Ilmastoagenda vallankumouksen välineenä

Maailman tilaa ja myös Suomalaista keskustelua seuratessa liittyen ilmastopolitiikkaan herää kysymyksiä,mikä on tämän aatteen takana?

Yhteiskunnan pysyminen toimintakykyisenä tuntuu olevan sivuseikka,siihen miten ilmastotavoitteet etenevät tai jos tarkoitus onkin että nykyinen yhteiskuntarakenne hajoaa?

Ainakin jos seuraa vahvasti vasemman laidan kannanottoja,niin on helppo tulla siihen kantaan,että kapitalismi ja markkinatalous täytyy hajota,koska kapitalismi on heidän mielestään suurin ihmisten  sortaja ja luonnonvarojen tuhlaaja. Viimeiset vuosikymmenet kommunistiset voimat ja vasemmisto ylipäätänsä ja erityisesti vihreät ,jotka ovat aatemaailmaltaan lähellä kommunisteja juuri ilmastoagendansa kanssa.Aina 80-luvulta asti laita vasemmisto on korostanut ilmastoteemaa ja nyt sen viestiä on viime vuosikymmeninä siivottu hovikelpoisemmaksi,siltä osin että syyllistäminen aspekti on jätetty taka-alalle,mutta anarkia on kuitenkin johtoajatus pyrkimyksissään.Vihreät on onnistunut hovikelpoistamaan ajatusmaailmaansa eniten ja myös tiettyjä marxilaisuuden päämääriä ajamaan.Ilmastomuutospolitiikan nykyiset tulokset jokainen tietää-miljardeja laitettu ja päästöt kasvaa ja koronan ohi mentyä ja eurooppalaisen tuotannon kuoliniskujen jälkeen Kiinan piiput työntää sakeaa savua lisääntyvällä vauhdilla.Mikä on siis ilmastotavoitteiden päämäärä esim.Suomessa marxilaiseen tapaan,koska jokainen tietää että että nykyinen meno rapauttaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan,mikäli laita vasemmiston pyrkimykset toteutuvat.Sivutuotteena tullut "bolsevikkien" hapatusta ,surullisen historian ihannointia,kristillisiä moraalikäsityksiä murtavia päämääriä.Kirkolliseen keskusteluun on tullut väärin tulkintoja esim "viljellä ja varjella" tekstistä.Kun Jumalan sanat koski sitä maailmanaikaa,jolloin ihmisellä oli välitön yhteys  Jumalaan ja voi kysyä mitä tarkoitti varjelus?Syntiinlankeemuksen jälkeen Jumala ajoi Aadamin ja Eevan pois paratiisista ja Jumala laittoi viljelemään ,sitä maata jonka Jumala oli kironnut,mutta varjelus oli jätetty pois(1.moos.3:23)Jumala on luomakunnan luoja ja ylläpitäjä ja luo luonnossa uutta jatkuvasti.Kaikki ideologiat jotka haluavat torjua Jumalan suunnitelmat ,haluavat kieltää Jumalan luomistyön ja alkavat palvoa luontoa.Ihmisellä on totta kai vastuu luonnosta,mutta Jumalan unohtaminen kaikkivaltiaana luomakunnan Herrana,Luojana ja ylläpitäjänä on eksytystä.Päämäärä ja pyrkimykset kun ovat kaukana toisistaan,niin päämäärä on itseasiassa jonkin muu kuin mihin sanotaan pyrkivänsä,sillä taitaa olla tärkeämpää muuttaa koko yhteiskuntaa oman ideologian mukaiseksi.Maailman pahimpia, haukutumpia hallitsijoita eivät olekkaan ne jotka sortavat ihmisoikeuksia,pitävät kansalaisiaan vankiloissa ja kiduttavat mielipiteiden tai uskonnon takia tai valtaavat alueita naapurimailtaan kommunismin tai Islamilaisen kalifaattien nimissä ja kaiken lisäksi viis veisaavat saasteista,mitä tuottavat jopa ihannoiden sitä "riistokapitalismia",jota sanovat syylliseksi .

