Isot punaiset napit

Viimeisiä uutisia seuratessani on mielessäni alkanut hahmottua kuva.

Suuri komentokeskus, joukko ihmisiä töissä, tavanomaiset arkirutiinit. Ei yleensä kiirettä, vaan töiden lomassa juodaan välillä kahvia ja jutellaan tulosteita hakiessa. Vakavailmeinen kyltti ulko-ovessa: "Kirkon tiedotuskeskus".

Päivystäjän pöytä -- pari puhelinta, joukko papereita, luonnoksia ja ideoita tiedotteiksi. Ja punaisia nappeja.

Isoimman napin päällä lukee itseoikeutetusti "Räsänen", muiden kohdalla sitten "Luther-säätiö", "SLEY", "Lestadiolaiset" ja niin edelleen. Sähköasentaja lopettelee työtään ja sanoo että homma on nyt valmis: pöytään on lisätty uusi nappi, jossa otsikkona on "Jalovaara".

Toisinaan päivystäjä painaa punaista nappia. Sireeni soi, työntekijät juoksevat pisteilleen. Tärkein henkilöstö kokoontuu tilannehuoneeseen, jonka seinälle päivittyy automaattisesti eroakirkosta.fi-palvelun tilastosivu.

Nyt on KIIRE, kirkko on taas alkanut menettää jäseniä yhden sielun minuuttivauhtia. Tilannekuva arkkipiispalle lähtee, joukko valittuja pastoreita saa tiedoteluonnoksia. Vapaavuorosta hälytetään parhaita kirjoittajia.

Hermostunutta odotusta. Erokäyriä tutkitaan, lehdistötiedotteiden läpäisyä seurataan. SOME-päivystäjien raportit luetaan huolestuneina. Lopulta päätetään siirtyä punaisesta keltaiseen hälytystilaan, vapaavuorolaiset saavat palata kotiin. Tämä isku näyttää olevan kestettävissä, vain satoja tai enintään tuhania eroja.

Mutta päivystäjä tietää, että pahempia iskuja on tulossa. Vain aikataulu on avoin.

 

5 kommenttia

 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Lisäisin hälytyspöydälle vielä tulipunaisen ”omat koirat purevat”/”kirkolliset luottamushenkilöt”-napin:-)

  Kiitos, blogikirjoitus oli mainio.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri Lahtinen sanoo:

  Otetaan vaiheiset jokaiselle käteen ja lisätään poimuvauhtiin yksi poimu vai pitäskö vähentää vai oisko nykynen hyvä, emme oikeastaan ota kantaa, mutta pannaan monikärkiohjukset valmiiksi. Jokaisessa kärjessä on nimi, kun ne on laukaistu, ne punaiset napit ovat tehneet tehtävänsä. Kukaan ei kumminkaan huomannut, että huoltomoduli irtosi samalla, kun ohjukset laukaistiin. Happi loppuu viikossa ja eväs heti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Stenholm sanoo:

  Juu. Nyt on ilmennyt, että MOT:n ääniraita saattoi olla väärennetty, eikä Kallion kirkossa olekaan puhuttu mitään sellaista mitä ohjelma antoi ymmärtää. Toisaalta kai tärkeintä onkin, että kirkon johto kautta maan ehti tuomita yhden seurakuntalaisen televisio-ohjelman perusteella.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri Lahtinen sanoo:

  Kumma, ettei ne isot punaiset napit kiinnosta enempää, vaikka niillä saadaan aikaan niin isoja asioita.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matti Savolainen sanoo:

  Nyt on tämäkin lehti todennut etteivät ne Mot:n ääniraidat olleetkaan väärennettyjä, vaan Kallion kirkossa on todellakin lääkkeet todettu demonien väyliksi ihmiseen ja niiden käyttö on Saatanasta. Raamatun mukaista opetusta siis on tuo demonimanaus. Kirkon johto vain heti kannustamaan tuota aitoa ja alkuperältään Raamatullista kirkonmenon mallia. Silloin saadaan väärät uskovat irti kirkosta ja ydinporukka tiiviimmin kasaan. Vai oliko tämä viestisi ydin, Markku?

  Ilmoita asiaton kommentti