Ihmisten käsiin vai Jumalan kätten hipiään?

Tulevaisuudessa käteen voi syöttää vaikkapa bussikortin, passin, ajokortin, avaimet ja luottokortin, uutisoi Kauppalehti.

RR: Miksi? Valvontaa ja urkkimistako varten? Ruttopuiston rovastin on pakko päästä kommentoimaan käsisirua, joka on enemmän tai vähemmän arkipäivää vuosikymmenen  päästä. Miltä visio näyttää, hyvältä vai pahalta?

Myymälä 2015 -tapahtumassa on luvassa tänään historian havinaa, kun Bittiraha.fi:n toimitusjohtaja Henry Brade lähettää matkapuhelimella rahaa Digital Health Solutionsi ntoimitusjohtajan Pekko Vehviläisen käteen. Kyseessä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun ihmisessä olevaan mikrosiruun siirretään rahaa. Vehviläisen käteen joulukuussa asennettuun mikrosiruun on tallennettu hänen bitcoin-lompakkonsa tiedot.

RR: Eli kyseessä on ihmiskoe. Eläinkokeitahan on tehty maailman sivu. Ja lemmikkieläimissä siruja on ollut jo parikymmentä vuotta. Ihminen on arvokkaampi kuin eläin, joten koeihmiseen siirretään ensimmäiseksi –  tietenkin rahaa! Sana käteisvarat saa aivan uuden merkityksen.

Mihin käsirahaa ja käsisiruja sitten tarvitaan?

”Tämä on muistisiru, johon voi kirjoittaa tai lähettää dataa, kuten tässä tapauksessa nfc-teknologialla. Tulevaisuudessa käteen voi periaatteessa syöttää vaikkapa bussikortin, passin, ajokortin, avaimet ja vaikka luottokortin”, hän visioi. ”Sirun käyttö yleistynee vasta kymmenen vuoden kuluttua, mutta olisi todella mielenkiintoista testata sirua jo nyt esimerkiksi juuri bussiliikenteessä.”

RR: No, eikö nyt jalompaa käyttömuotoa löydy? Minä haluaisin kuunnella äänikirjoja (esimerkiksi Raamattua) vain nojailemalla omaan käteeni. Käteeni tulevia tekstiviestejä en varmaankaan näkisi kämmeneltäni lukea, mutta silmälasieni sisäpinnalle ne voisi kyllä heijastaa.

Puhu kädelle-ilmaus lienee alkujaan ollut aliarvioiva ilmaus, mutta käsipuhelinten yleistyttyä kukaan ei enää ihmettele kädellepuhujia.

Vehviläinen muistuttaa, että kyse on myös turvallisuudesta: biohakkerointi yleistyy ja toisaalta kädessä oleva virtuaalilompakko kulkee aina mukana. Siitä ei käyttäjän huomaamatta voi viedä rahaa tai tietoja.

RR: Haha, ei voikaan viedä huomaamatta. Mutta äkkiäkös jollakin lapinleu’ulla saadaan käsi kokonaan irti muusta ruumiista.

Vielä Vehviläinen ei voi käyttää kättään maksamiseen, mutta sirulle voi jo lähettää rahaa ja sitä voi käyttää netin kautta.

RR: Tämä antaa uutta toivoa niille rikkaille, jotka ovat aikaisemmin harmitelleet sitä, että kuolinpalttoossa ei ole taskuja. Kaikki rahansa voi jatkossa ottaa käteisenä mukaan. Silloin tosin kannattaa tuhkauttaa itsensä. Sillä tavalla kukaan muukaan ei pääse kiinni vainajan rahoihin. (Hänelle ei kannata kertoa, että ennen uuniin menoa mikrosiru kaivetaan hänestä pois)

”Yhdysvalloissa Dangerous Thingsin perustaja säilöö sirussa kotiavaimiaan ja avaa kädellään myös tietokoneen. Noin tuhannella ihmisellä on tiettävästi siruja, ja valtaosa heistä käyttää sitä esimerkiksi juuri avaimina”, Vehviläinen kertoo.