 

39 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  ”Ihan väärin sammutettu!” sanoi Pispalan palopäällikö.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Niin tarkoitat varmaan saasteiden leviämistä,ns. Ilmastonmuutoksen torjumista?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Samuel, nyt minä en ihan pysy ajatuksenjuoksusi perässä. Väitätkö, että koko huoli ihmisen aikaansaamasta ilmastonmuutoksesta on perusteeton ja jonkinlainen ns. vihervasemmiston poliittisista syistä keksimä ideologinen keitos?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Niin sitä voidaan kysyä aiheellisesti ja maailmanlaajuisestikin.Näen ideologialla pyrkimyksiä keskittää ihmisen huomion pois muualle kuin raamatullisiin totuuksiin,mitä tämänkin asian ympärillä on.Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut näillä blogeillani,niin en ole ollenkaan vakuuttunut ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ja olen perustellut mielestäni niillä tiedoilla mitkä ovat tiedossamme.Enkä usko että kukaan tietää mihin suuntaan ilmasto muuttuu ja sehän muuttuu jatkuvasti.On kuitenkin tietty lupaus raamatussa ilmastosta ,jos siihen uskomme.Ja ihmetystä herättää myös kun esim. olen keskustellut ns.vihreän väestön (osa mukana politiikassa) niin olen tullut siihen tulokseen että perusteet ei ole tieteellisiä vaan ideologisia.Millä ilmastomuutoksen hillintää joku voi oikeasti estää,jos ei tikkua ristiin laittamaan esim kiinan päästöjen suhteen,kai jokainen tajuaa että vaikka suomi laittaa valot kiinni ja lakkautetaan niin eihän sillä ole mitään vaikutusta hiilidioksidipäästöihin ,vaan vaikutukset on päinvastoiset ja silti 14 poliisipartiota täytyy olla yrittämässä poistaa keskellä katua istuvia kommunistiaatteen kannattajia .Huoli luomakunnasta on aiheellista,mutta eikö silloin pitäisi tehdä niitä toimia millä niihin päästään.Uskon vahvasti että tämä aatteen palo on vihervasemmiston agendalla saada populistista kannatusta ja ajaa marxilaista ideologiaa suomen yhteiskuntaan.Eikä tämän toteamiseen tarvitse kuin lukea puolueohjelma. Happosateet oli 80 luvun trendi ja sama porukka kiivaili asian puolesta. Marko, tuohon kysymykseen että onko se vihervasemmiston keksimä ,niin en voi täysin sanoa,mutta ainakin siitä on tullut sellainen kärkihanke,jonka avulla valtaan päästyään voidaan vaikka rukata lainsäädäntöä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   Niin siis en epäile yhtään että jos nuori tyttö kokee ilmastoahdistusta että se bluffia ,mutta onko ahdistus tuotettu ideologian lietsomisella,johon laitetaan suuria rahasummia,tuotetaan kurjuutta ,valheellista uutisointia jne. Ja päästöt maailmalla globaalisti kasvaa,niin eikö takana ole jokin voima? Vai onko ihmiskunta tänä päivänä niin tyhmää?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Vai onko ihmiskunta tänä päivänä niin tyhmä?” Ei, mutta ahne.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Samuel Pihkala. Eiköhän rakentavampi lähtökohta olisi kuitenkin nostaa esille niitä näköaloja, joita Raamattu (ja kristillinen traditio) avaavat suhteessa luonnonsuojeluun. Ihan jo siitäkin syystä, että aihepiiriä ei ole syytä luovuttaa vihervasemmiston yksinoikeudeksi. Muun muassa siksi, että heidän maailmankuvassaan kristinusko edustaa usein ihmiskeskeistä ja luontoa alistavaa sekä ryöstävää asennoitumista. Siitä olen toki samaa mieltä, että liiallinen keskittyminen maailmanparannukseen on huono asia, jos tällöin unohdetaan synti, armo ja sovitus sekä kristillinen elämä. Mutta kyllähän vaikka Johannes Kastajan, Jeesuksen ja Paavalin opetuksista löytyy aika radikaalia yksinkertsisen elämäntavan opetusta jos halutaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   Luonnonsuojelu on tietysti hyvä asia ja ajattelen että kristitty tietää tämän varsin hyvin Sutautuminen aiheeseen on osin apologinen,koska näen selvän yhteyden ideologisesti.En näe syytä kilpailla kristikunnan ilmastoteemalla ideologisesti vihreän ideologian kanssa,kun heidän aate on se median tuottama ”totuus” ja tervettä luonnonsuojelua ei pidä sotkea tuohon ,joka tuottaa vain kärsimystä ihmiskunnalle.Vastuu nuorisosta,joka imaisee samalla muut aatteet,jotka tulevat samasta tuutista,jotka ovat lähes aina samassa paketissa mm.piispa Luoman puheessa,Setan tiedotteissa ,saarnatuoleistakin kuultuna jne.eli ilmastomuutos ja ihmisten yhdenvertaisuus,vähemmistöjen oikeudet.Mitä näillä puheilla tarkoitetaan,mihin viitataan, mihin pyritään,mitä hedelmää ne kantaa,miten ne on raamatun sanan kanssa yhtä? Ei kai tarvitse selittää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Samuel,

   Et kai usko mihinkään salaliittoihin? Käytät sanaa ”ideologia” siihen malliin, että herää epäilys… Kaikki on vain jotain ideologiaa ja agendaa. Raamattuakin voi lukea ja ymmärtää monella tavalla. Sieltäkin löytynee ideologioita, jos niitä haluaa etsiä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Hohhoijaa… Ilmastonmuutoksestakin tehdään poliittista ideologiaa… Se, että niin tehdään, on taas persujen ja muiden populistien ideologiaa. Eli ketkähän sitä ”vallankumousta” lopulta havittelee??

  Kai jokainen ihminen, poliittisesta kannastaan riippumatta, havaitsee, että ilmastossa on tapahtumassa jotakin ei kovin hyvää. Väliäkö sillä, onko se ihmisen aiheuttamaa vai ei, sille kai pitäisi joka tapauksessa tehdä jotain, jos ihmiskunta aikoo vielä täällä elellä. Jos poliittiset ja taloudelliset ja ilmeisesti uskonnollisetkin kädenväännöt vain jatkuvat tässä(kin) asiassa, niin mitään ei saada aikaan ja pian ei ehkä tarvitse enää vääntää mistään kun ihmiskuntakin katoaa muun luonnon ohessa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   Aihe on politisoitunut,ei auta leimakirveskään(persu,trump,populisti jne).Se mitä tämä politiikka tuottaa ,onko se kari yhdentekevää? Saasteet kasvaa globaalisti, ihmisten elämä kurjistuu,nuoriso kärsii ahdistuksesta,joku jo tehnyt itsemurhan,onko tämä yhdentekevää ,populismia,persulaista trump ihannointia? Voit tiedot saada helposti tästä kaikesta. Ilmastomuutos on tosiasia ja ollut aina (..Jumala ilmat,säät säätää.. ) ,mutta kysymyshän on ihmisen tuottamasta hiilidioksiidipitoisuudesta eli joku osuus ilmassa olevasta hiilidioksiidipitoisuudesta,joka on alle 0.04%. Olisko Kari ,jos olet luonnonsuojelun puolella laittaa vaikka pari prosenttia euroja vesistöjen suojeluun,tuossa Itämeressäkin olis töitä pariksi vuodeksi.Jos uskot raamattuun niin maapallolla viljellään loppuun saakka.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   No, politiikasta sen verran, että jokainen puolue siellä vuorollaan tekee huonoa politiikkaa. Ei tämä maa liene hyvää hallitusta nähnytkään. Samat ongelmat on jatkuvasti riippumatta siitä ketkä hallitsee ja ketkä räksyttää oppositiossa. Tuntuu siltä, että politiikka kokonaisuudessaan on aika yhdentekevää. Nämä ”trumpetistit” vielä sekoittavat maailmaa entisestään.

   Toki maailmassa tehdään paljon kaikkea hyvääkin hallituksista riippumatta, se ei vain ikinä riitä, koska tehtävää on niin loputtomasti.

   Jumala meitä armahtakoon.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   Kerro kari vielä mitä siellä ilmastossa näkyy jotain ei kovin hyvää? Millä mittarilla mittaat vai näetkö jotain ilmastossa Suomessa jotain hälyttävää? WHO raportti toukokuulta 2018 kertoi että Suomen ilmanlaatu on maailman puhtainta. En tiedä mistä Kari näet noin ”ei kovin hyvää”.Viime kesänä olin erään järven rannalla jonka vesi on 10 vuoden aikana kirkastunut silminnähden.Et kai odota että sinun lapsuutesi kelit tai jääkauden ilmasto olosuhteet pitäisi olla tänään.Jos tarkistat ilmastouutiset esim ensi talvelta niin huomaat että joku mättää.Esimerkkinä jääkarhun kuva ja teksti eri paikasta,ei tarvita mitään salaliittoteorioita vaikkapa Norjan ilmatieteenlaitoksen uutisia Grönlannista ja vertaa vaikka ylen uutisointiin.Vaihtoehtoja on vain kaksi joko minä vääristelen tai yle vääristelee totuutta, päätä kumpi,mutta kai tarkistat ensin asian. Seppo Heinola kirjoitti konsensus tieteessä ilmastoasiassa,en tiedä montako tiedemiestä Seppo tuntee mutta edes IPPC raporttiin lausunnon antaneet tiedemiehet ole yksimielisiä arvioissaan ja toiseksi ei tiedemiehet sano mitään varmaa ,ilmastoon vaikuttavia tekijöitä ei yksinkertaisesti tiedetä,vaikka tiede pystyisi pitemmällekin pääsemään hiilidioksidin kaikista vaikuttavista tekijöistä niin edelleen mittausdataa ei ole kovin pitkältä ajalta tai syklisyyttä ei voi määritellä

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   ”Kai jokainen ihminen, poliittisesta kannastaan riippumatta, havaitsee, että ilmastossa on tapahtumassa jotakin ei kovin hyvää.”

   -Havaintoja voidaan tehdä, esim. talven lumisuuden vaihtelusta, mutta onko nyt tapahtunut, tai tapahtumassa, jotain ”ei niin hyvää”, joka olisi jotenkin uusi juttu?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sari Weckroth sanoo:

   Anteeksi, blogisti kysyikin tuota jo…

   Mutta mikä on syynä sille, että alusta asti on mediassa kerrottu vain yhtä totuutta. Esitetty pieleen meneviä (mahdollisimman ympäripyöreitä toki) ennustuksia ”tulevista talvista”, ja avointa ilmastokeskustelua, jota käydään ilmastotieteen kentällä, ei ole tuotu julkisuuteen.

   ”Viralliseen totuuteen” kriittisesti suhtautuvilta tutkijoilta on evätty rahoitusta, kun taas rahoitusta saa helpommin kun vain jotkin liittää minkä tahansa tutkimuksen ilmastoasiaan… 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Jos yhteiset asiat vaativat jyrkkiä toimenpiteitä, se tarkoittaa väistämättä niiden politisoitumista. Ei politiikka ole mikään mörkö, jota tavallisen kansalaisen pitäisi karttaa. Jos se jätetään vain pienen vallankäytöstä kiinnostuneen joukon käsiin, seuraukset voivat olla tuhoisiakin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  ”Kun Jumalan sanat koski sitä maailmanaikaa,jolloin ihmisellä oli välitön yhteys Jumalaan ja voi kysyä mitä tarkoitti varjelus?Syntiinlankeemuksen jälkeen Jumala ajoi Aadamin ja Eevan pois paratiisista ja Jumala laittoi viljelemään ,sitä maata jonka Jumala oli kironnut,mutta varjelus oli jätetty pois”

