Ilmastonmuutos lisää suomalaisten hyvinvointia!

Ilmastonmuutos parantaa meidän suomalaisten elämän laatua ja edistää maamme vaurastumista. Kun vuoden keskilämpötila koko maassa on noin +3 astetta, ja Helsingissä noin +6 astetta ja Utsjoella noin -0,2 astetta Celciusta, aikaansaisi 2-3 asteen keskilämpötilan nousu maahamme usean miljardin euron kansantaloudellisen hyödyn.

Ensinnäkin kasvukausi pitenisi, eli maatalouden hehtaarisadot kasvavat, samoin metsät kasvavat nopeammin, eli hiilinielut kasvavat samalla kun hakattava puumäärä lisääntyy. Molemmat tuovat lisätuloja kansalaisille ja teollisuudellemme. Lämmityskulut pienenevät oleellisesti, lisäten satojentuhansien ihmisten kuukausittaisia säästöjä. Investointitarpeet energian tuotantoon pienenevät, jolloin investoinnit voidaan suunnata nykyistä enemmän vientiteollisuuteen. Koska ilma lämpenee, tarvitaan vähemmän vaatetusta, joka säästö koskee jokaista suomalaista kuluttajaa. Saattaapa jopa olla, että kalliita ja saastuttavia etelän lentomatkoja tarvitaan vähemmän, kun omassa maassakin voi ottaa aurinkoa ja ruskettua ja saada terveellisiä vitamiineja kehoonsa. Kesämökeillä kasvatettavat vihannekset ja marjat kasvavat nopeammin ja antavat runsaamman sadon talven vitamiinivarastoiksi. Talven liukkaat kelit vähenevät ja samoin tapaturmat ja kaatumiset, jolloin sairaalakapasiteettia vapautuu sitä kipeämmin tarvitseville.

Kun niin monet lapset ja nuoret kokevat ilmastoahdistusta jatkuvasta kielteisestä tiedotusvälineiden propagandasta ja sairastuvat enenevässä määrin mielenterveysongelmiin, voi tämän blogin sanoma vapauttaa näistä harhaisista mielikuvista ja tervehdyttää nuoriamme. Kun kirkkommekin ymmärtäisi luottaa Jumalaan ja lakkaisi luulemasta, että maassamme saasteet vähenevät kun istutamme Ugandaan puita tai pidämme lihattoman lokakuun tai sammutamme valot kirkoista tunniksi vuodessa, ja keskittyisi toivon sanoman julistamiseen lapsille ja nuorille niin kirkoissa kuin kouluissa ja päiväkodeissa, tekisi kirkkomme kansallemme suuren palveluksen.

Hiilidioksidimäärät ovat viimeisen 300 vuoden aikana olleet korkeimmillaan 3.000 ppm, josta ne laskivat 1900-luvulla 380 ppm:ään ja siitä muutamassa vuosikymmenessä nousivat noin 420 ppm:ään, täytyy jokaisen rehellisen ihmisen todeta, että me emme ole missään ilmastokriisissä puhumattakaan ilmastohätätilasta! Sellainen puhe on pelkkää poliittista ideologista harhautusta ja edesvastuutonta.

Ilmastonmuutos ei aikaansaa sään ääri-ilmiöitä, vaikka niin jotkut väittävätkin, vaan sään ääri-ilmiöt aikaansaavat ilmastonmuutoksen! Sään ääri-ilmiöt on kerrottu jo Raamatussa Luukas 21, Markus 13, Matteus 24-25 sekä Ilmestykirjassa. Nyt elämme vain Raamatun toteutumista tälläkin saralla.

Kun Helsingin vuoden keskilämpötila on noin + 6 astetta, on keskilämpötila Roomassa noin +13 astetta, eikä Roomassa ole mitenkään tukalaa tai hätätilaa, niin kysyn: miten kukaan omilla aivoillaan ajatteleva voi väittää, että Suomessa on jokin ilmaston hätätila?? Kun ajaa autolla Helsingistä ulos puoli tuntia, on ympärillä pelkkää hiilinielua: peltoa ja metsää silmänkantamattomiin tunnista toiseen ajettaessa.

