Ilmastoagenda vallankumouksen välineenä

Maailman tilaa ja myös Suomalaista keskustelua seuratessa liittyen ilmastopolitiikkaan herää kysymyksiä,mikä on tämän aatteen takana?

Yhteiskunnan pysyminen toimintakykyisenä tuntuu olevan sivuseikka,siihen miten ilmastotavoitteet etenevät tai jos tarkoitus onkin että nykyinen yhteiskuntarakenne hajoaa?

Ainakin jos seuraa vahvasti vasemman laidan kannanottoja,niin on helppo tulla siihen kantaan,että kapitalismi ja markkinatalous täytyy hajota,koska kapitalismi on heidän mielestään suurin ihmisten  sortaja ja luonnonvarojen tuhlaaja. Viimeiset vuosikymmenet kommunistiset voimat ja vasemmisto ylipäätänsä ja erityisesti vihreät ,jotka ovat aatemaailmaltaan lähellä kommunisteja juuri ilmastoagendansa kanssa.Aina 80-luvulta asti laita vasemmisto on korostanut ilmastoteemaa ja nyt sen viestiä on viime vuosikymmeninä siivottu hovikelpoisemmaksi,siltä osin että syyllistäminen aspekti on jätetty taka-alalle,mutta anarkia on kuitenkin johtoajatus pyrkimyksissään.Vihreät on onnistunut hovikelpoistamaan ajatusmaailmaansa eniten ja myös tiettyjä marxilaisuuden päämääriä ajamaan.Ilmastomuutospolitiikan nykyiset tulokset jokainen tietää-miljardeja laitettu ja päästöt kasvaa ja koronan ohi mentyä ja eurooppalaisen tuotannon kuoliniskujen jälkeen Kiinan piiput työntää sakeaa savua lisääntyvällä vauhdilla.Mikä on siis ilmastotavoitteiden päämäärä esim.Suomessa marxilaiseen tapaan,koska jokainen tietää että että nykyinen meno rapauttaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan,mikäli laita vasemmiston pyrkimykset toteutuvat.Sivutuotteena tullut ”bolsevikkien” hapatusta ,surullisen historian ihannointia,kristillisiä moraalikäsityksiä murtavia päämääriä.Kirkolliseen keskusteluun on tullut väärin tulkintoja esim ”viljellä ja varjella” tekstistä.Kun Jumalan sanat koski sitä maailmanaikaa,jolloin ihmisellä oli välitön yhteys  Jumalaan ja voi kysyä mitä tarkoitti varjelus?Syntiinlankeemuksen jälkeen Jumala ajoi Aadamin ja Eevan pois paratiisista ja Jumala laittoi viljelemään ,sitä maata jonka Jumala oli kironnut,mutta varjelus oli jätetty pois(1.moos.3:23)Jumala on luomakunnan luoja ja ylläpitäjä ja luo luonnossa uutta jatkuvasti.Kaikki ideologiat jotka haluavat torjua Jumalan suunnitelmat ,haluavat kieltää Jumalan luomistyön ja alkavat palvoa luontoa.Ihmisellä on totta kai vastuu luonnosta,mutta Jumalan unohtaminen kaikkivaltiaana luomakunnan Herrana,Luojana ja ylläpitäjänä on eksytystä.Päämäärä ja pyrkimykset kun ovat kaukana toisistaan,niin päämäärä on itseasiassa jonkin muu kuin mihin sanotaan pyrkivänsä,sillä taitaa olla tärkeämpää muuttaa koko yhteiskuntaa oman ideologian mukaiseksi.Maailman pahimpia, haukutumpia hallitsijoita eivät olekkaan ne jotka sortavat ihmisoikeuksia,pitävät kansalaisiaan vankiloissa ja kiduttavat mielipiteiden tai uskonnon takia tai valtaavat alueita naapurimailtaan kommunismin tai Islamilaisen kalifaattien nimissä ja kaiken lisäksi viis veisaavat saasteista,mitä tuottavat jopa ihannoiden sitä ”riistokapitalismia”,jota sanovat syylliseksi .

 

 1. Nuorten itsemurhat ja toivottomuus ilmaston tähden on eri asia, kuin luonnonsuojelu.
  Sellaisten mielikuvien luominen lapsille, että heillä ei ole tulevaisuutta ilmaston muutoksen tähden on nuorten huijaamista. Nuorten ahdistuneisuutta hyväksikäyttäen kyetään nuoriso saamaan mukaan, mihin tahansa kumoukselliseen toimintaan.
  Siihen ei tarvita mitään salaliittoteorioita. Ihmisiä on helppo saada ajamaan ”oikeita” asioita. Kunhan ne vain heille oikealla tavalla syötetään.

