samuudet. https://vridar.org/2007/04/25/the-shipwrecks-of-josephus-and-paul-part-3/ Muta vielä hämmästytävämmäksi homma mene kunJosefus onsaattanut ola Jeeuksenesikuvamyös:

   Evankeliumeista:

   1. Kun Jeesus oli kaksitoistavuotias, hänen vanhempansa löysivät hänet kolmen päivän kuluttua temppelistä keskustellessaan opettajien kanssa (Mat 2.46).

   2. Jeesus nimittää ja lähettää 12 apostolia saarnaamaan ja parantamaan (Mat. 10.2,5)

   3. Jeesus nimitetty 70 muille ja lähetti ne edessään (Luuk 10,1)

   4. Jeesus alkoi ministeriö, kun hän oli 30-vuotiaita (Luuk 3,23)

   5. Jeesus osallistunut häät Kaanaan (Joh 2,1-2) 6 sitten tuli jälleen Kaanalle (Joh. 4.46) 6

   6. Jeesuksen ennustukset hän herätetään kolmantena päivänä (Mat. 16.21)

   7. Juudas menee pappien luo ja saa 30 hopeapalaa Jeesuksen pettämisestä (Mat. 26.14-16)

   8. Kaksi rosvoa ristiinnaulittiin Jeesuksen molemmin puolin (Mat. 18.38). Vain Jeesus nousee (Mat. 28.6)

   Josephuksen kirjoituksista:

   1. ”Noin 14-vuotiaana” häntä (Josephusta) käskettiin kaikki rakastamaan rakkautta, jonka minun oli opittava (Vita 9)

   2. 12 Caesarian juutalaista lähetetään valtuuskuntana Ecbatanaan ( Vita 54-55)

   3. 70 lähettilästä lähetetään Ecbatanasta Kesareaan (Vita 56)

   4. Tänä aikana, ennen kuin hän väitetysti antautui roomalaisille, ”olin nyt noin kolmekymmentä vuotias” (Vita 80)

   5. Josephus ’ neljäsosaa oli Galilean kylässä nimeltä Cana (Vita 86)

   6. Josephus kertoi ystävilleen, että ”kolmen päivän kuluttua” hän ”lopetti piirin ja menisi kotiin” (Vita 205)

   7. Tiberiaksen ylituomari Jeesus syyttää Josephusta 20 kappaleen kullan kavalluksesta (Vita 294-297). He panivat kätensä häneen ja yrittivät tappaa hänet (Vita 302)

   8. Josephus huomaa, että kolme hänen tuttavaaan oli ristiinnaulittu, joten hän kehottaa Titusta ottamaan heidät alas; kaksi heistä kuolee, mutta yksi toipuu (Vita 420-421)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Rauli Toivonen. Antero Syrjänen kommentoi teikäläisten näkemyksiä. Sinun kannattaakin vastata suoraan hänelle, jos kommenttinsa antaa väärän kuvan Jehovan todistajien homoseksuaalisuutta koskevista näkemyksistä. Se, mitä Antero kirjoitti, sattui joka tapauksessa kuvaamaan hyvin myös elokuvan välittämää käsitystä homoseksuaalisuuden tahdonalaisuudesta. Samaa sukupuolta olevien seksuaalisewn kanssakäymiseen Raamatun tekstit suhtautvat kielteisesti, kuten jokainen tietää.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Samaa sukupuolta olevien seksuaaliseen kanssakäymiseen Raamatun tekstit suhtautvat kielteisesti, kuten jokainen tietää.” Samaa sukupuolta olevien syvästä rakkaudesta taas on Raamatussa kaunis kuvaus. Siinä yhteydessä käytetään myös ilmausta: Jumalan edessä tehty liitto. ”He solmivat sitten keskenään liiton Herran edessä. Daavid jäi Horesaan, mutta Jonatan palasi kotiinsa.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Marko: ”Rauli Toivonen. Antero Syrjänen kommentoi teikäläisten näkemyksiä. Sinun kannattaakin vastata suoraan hänelle, jos kommenttinsa antaa väärän kuvan Jehovan todistajien homoseksuaalisuutta koskevista näkemyksistä.”

   Hän ei saa vastata suoraan minulle, koska uskonnollinen yhteisönsä kieltää sen.

   Mitä tulee Jehovan todistajien käsityksiin homoseksuaalisuudesta, ne osaan mennen tullen ja palatessa. Esimerkiksi edellä esittämäni oli suora lainaus heidän muutaman viikon vanhasta kokouksesta.

   Raulin tehtävä Jehovan todistajana on loiventaa heidän omia jyrkkiä näkemyksiään mahdollisimman paljon, jotta ne eivät näyttäytyisi sellaisena kuin ne ovat, eli erittäin epäinhimillisinä.

   Paras esimerkki tästä on heidän oma nettisivunsa ja sen usein kysyttyä -osio. Siellä esimerkiksi vastataan kysymykseen ”kartatteko te entisiä jäseniänne?” sivuuttamalla kysymys kokonaan ja vastaus perustuu siihen, miten he suhtautuvat sellaisiin Jehovan todistajiin, jotka eivät enää osallistu heidän toimintaansa mutta jotka eivät ole entisiä todistajia. Vastaus ei siis liity itse kysymykseen millään tavalla.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Rauli Toivonen: ”Tiedän kyllä, vaikka en henkilökohtaisesti tunne, että jotkut ovat onnistuneet taistelunsa tuloksena jopa perustamaan heteroavioliiton.”

  Yksikään homoseksuaali ei voi elää heteroavioliitossa sen perinteisellä tavalla, kuten yksikään heteroseksuaali ei voi elää homoseksuaalisessa parisuhteessa.

  Homoseksuaaleiksi väitetyt heteroseksuaaliseen parisuhteeseen kääntyneet ovat varmuudella biseksuaaleja. Mutta tämähän ei tietynlaisia uskovia haittaa ollenkaan, kun tarkoituksena on vääristellä todellisuutta ihan vain siksi, koska todellisuus häiritsee omia ennakko-oletuksia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit