Iloa ja ylistystä

Ilo Herrassa on meidän väkevyytemme.  Tässä me kaksi eläkeläistä olemme kotosalla ja iloitsemme toistemme seurasta.  Saan olla kiitollinen  siitä, että Jumala on pitänyt meistä huolta ja antanut meidän löytää toisemme.  Kuva on vuodelta 2020.  Laadin tämän tekstin sunnuntaina 10.6.2022.  Olemme käyneet kirkossa, kuunnelleet Raamattua äänikirjana Toisesta Aikakirjasta aloittain sekä Esran ja Nehemian kirjoista jatkaen.  Sitten siirryimme  Ranskan TV5 :n  uutisia seuraamaan.  Ruokailua varten minä kuorin perunat ja tyytyväisin mielin  seurasin rakkaani hyörimistä kotimme keittiössä.

Vaimoni kohtasin lähetystyötä Kamerunissa tehdessäni.  Olin leski sinne mennessäsi. Takaisin tullessani mukanani oli kolme prinssessaa, armas vaimoni ja kaksi suloista tytärtä.

Yhdessä teimme evankeliointi- ja opetusmatkoja eri puolilla maata, välillä lepoa ja välillä kovaakin työtä. Ennätys yhtenä viikonloppuna  oli 11 messua, kun   kiersimme  ”kylästä” eli kaupungista toiseen  Nieten plantaasin alueella.  Kaikkiaan 19 asutuskeskittymää  oli yhden kumipuuviljelmän alueella.

Kiitollisuus täyttää mieleni. Jumalalle  tuon ylistykseni.

SUNNUNTAI 17.7.2022

Apostolien päivä

Herran palveluksessa

Juhlapäivän psalmi:  Ps. 145:3–7

Apostolien Pietarin ja Paavalin marttyyrikuolemia muisteltiin aikoinaan kesäkuun 29. päivänä.  Sittemmin se on sijoitettu kirkkovuoteen sunnuntaille ja  sen nimi on laajennettu kaikkien apostolien muistamisen päiväksi.

Ilmestyskirja 21:14  puhuu tulevasta Jumalan kaupungista, Uudesta Jerusalemista seuraavin sanoin:

Kaupunginmuurin peruskiviä oli kaksitoista, ja niihin oli kaiverrettu kaksitoista nimeä. Ne olivat Karitsan kahdentoista apostolin nimet.

Tästä näemme, että evankeliumin julistaminen, työ Jumalan maailmanlaajuisessa lähetystyössä ei ole turhaa, vaan Jumala itse kirkastaa nimensä, kun Pyhä Henki vie kirkon työtä eteenpäin aina perille asti,  Jumalan valtaistuimen eteen ja ikuiseen elämään taivaan ilossa ja riemussa.

Jumala on ihmeellinen. Hänen työnsä ovat tutkimattoman suuria.  Hyvin vähän voimme hänen äärettömästä voimastaan käsittää. Meille riittää, että tuomme  kiitoksen ja ylistyksen Herrallemme.

Suuri on Herra, ylistettävä yli kaiken,
tutkimaton hänen suuruutensa!

Ylisukupolvisuus on kristikunnan suuri kunnian aihe.  Jo pienille lapsille on kerrottava Vapahtajamme suuresta rakkaudesta ja totutettava pienokaiset säännölliseen rukoukseen. Pienen vauvan kanssa yhteisen hartauden pitäminen ei mene hukkaan, vaan se tuo siunauksen, joka  kasvaa elämämme kuluessa. Olen äärettömän kiitollinen äidilleni, koska opin rukouksen jo pienestä asti. Tämän ansiosta  sota-ajan hermoja repivästä tilanteesta huolimatta koko olemusta kannattava turvallisuus on  kantanut eteenpäin  vaikeidenkin hetkien yli.

Sinun tekojasi ylistetään polvesta polveen,
  isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen.

Evankeliumi on tarkoitettu kaikille, ei vain pienille ryhmille, ei vain joillekin harvoille, vaan koko maailmalle, kaikkien kansojen luo. Jumala on tehnyt suuria, kun Jeesus kuoli koko maailman syntien puolesta.  Jokainen ihminen kaikkina aikoina on  tuon sovitustyön kohteena.  Siksi armon sanoma on vietävä jokaisen luo. Jumalan äärettömän rajaton rakkaus on tehtävä kaikkien tiettäväksi. Lähetystyö jatkuu niin kauan, kunnes viimeisenkin kansan viimeinenkin ihminen on saanut kuulla evankeliumin armon  avaruudesta, Jumalan hyvyyden kaikkialle ulottuvasta ihmeestä, meidän ihmisten auttamiseksi, nostamiseksi ja uuteen toivoon viemiseksi.

Miten valtavia, miten pelottavia ovatkaan sinun tekosi,
  kerrottakoon niistä kaikille.
Minä julistan sinun suuruuttasi.
Levitköön sanoma sinun hyvyytesi runsaudesta,

Suunnattomassa rakkaudessaan Jumala on antanut meille Vapahtajamme Jeesuksen. Hän on meidän vanhurskautemme, hänen takiaan meillä on turvallinen kohtaaminen Jumalamme kanssa. Jeesuksen hyvyyden tähden vanhurskautemme on yksin uskosta, yksin armosta, yksin hänen ansiostaan. Siitä tuomme kiitoksemme hänen ylistyksekseen.

Levitköön sanoma sinun hyvyytesi runsaudesta,
kiitettäköön sinun vanhurskauttasi riemuiten.

Hyvää apostolien päivää kaikille lukijoillemme!

 

Tässä Apostolien päivän Psalmi:

Suuri on Herra, ylistettävä yli kaiken,
tutkimaton hänen suuruutensa!
  Sinun tekojasi ylistetään polvesta polveen,
  isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen,
tuovat julki sinun kirkkautesi,
loistosi ja kunniasi.
  Minä mietiskelen sinun ihmetekojasi.
  Miten valtavia, miten pelottavia ovatkaan sinun tekosi,
  kerrottakoon niistä kaikille.
Minä julistan sinun suuruuttasi.
Levitköön sanoma sinun hyvyytesi runsaudesta,
kiitettäköön sinun vanhurskauttasi riemuiten.

Ps. 145:3–7

 

 

Kirjoittaja

Matias Roto
Matias Rotohttp://www.roto.nu
Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25