Meitä pelotellaan merenpinnan valtavalla nousulla, jos jäätiköt sulavat. Jäätiköt ovat olleet sulia aiemminkin, esimerkiksi Grönlannissa on viljelty vehnää, eikä merenpinta ole ollut missään korkealla. Jos jäät eivät olisi sulaneet, eläisimme tänään Suomessa kilometrin paksuisen jäämassan päällä. Pohjanlahteen virtaa 27 jokea yötäpäivää ja tuovat 300 miljoonaa kuutiokilometriä vettä mukanaan joka vuosi, eikä Pohjanlahden vedenpinta nouse yhtään, pikemminkin Suomen puolella laskee, kun maanpinta hiljalleen nousee. Tosiasioita olisi hyvä omilla aivoillaan ajatella ja eritellä, eikä mennä pelottelun linjalle ideologisten harhojen takia.

Huippuasiantuntijat ja tiedemiehet ja huippupoliitikot menivät samantapaiseen joukkohysteriaan 1970-luvun alussa kun ns Rooman-klubi pelotteli kansaa öljyn loppumisella ja aikaansai suurta vahinkoa, kun Suomessakin taloihin tehtiin pieniä ikkunoita ja talot vuorattiin muovilla, ja nyt ne, varsinkin julkiset rakennukset, homehtuvat psytyyn.

Äly hoi, ymmärräys älä jätä! Kädet rukoukseen ja luotetaan Jumalan johdatukseen aina siihen saakka, kunnes  Jeesus tulee toisen kerran ja koko tämä maailma häviää, ja uusi taivas ja uusi maa luodaan Jumalan toimesta, ei ihmisen. Tärkeintä on jokaisen varmistaa itselleen taivaspaikka, uskomalla Jeesukseen.

27 kommenttia

 • Yrjö Sahama sanoo:

  On ensinnäkin kovin itsekästä tarkastella globaalia ilmastonmuutosta pelkästään Suomen kannalta. Ilmakehän hallitsematon lämpeneminen johtaisi globaaliin ekologiseen ja sosiaaliseen katastrofiin, jossa ei voi olla voittajia. Jos uskonnollisia ulottuvuuksia haetaan, on syytä kysyä, onko alkamassa se suuri ahdistus, josta Jeesus lopunajallisissa puheissaan puhuu. Kaikkien kristittyjen on syytä rukoilla maailman johtajille viisautta ja kaukonäköisyyttä aikaansaada niitä radikaalejakin muutoksia nykyiseen elämäntapaan, joilla voitaisiin ilmastonmuutosta jarruttaa, peruuttaminen ei enää ole mahdollista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Minua hävettää, että ylipäänsä klikkaan auki näitä tämän blogistin postauksia. En koskaan lue keltaista lehdistöäkään. Miksi altistan itseni tälle saastalle tällä alustalla?

   Yrjö, puit täsmälleen sanoiksi sen, mitä ajattelin. Oli kiva myös huomata, että ihmiset, joiden kanssa olen eri mieltä seksuaalivähemmistöjen asemasta kirkossamme (kuten kai esim. Yrjö?) , voimme kuitenkin löytää yhteisen sävelen niistä asioista, jotka oikeasti ovat tärkeitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Seija, blogistimme pitää ilmastonmuutosta huuhaana ja siitä puhumista kirkossa vääränä syyllistämisenä sekä autuuden asian sivuuttamisena. Ei tämä saastaa kuitenkaan ole. Näkökulmasta riippuen joko huuhaata tai ilmastonmuutosskeptisyyttä. On täällä myös kirkollisemman keskitien kulkijoita eri kysymyksissä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  On pelkästään hyvä jos kansainväliset yhteisöt laittavat suitsia ja rajoituksia suurpääoman toimille, mutta jokin tässä mättää, kun katseet on käännetty yksittäisen ihmisen hiilijalanjäljen seuraamiseen… Jos ihmistä yhtään tunnen, niin kohta saattaa alkaa salainen kyräily ihmisten roskalaatikoiden läheisyydessä… Aijai… Joku on heittänyt biojäteastiaan muovia… Koululaiset ovat jo nyt vanhempiensa kimpussa, koska koulussa opetetaan… Luonnon säästämisen asia on sisänsä hyvä, mutta toisen silmistä roskien kaivamisen pitäisi jättää tekemättä.

  Sakkoja ei pitäisi suunnitella yksittäiselle roskaajalle, vaan suurpääoman sijoitustoiminnalle ja niille tuottajille, jotka eivät välitä, kuin köyhien maiden riistämisestä.

  Katseet tulisi kääntää nyt selkeästi pois ruokalautaselta, esim. Öljyntuottajamaiden touhuihin ja lopulta kansainvälisten elintarvike jättien toimintaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Rahan ja vallan voiman suitsiminen on vain äärettömän vaikeaa, koska maailmantalous on rakennettu niiden varaan. Ne joilla on, haluavat aina vain enemmän ja selittävät, että näin on hyvä. Raha tulee rahan luo, kuten muuan Sarasvuo muinoin lausui. Olemme sidotut rahan valtaan, mikä sinänsä on aivan älytöntä. On menty liian pitkälle suohon. Tässä ”suossa” on paljon helpompaa opettaa ja suitsia pieniä ihmisiä kuin globaalia yritysmaailmaa. Maailma ja sen talous pitäisi alusta alkaen rakentaa uudelleen erilaisille arvoille. Ehkäpä se joskus tapahtuukin… Tulevassa maailmassa ei taida olla rahaa lainkaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reijo Mänttäri sanoo:

  Maailmankaikkeuden loi Jumala ja sen tulee tuhoamaan Jumala.

  Ihmisen toimet ovat aina olleet vain tuhoa tuottavia. Vaikkei niiden tarkoitus ei olisi ollut vahingoittaminen, ne eivät ole edistäneet olosuhteiden muuttumista paremmiksi, siitä yksinkertaisesta syystä, että ihminen on hyljännyt Luojan, kapinoinut Jumalan säädöksiä vastaan. Eli jatkanut Luciferin alottamaa mahdollisuuden kehittämistä, koska hän voi vapaasti tahtoa ja tehdä niinkuin haluaa.

  Monen väärän perustana on Alkuperäisen kieroon väännelty alusta. Eli on paljon oikeaa, mutta oikeassa totuudessa ei ole mitään väärää. Siksi Raamattu-testeri on koko ajan oltava käsillä ja käytettävä sitä.

  Kuitenkin, vaikka kuinka hyvät ja oikeat välineet olisi, niin niiden käyttöohjeista ei ole tietoa. Käyttöohje on usko, jonka Jumala antaa jokaiselle, jotka sen haluavat vastaanottaa. Usko on myös Voima toimia.

  On paljon tiedemiehiä, uskonsa tunnustavia Jeesuksen seuraajia. Heidän tieteelliset perustelunsa ovat aina olleet samaa luokkaa kuin aikoinaan Danielin, verrattuna kaikkiin tietäviin kuninkaan hovissa. — Koska hänessä, Danielissa, oli se, erinomainen Henki!

  Kaikkien uskovien osa on olla Jeesuksen todistajia. Toiset olemisessaan kertovat, kirjoittavat ja muuten aikaansaavat näyttöjä, jotka kumoavat esimerkiksi otsoni-hömpötyksen ja nyt sen, mikä on tässä ilmastoasiassa tiedon nimellä kulkevaa valhetietoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Erkki O Auranen

  Olen kaivosinsinööri ja pappikin jo kohta 20 vuotta. Kokemusta on kansainvälisestä kaupasta, sillä olen allekirjoittanut vientiprojektisopimuksia seitsemällä eri kielellä ja toiminut kaupallisena attasheana Pekingin suurlähetystössämme hoitaen metallisteollisuuden vientiä Kiinaan ja Pohjois-Koreaan. Konepajayrittäjänä yritykseni meni konkurssiin 1980 ja olin 27 vuotta ulosotossa varattomana kokien kaikki sen elämän "ihanuudet", mm 22 vuotta konkurssin jälkeen täysi-ikäisten lasteni omaisuuksien (asunto auto, kesämökki) ulosmittaukset sivullisen ulosmittauksena, vaikka lapset olivat 2-9 vuotiaita yrityskonkurssini ajankohtana. Olen kirjottanut viisi kirjaa, mm Kiinakaupan käsikirja, Kirjeitä niille, jotka unohtavat oikean tien, Henkivaltojen Taistelu Suomessa, Tutustu Pyhään Henkeen, Strangling the North Koreans. Radio- ja TV-ohjelmia olen tennyt useita satoja mm Radio Dei, Radio Patmos ja Taivas TV7 kanaville.