  • ”Ihmisiä on helppo saada ajamaan “oikeita” asioita. Kunhan ne vain heille oikealla tavalla syötetään.”

   Niin on ja sen tietää jokainen populisti.

   Toki on totta, että tänä päivänä taidetaan liioitella vähän kaikkia asioita. Mutta se sitten taas on sitä ”bisnestä”. Klikkauksia pitää saada ja iltapäivälehtiä myydä. Pitäisi vain ymmärtää, että mikä on liioittelua ja mikä ei.

  • ”Sellaisten mielikuvien luominen lapsille, että heillä ei ole tulevaisuutta ilmaston muutoksen tähden on nuorten huijaamista.”

   Sellaisten mileikuvien luominen nuorille,että he ovat kaikki jo syntymästään asti niin saastaisia ja perisyntisiä, että joutuvayt kaikki lähtökohatisesesti helvettiin ,on enemmän kuin huijaamista, paitsi että se on ilmeinen epätotuus, se on henkinen raiskaus, jonka johdosta on tod. näk. menetetty mielenterveyttä ja tehty itsemurhia.

  • Kyllä ,luonnonsuojelu on eri asia kuin ilmastomuutoshumppa,jota syötetään joka tuutista syylistäen nuorisoa varsinkin tyttöjä.Mitään positiivisia uutisia ilmastorintamalta ei kuulu eikä näy,vaikka miljardeja euroja eu kin on ladannut ja onhan niillä saatu ilmastomiljoonäärejä ja tietysti veronmaksajien rahoilla.Kumouksellista toimintaa ja liikehdintää on jo Euroopankin tasolla huomattavasti lisääntynyt,mutta media tiedottaa äärioikeiston ,natsien tekemisistä mieluummin
   Luonnonsuojelu positiivisessa hengessä olisi nuorisolle uskoa luovaa hyvään luontoa kohtaan.Suomessakin on vesistöjä,joiden vedenlaatu on silminnähden parantunut kun esim maanviljelys on loppunut.

 2. Ai Seppo Heinola meinaa että kun lapsi kastetaan niin menee kiikkuun?
  Elämänkokemuksen kautta ihmisten kertomana ovat (tuntemiani myös)sanoneet että Luterilaisuuden ,Lutherin opetukset löytäneensä he ovat parantuneet väärästä opillisuudesta ja harhaopeista.Ovat onnellisesti armahdettuja syntisiä,joilla rauha ja vapaus sydämessä.Oikea kristillisyys tuo ihmisestä totuuden ja totuuden Kristuksen sovitustyöstä ja totuus tekee ihmisen vapaaksi.Tuomio on yksin Jumalan sitä ei ihminen langeta täällä kellekään,pelastus on yksin armosta

  • ”Ai Seppo Heinola meinaa että kun lapsi kastetaan niin menee kiikkuun?”

   Tyypillinen halpaimainen ns. olkinukkerepliikki. Eli argumentaatiovirhe. Tässä tapauksessa suoranainen törkeä valhe, sillä missään en ole sanonut noin.

 3. Samuel Pihkala. En tiedä, mistä lähteistä Sinä olet käsityksesi saanut. Tässä on nyt hyvä tehdä ero kahden eri asian, a) ilmastonmuutoksen ja sen torjunnan vaatimien toimenpiteiden ja b) Raamatun tulkinnan välillä.

  Ilmastonmuutosasiat jätän mieluimmin asiantuntijoille ja yritän muuttaa omaa elämäntapaani kestävämpään suuntaan kuten meitä opastetaan. Minusta ei ole laajan tieteellisen konsensuksen kiistäjäksi. Ilmastonmuutoksen torjunta teettää töitä meillä kaikilla uskontokunnasta riippumatta.

  Väitteesi, että Jumala olisi ottanut pois varjeluksensa syntiinlankeemuksen jälkeen ei kyllä ole yhteensopiva ns. klassisen kristinuskon kanssa. Jumala on edelleenkin kaikkivaltias ja ylläpitää tätä maailmaa. Tästä aihepiiristä käytetään sellaisia nimityksiä kuin kaitselmus ja jatkuva luominen tai ylläpito ja maailmanhallinta.

  Tunnustuskirjojemme mukaan Jumala ei ole pahan syy. Vaikka paha on meidät syvästi turmellut, hän on yhä meidän Luojamme ja tunnistaa meissä omien kättensä työn. Kutsumustehtävämme: Viljele ja varjele toteutuu siksi, vaikkakin puutteellisesti.

  Klassisen muotoilun mukaan (=Augustinus ja Svebiliuksen katekismus) Jumala tekee ja edistää hyvää. Hän sallii pahaa ja asettaa sille rajan. Kaikkivaltiaana Hän ohjaa kaiken hyvään päätökseen (joskus tämä käy ilmi vasta kuolemamme jälkeen). Jumala voi myös eri tavoin tehdä hyvää jostakin käsittämättömän pahasta. Syntiinlankeemuksen syvin olemus on epäusko. Se saa aikaan, että langennut ihminen ei näe, kuinka riippuvainen on Jumalasta eikä kiitä Jumalaa siitä hyvästä, mitä on Häneltä saanut. Koska ihmisyytemme heijastaa eri tavoin Jumalan ominaisuuksia, meillä on sekä kyky että velvollisuus toimia Hänen tahtonsa mukaisesti. Myös suhteessa luomakuntaan.

 4. Olet Marko lukenut väärin en ole kirjoittanut että Jumala ottaa varjeluksen pois,vaan
  Eedenissä Aadamille annettiin tehtävä viljellä ja varjella
  Syntiinlankeemus
  1 moos 3:23
  Herra ajoi pois hänet eedenistä viljelemään maata josta hänet on otettu

  Raamatun tekstistä se varjelus on otettu pois,joka ALUNPERIN annettiin Aadamille tehtäväksi
  On siis eri asia eedenissä kuin siinä kirotussa syntiinlankeneessa maassa. Mutta kuten olen alunperin kirjoittanut nään asia apologisena ja kun kysyt lähteitä niin se raamattu ja se uskon näkemys mikä minulla on ja nään tässä eksytyksen,jos tulkitaan raamatun tekstejä ja kokonainen asiayhteys jätetään pois,tämä asia ei ole ydin,vaan se että Jumala jätetään pois Luojana,jonka tahtoa ei tuoda julki eikä ihmisen syntiinlankeemusta.
  Enemmän asia tuodaan julki ”uutena lähetyskäskynä” että onhan jopa Raamattukin tätä mieltä asiasta .
  Kohta A
  Ilmastomuutos
  Myönnät uskovasi sen mitä media sinulle kertoo ja ymmärrän että on vaikea ajatella asiaa joka viittaa hyvään eli luonnonsuojeluun että ilmastoteemassa olisi jotain pahaa.Se että ihminen elää luontoa säästäen tai elää ekologisesti ei ole kovin suurta yhteyttä ilmastomuutospolitiikkaan,koska sinä voit pienillä teoilla tehdä jotain pientä hyvää,mutta ilmastomuutospolitiikka aiheuttaa pahaa.
  Ei ne tilastot ole Marko mitään salatiedettä ,voi katsoa netistä miten homma etenee,
  Päästöt Kiina 26-30% koko maailman päästöistä joka kasvaa koko ajan Intia kasvaa noin 5% luokkaa
  Ja EU ja USA vähenee aina sitä mukaan kun teollisuus siirretään näihin saastuttaviin maihin.Olen kirjoittanut ja taas kirjoitan ,jos joku ei tuota hyvää yhteiskunnalle ja sen ihmisille,vaan pahaa ja vahinkoa ja johon on liittynyt vahvasti ideologia,joka ajaa raamatun vastaisia asioita,niin sitäkö ei saa Marko tuoda esille,jos ne liittyvät toisiinsa? Parempi olis papinkin käyttää aikaa nuorten kanssa puhumiseen Kristuksen sovitustyöstä ja laulaa lopuksi ..Hän ilmat ja säät säätää..,kuin lähteä tähän ideologiaan ,joka johtaa nuoren etsijän saamaan lisää ”hyviä teemoja” elämän tehtäväksi ja unohtaa Jumalan ainutkertaisen elämän lahjan käyttäminen lähimmäisten parhaaksi.Kerron jotakin elämänkokemuksen äänellä asioista ja nään tässä eksytyksen,joka liittyy oleellisesti raamattuun.Kaikki ilmiöt joita kohtaamme ajassamme ei hyviä,vaikka ne olisi paketoitu millä sanoin.Hedelmät ja tulokset on aiheen ympärillä huonot.Tunnistan monen ihmisen lähteet ,teksti tieteellinen konsensus on jokseenkin yhden median voitelema totuus.Joka kuoppaan ei tarvitse pudota,jos kyselemme Jumalalta viisautta ja käytämme sitä järkeä jonka Jumala on antanut loogiseen ajatteluun.Valmentajan eräs tärkein tehtävä on tutkia vastustajan heikkoudet ja pyrkiä iskemään niihin. Jeesus lähetti lampaat susien keskelle ja Hän antoi ohjeen olla viisas kuin käärme ja viaton kuin kyyhkynen.Minua kiinnostaa mitä maailmalla tapahtuu ja mistä motiiveista käsin pyrkimykset syntyvät.Hyvään uskominen on hieno asia ,mutta mikä on totuus?
  Kohta B
  Raamatun tulkinta kieltämättä tuo varjelu teema varmaan nousi liian korkeaan asemaan,kun sen havaitsin että maailmojen välillä oli tapahtunut ,uskon mullistava ero ja sitä tulkintaa ja kyselyä voi jatkaa.
  Mutta ajattelen että suurin osa raamatun teksteistä on suoraa ”leipää” syötäväksi ,jonka kautta Jumala vahvistaa uskoa ja puhuu salatulla ja näkyvällä tavalla.
  Se miten rinnastin raamatun tekstin ja ilmastoaiheen niin luu oli siinä otoksessa,että asiayhteydestä revitään irrallinen lause,joka ei edes ole voimassa (raamatun tekstin valossa) ja tehdään siitä polttoainetta omaan ideologisen ajattelun tueksi,koska hyvin kristinuskon vastaiset ihmisetkin siteeraa tätä.

 5. Samuel Pihkala. Neljä näkökulmaa. Ensiksikin tehtävä toimia Jumalan ”pehtorina” tai ”vuokraviljelijänä” Hänen tiluksillaan eli tässä maailmassa on annettu ennen syntiinlankeemusta. Sitä ei ole kumottu vaan tehtäväksianto on lankeemuksen seurauksena vaikeutunut! Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Itse asiassa ilmastonmuutos, luonnon riisto yms ovat yksi, tosin vasta viime vuosikymmeninä vakavuusasteeltaan huomattu syntiinlankeemuksen ja synnin seuraus. Muutoin ajattelen, että modernin tieteen tulosten kiistäminen ei ole erityisen mielekästä kristillisyyttä. Tieteen konsensusta jostakin asiasta (kuten ihmisen aikaansaamasta ilmastonmuutoksesta tai evoluutioteoriasta, vähäisemmässä määrin esim. Raamatun kirjojen ja niiden osien kirjoittamisajankohdasta) pidetään yleisesti vahvana argumenttina, jota ei tarvitse joka yhteydessä erikseen perustella).

  Toiseksi. Mitä meidän pitäisi siis kristittyinä tehdä? Yhtäältä tietysti tehdä parannusta synnistä, jonka vaikutukset kaiken muun synnin tavoin koskettavat syvästi toisia ihmisiä, usein jopa syyttömiä. Toisaalta kuitenkin pyrkiä luonnollisen järjen avulla tekemään jotain luonnon ja toistemme hyväksi. Aivan samoin kuin toimimme vaikkapa kansanterveyden hyväksi.

  Kolmanneksi. On olemassa raamatunlauseita jotka kiteyttävät keskeisiä aiheita. Tällöin on toki olemassa vaara, että unohdamme monet muut tärkeät raamatunkohdat ja aiheet. Itse olen jo pidemmän aikaa pohdiskellut rakentavia tapoja yhdistää konservatiivisen, tunnustuksellisen uskon, kristillisen elämäntavan ja hurskauden teemoja ympäristönsuojeluun. Vaikka en ekoteologi olekaan.

  Neljänneksi. Olen jo edellä sanonut, että modernissa ekologisessa ajattelussa (”vihervasemmisto”) on piirteitä, jotka eivät ole kristinuskon kanssa yhteensopivia. Minä näen tämän hetken ongelmaksi sen, että kovin monet kristityt puuhastelevat ekoteologian parissa ja samalla unohtavat syntiinlankeemuksen, sovitusopin ja pelastusopin. Eli kysymyksen: kuinkas on sun sielus laita? Koska ovat omaksuneet ns. liberaaliteologian ja humanismin ajatukset ties kuinka monennessa kertaluvussa. Mutta kuten olen yrittänyt sanoa: kaikki puhe maailman ekologisesta hätätilasta ei ole ilmausta antikristillisestä ideologisesta salaliitosta vaan ihan vaan modernin tieteen tutkimustulosta. Jota voidaan toki tarkentaa ja korjata.