  Näin konservatiivikin tulkitsee Raamattua oman mielensä mukaan…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   Lue Kari syntiinlankeemus kertomus että et ole muiden opetuksen tai minun väittämien asioiden varassa.En tiedä miten konservatiivi tai liberaali voi lukea saman kohdan eri lailla.Salaliittoteorioihin on vaikea uskoa yleensäkin,mutta objektiivinen asenne ja tutkimaan.Hedelmistään puu tunnetaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Olen sen kyllä lukenut monia kertoja ja miettinyt ja kysellyt sen merkitystä. Se kun ei luultavasti ole ihan niin yksioikoinen mitä monesti kuvitellaan erityisesti konservatiivisissa piireissä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Kari Roos. Blogistimme voi varmaan itse avata ajatuksenjuoksuaan tarvittaessa.

  Raamatun alkuluvut ovat sillä tavoin ainutlaatuisia, että niissä yhdistyvät historia ja mytologia sekä muinaisen Lähi-Idän kulttuuriin kuuluva esitystapa ainutkertaisella tavalla. Itse asiassa se, että Jumala yhä edelleen pitää maailmaamme toistaiseksi yllä, on myös yksi hänen varjeluksensa muoto. 1. Moos. 8:20-22 on ihana ja turvallinen lupaus. Se on vieläpä annettu sekä syntiinlankeemuksen että vedenpaisumuksen jälkeen. Samalla Jumala ei kuitenkaan ole palauttanut meitä lankeemusta edeltäneeseen tilaan. Meitä runtelevat mitä erilaisimmat pahat ja surkeat asiat, jotka Raamattu kuvaa syntiinlankeemuksen ajallisiksi seurauksiksi. Samalla kertaa onnettomiksi olosuhteiksi ja omasta syystämme meitä kohtaaviksi.

  Minun konservatiivinäkökulmastani Samuel on oikeassa siinä, että on vaarallista jättää Jumala pois laskuista, kun puhutaan ilmastonmuutoksesta ja sen torjumisesta. Olen myös kriittinen ekologisen liikkeen aatteellisesti radikaaleja muotoja (esim. ei lihansyöntiä tai ihminen nähdään vain yhtenä lajina muiden joukossa) kohtaan. Usko motivoi kiittämään Jumalan huolenpidosta ja kannustaa varjelemaan Hänen luomakuntaansa (palautuu luontevasti Lutherin Vähän katekismuksen 1 uskonkohdan selitykseen). Johannes Kastaja oli Pertti Linkolan veroinen ekologinen eläjä (vaikka ei sovi yleiseksi esikuvaksi). Ja harvassahan ne taitavat olla, jotka käyvät ostoksilla ”Stressman-myymälässä” ja lahjoittavat säännöllisesti joka toisen ostamansa paidan niille, jotka ovat ilman. Tai miten nyt iskulausetta ”osta kolme maksa kaksi” nyt voikaan toteuttaa Vuorisaarnan hengessä. Yleensä dilemma on kai siinä, että ne rahavarat, jotka kristityillä säästyvät kaljoittelun tsi tupakoinnin välttämisen ansiosta, menevät elintason nostamiseen eivätkä esim. ekologiseen lähetys- ja kehitysyhteistyöhön.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Jumala toki huolehtii kaikesta lupaustensa mukaan, mutta emme kai silti voi välinpitämättömäksi heittäytyä tai väittää Trumpin tapaan, että mitään ilmasto-ongelmaa ei edes ole eikä koronakaan ole yhtään vaarallinen? Metsäpalotkin johtuvat haravoinnin puutteesta…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   Niin se varjelus jonka Jumala antoi tehtäväksi Aadamille poistettiin syntiinlankeemuksen jälkeen ,näin ainakin raamatun tekstistä käy ilmi,jonka tuossa blogissani laitoin,mutta Jumalan varjelus on tietysti Hänen kädessään.Mainitsin asiasta hiukan lisänä kun tuota viljellä ja varjella sanaa halutaan korostaa,mutta Jumalan osuus halutaan poistaa.Kun tulemme syylliseksi Jumalan edessä ,Jumalalla on vastaus -Jeesus,mutta kun tulemme syylliseksi Luomakuntaa kohtaan kuka meitä auttaa?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Niin, vain Eedenin puutarhaa piti varjella, mutta muuta luontoa sitten ei enää. Eipä kai sitten sitä Itämertakaan… Jumala kai sitten huolehtii vaikka me saastutamme. Näin sanoo Raamattu.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Roos sanoo:

   Vai olisiko tämä luotu maailma se Eeden?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Hyvin on Pihkalaan uponnut ahviolainen populistinen ilmastodenialistinen propakanda. TIeteellinen konsensus on asiassa suuri. Minusta tuli ’vihreä’ jo 12 vuotiaana koulupoikana 50-luvun lopulla kun huomasin saavani pahoja ihottumia Ranperkiön (Tampereella) kansakoulun uimarannan vedestä ja ymmrsin veden olevan likaista. Myöhemmin selvesikin, että Nekalan akkutehtan myrkkyvedet tulivat ko rantaan Vihiojaa pitkin Tammerkosken tehtaitten saastevesien pilatessa koko Pyhäjärveä,joka joutuikin sittemmin moniksi vuoksiksi uimakieltoon. En todellakaan ollut tuolloinkaan suunnittelemassa mitään vihervasemmistolaista vallankumousta. Myöhemmin sain kyllä huomata että raivokkaimmin luonnosuojelua vaativia ihmisä pilkkasivat juuri fundamentalistikristityt. En oikein vieläkään ymmärrä miksi juuri heistä Jumalan luomasta luonnosta ei tarvitsisi kunnolla huolehtia. Olettavat ilmeisesti että äkillisen katastrofin koitaessa heidät temmataan alta pois taivaaseen..

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   En ole tavannut kristittyjä jotka väittäisi ettei luomakunnasta tartte pitää huolta.Ai sain taas lisäarvonimiä kirjoituksen johdosta! Vihreä sana tarkoitti rantaperkiössä varmaan hiukan eri asiaa ja eihän vihreydessä ole kuin hyvää,jos siinä ei ole näitä ideologisia pyrkimyksiä,joita en nyt luettele ,ne kun löytyy vaikka vihreiden tai seta ry sivuilta.Teot ja puheet on ollut mitta,miten savolainen ei vihreän aatteen ukko,joka kalastelee ,marjastelee,metsästelee ,ei matkustele ja kulkee samoissa kuteissa vuodesta toiseen verrattuna cityvihreään ,joka ostaa 10 t-paitaa vuodessa plus muita vaatteita,käy kerran lomamatkalla etelässä ja tekee pari mielenosoituskeikkaa Euroopassa lentokoneella,kumpi on vihreämpi? Puhdasta vettä kuluu pelkästään kiinalaisiin vaatteisiin yli 100.000litraa/vuosi.Tiedät varmasti eron puheilla ja teoilla kun katsot ympärillesi ,onko se populismia,ideologiaa vai mitä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Tuosta metsänharavoinnista totuus on että hoitamattomia metsiä uhkaa metsäpalot herkemmin.Tietotoimistona faktantarkistukseen ei kannata käyttää persujen puoluetoimistoa tai trumpillaista tietoa,vaan tieto löytyy kaikilta suomalaisilta metsäyhtiöiltä tai jos tuntee metsäalan ihmisiä voi kysyä. Niin Seppo ei suunnitellut vallankumousta,mutta mikään ideologia ei ole vailla pyrkimyksiä.Kaikilla aatteilla on päämäärät,kristinuskonkin päämäärä on sielun pelastus.Jos ei ole aatteella selvää päämäärää,se ei saa kannatusta ja viimein kuolee pois.

  Ilmoita asiaton kommentti