RR: Vaarallisia juttuja! On siinä teknologiayrityksellä ainakin rehti ja reilu nimi, vallankin oikeaan osuva! Vaan miten testataan sirujen toimivuus? Voidaanko ne jatkossa päivittää? Korteissa olevia rikkinäisiä mikrosiruja ei korjata vaan ne korvataan uusilla. En ihan luottaisi tällaiseen implanttisysteemiin…

”Muu käyttö on lähinnä jonkun sovelluksen avaamista matkapuhelimessa. Kun kosketat kättä, haluttu sovellus matkapuhelimessa aukeaa. Näin voi helposti esimerkiksi soittaa tiettyyn numeroon. Kun autossa koskettaa telineessä olevaa matkapuhelinta, soitto käynnistyy ja puhut suoraan hands-freehen.”

RR: Anteeksi, mutta ei ihan vakuuta. Onko niin, että ihmisen on aivan ehdottomasti tehtävä kaikki, minkä tekeminen onnistuu enemmän tai vähemmän hyvin? Tämä kyseinen uutinen on jo ehtinyt poikia yhden adressin, jonka tekstin laitoin kommenttiosioon.

Siru on noin 12 millimetriä pitkä, kaksi millimetriä paksu ja se maksaa noin sata dollaria. ”Asennus tuntui pieneltä nipistykseltä eikä siru ole haitannut mitenkään edes kamppailulajien harrastusta”, Vehviläinen kertoo.

RR: Kamppailulaji? Karate tarkoittaa suomeksi tyhjää kättä En halua lyödä toisia tuolla tyhjälläkään kädellä. Mieluummin ojennan auttavan käteni toisille, kättelen, kosketan, silitän toista, pitelen mieluummin hyvin kuin pahoin. Ilman minkäänlaisia siruja tai tatuointeja.

Jesajan kirjan luvussa 49 Jumala sanoo: ”Katso, kätteni hipiään olen minä sinut piirtänyt.” Vapahtajamme käsiin on tatuoitu rakkauden sanoma: mecholal mipshaeinuu,  lävistetty syntiemme tähden. Uskoni on kuin tyhjä käsi, joka kurottuu ylöspäin ottamaan vastaan sitä, mitä Jumala minulle tahtoo antaa.

Tässä lehtiuutinen kokonaisuudessaan:

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/maailman-ensimmainen-rahansiirto-ihmiseen-tehdaan-suomessa/3zPgTZRy

Ja tässä vielä toinen lehtijuttu samasta aiheesta, menee vieläkin pitemmälle kuin edellinen. Niille lukijoille, joiden uskon pääasiallinen polttoaineena on pelko, en tätä juttua suosittele:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/257297-tekniikka-tulee-ihon-alle-mieheen-asennettiin-siru-helsingissa

Jos taas joku haluaa esiin NE Raamatunkohdat, niin ne löytyvät täältä:

http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188006-pedon-merkki-on-jo-taalla

7 kommenttia

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Tässä yllä mainitsemani adressi käsisiruja vastaan:

  Me vastustamme ihmiseen asetettavaa VeriChip ym valvonta- ja maksujärjestelmää

  Me vetoamme Suomen lakiin tässä asiassa , mm. Koskemattomuusuojaan

  7 § Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti. Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta.

  Rangaistuksen, joka sisältää vapaudenmenetyksen, määrää tuomioistuin. Muun vapaudenmenetyksen laillisuus voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi. Vapautensa menettäneen oikeudet turvataan lailla.

  Emme hyväksy ihmiseen asennettavaa microchipsiä jonka kautta ihmiset saatetaan valvontajärjestelmään . Ihmisille on oikeus käteiseen rahaan ja hoitaa maksuasiat ym, haluamallaan tavalla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  RR :”En ihan luottaisi tällaiseen implanttisysteemiin…”

  Samma här. Meillä ihmisillä on yhäkin ”päämme päällä tähtitaivas, alla jalkain musta maa” ja rahan ja siihen liittyvät ahneuden keinot ainakin osittain nähneenä en henk.koht. halua enkä jaksa uskoa minkäänlaisiin teknorahan ”implanttisysteemeihin”. En koskaan osta vain taloudellista voittoa tavoittelevia ja ihmisiä narraavia ”lööppi- ja skuuppilehtiä”, enkä kuuntele ”yleisradioverolla” ilmeisesti tällä hetkellä australialaisen sijoitusyhtiön voittoja kustantavaa radiota enkä katso kaupparatsujen kustantamia ”maikkarin” reality-ohjelmia. En voi mitään sille, että itselleni elämä on aivan jotain muuta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Ihan turhina minäkin pidän näitä sepustuksia. Sitten tietysti muuttuu ääni kellossa, jos ja kun valtiovalta pakottaa ottamaan moisen sirun käteen. Näin meidät kaikki liitetään nettiverkkoon ilman piuhoja.

   Jos joku näkee ideassa pelkästään perkeleellisiä elementtejä, niin onhan siinä jotakin jumalallistakin: Tätä ennen kukaan ei ole voinut piiloutua Jumalalta. Eräänä päivänä sama tapahtuu maan päälläkin, mutta järjestelmän nimi on Isoveli valvoo…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuire Kajasvirta sanoo:

  Luen parhaillaan maailmanhistorian osaa Human dawn. Luen siitä, miten ihmiset elivät 30 000 – 6000 BC. Siinä valossa tämä uutinen saa minut hymähtämään.

  Jotenkin tuntuu, että leikimme toisarvoisilla asioilla.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Pedon merkki liittyy jotenkin ostamiseen ja myymiseen. Siitä ei lienee epäselvää, jos uskomme nuo kirjoitetut lauseet. Kun katson ihmisiä ja heidän käsissään älypuhelimia, niin osaan kyllä ajatella tulevaisuudessa, että tuo laite integroidaan hyvinkin pian. Luin hiljan tutkimuksen missä, ihmisen lämpö ja sydämen syke saattaa riittää energiaksi ”akkujen” lataukseen. Olemme jo aika lähellä ”ihmisen lukua” (jokaisella on oma luku, heti syntymästä lähtien, maailman laajuisesti.) Tämmöisiä tuli mieleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   ismo malinen :”Pedon merkki liittyy jotenkin ostamiseen ja myymiseen.”

   Ihan ensiksi: kiitos mielestäni hyvistä ja viisaista kommenteistasi, joita kirjoitat.

   Mitä ”pedon merkkiin” tulee, niin mielestäni maailmassa ei ole muuta ”pedon merkkiä”, kuin maailman valta, jonka rikkautta ja loistoa paholainen tarjosi Jeesukselle vuorella, jos Jeesus kumartaisi häntä, kun se on ”hänen valtaansa annettu”.

   Omakohtainen esimerkki tämän vallan ”voittomarsseista” on lista vuosista, jolloin suurvaltojen sotasaappaat ovat puolin ja toisin talloneet jalkoihinsa karjalaisten kotiseudut: 1337-39, 1348-51, 1395-97, 1411, 1444, 1464, 1473-97,1555-57, 1587-97,1610-17,1656-57, 1710-21,1741-43…

   Uudenkaupungin rauhassa 1721 luotiin lahjoitusmaajärjestelmä, jossa keisarille palveluksia tehneelle yläluokalle lahjoitettiin talonpoikien maaomaisuutta, jolloin talonpojat menettivät omistusoikeutensa. Katariina II:n ajoista asti lahjoituskirjoihin lisättiin maininta myös talonpoikien ”sielujen” lahjoittamisesta, jolloin he vajosivat lähinnä venäläisen maaorjan asemaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • seppo heinola sanoo:

   Ko merkki Raamatussa on ristinmerkki eli kirjain TA V, joka on kertomerkki vinoristinä ja plus-merkki 90 asteen ristinä. Näitä aritmeettisa merkkejä tarvitaa sekä ostamises aettäå muyymisessä ostetun tavaran hinnoitelussa. Ko elikko eli therion saa itse lukuarv on 666 ja 6+6+6 = 18 ja 18 vasta sana ELÄMÄ ja 6 x 6 x 6 = 216 joka vastaa sanaa JALOPEURA! Kuka se olikan Juudaan Jalopeura ja kuka sanoi olevansa ELÄMÄ!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121