 6. Joo olen Marko tuon loppuosan kanssa kutakuinkin samaa mieltä.Ja prioriteetti toivottavasti on sama,se että Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen ja Hän tahtoo että jokainen kerran olisi siellä missä ei enää kielletä syömästä elämän puusta.Se täytys olla jokaisen seurakunnankin tärkein päämäärä.Huomaan että ollaan eri mieltä kuitenkin useammasta asiasta ja ne asiat ovat tietysti kehällisiä,kuten ihmisen aiheuttama ilmastomuutos,joka vaikuttaisi globaalisti merkittävästi maapallon hiilidioksiidipitoisuuteen niin että se uhkaa meidän elämää täällä pallolla.Kirjoitit että moderni tiede tai konsensus,niin tottakai tiedät vaikka 3 tiedemiestä helposti ,jotka ovat sitä mieltä että maapalloa uhkaa tuho?(en kosmologeja ikävä kyllä kelpuuta)
  Voisin sitten tutustua heidän arvioihin ja tutkimusdataan.
  Tai puhuit teoriasta nimeltä evoluutio,uskotko että Jumala on käyttänyt evoluutioteoriaa hyväksi tehden miljardeja vuosia ns.koekappaleita eläinkunnassa ja viimein ihmisen ja mikä käsityksesi on maailman synnystä,onko se modernin tieteen kaltainen?
  Vai mitä tarkoitat yleensä evoluutioteorialla ?
  Onko se lajien sisäistä muuntelua vai lajista toiseksi lajiksi tulemista? Jaatko evoluutioteorian mikro ja makrotasolle?
  Kysyn koska ihmisille evoluutioteoria tarkoittaa niin monia asioita.Yksi määritelmä on teistinen evoluutioteoria ,joka oli ennen Darwinin keksimää teoriaa,josta hän otti Jumalan pois.
  Tämä suurin ja merkittävin näkemysero,joka koskee blogikirjoitustani on miten näemme nykyisen kaltaisen ilmastomuutosta ajavan liikkeen ja en ole sitä nimittänyt salaliitoksi,sillä tänään mm.saatiin eduskunnasta kuulla että siellä hallituksen sisällä on julkinen ilmasto/sateenkaariryhmä (lobbausjärjestö,mm. Seta ry)jotka määrittelevät lakeja,että ei se ole mikään salaliitto. Sieltä niitä modernin tieteen hedelmiä sitten pikkuhiljaa saadaan ja myös muuta aatteellista ajateltavaa,vaikkapa piispoille ,jotka toteavat että”tämä on vaikeasti toteutettava”,kuten avioliittoasia
  Olen Marko vuosia askaroinut ilmastomuutosteeman parissa ja nään sen eksytyksenä,siinä ei toteudu tieteellisyys pätkääkään,tieteellisyys kun tarkoittaa että teoria alistetaan arvosteltavaksi ja arvioitavaksi,milloin olet nähnyt arvioita vaikkapa ilmaston lämpenemisen positiivisista vaikutuksista tai milloin mediassa on istunut tiedemies viimeisen 5 vuoden sisällä,jolle annetaan kriittinen puheenvuoro ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.
  Ei Marko niitä ihan oikeasti ole ketään joka varmasti tietää miten lämpötilamme kehittyy maapallolla.Olen jutellut ns. Ilmastoasiantuntijoiden kanssa jotka ovat sitä mieltä että tämä on ihmisen aiheuttamaa ja juteltuani hetken ,ei ole oikeasti mitään kokonaista faktaa ,vain olettamuksia .Oletko lukenut IPPC raportin 600 sivua ,ei se ole mitään Jumalan sanaa eikä toisin yritäkään,siellä on arvioita eri tiedemiehiltä,mutta ei heilläkään ole konsensusta,jota täällä kaupataan joka väliin.
  Sinulla on Marko huomattavasti sinisemmät silmät teeman suhteen,eikä siinä mitään .
  Muista kuitenkin ,miksi sateenkaari on taivaalla ja mitä Jumala sanoi siinä yhteydessä antaen lupauksen myös ilmastosta ja Jumala tunsi suloisen tuoksun..ja toivoisin että tämä olisi evankeliumi meillä vietävänä eteenpäin,sillä sen hedelmät on paljon paremmat kuin aatteellisen ideologian ,joka vie ihmiset murheeseen .Humanistille sopii Jumalaksi vallan hyvin äiti luonto,mutta vai Kristus voi ihmisen pelastaa täältä tulelle talletetulta maaplaneetalta,joka täytys pitää puhtaana saasteilta,eikä ajaa aatetta,joka vai lisää saasteita ja lisää ihmisten kurjuutta ja lietsoo nuorison pahoinvointia,sillä yksikin itsemurha lisää ahdistuksen takia on liikaa.Ilmastoteema on median rummutuksen takia uponnut todella kattavasti ja se ei Marko ui yksin ,Muista että ilmastoteemaan liittyy aina myös muuta.
  Eksytystä !!!