Ihanan kamala runsaudenpula

Iloisia uutisia kaikille laadukkaan kirkollisen ohjelman ystäville. Sitä nimittäin on tarjolla runsain mitoin ensi kevään Kirkkopäivillä. Hieman surullisempi uutinen voi olla se, että osa ohjelmista on päällekkäin, poikittain ja pinoittain.

Viime Kirkkopäivillä Kuopiossa järjestäjät saivat runsaasti palautetta ohjelmien aikataulutuksesta, joka juoksutti yleisöä pitkin Kuopion Musiikkikeskusta ja silti joka paikkaan ei ehtinyt tai mahtunut. Tästä viisastuneena päätimme lujasti, että 50 ohjelmanumeron määrä pitää ja aikatauluissa huomioidaan paikasta toiseen siirtymiset.

Arvaa kuinka monta ohjelmanumeroa tällä hetkellä on kirjattu ohjelmaluonnokseen? Reilut 80. Tähän määrään tosin mahtuvat erilaiset järjestö-, ammattiryhmä- ja luottamushenkilötilaisuudet, jotka eivät niinkään ole tarkoitettuja suurelle yleisölle. Ja sunnuntaina jumalanpalveluksiakin on se seitsemän erilaista.

Valinnan vaikeus?

Silti, ei käy kieltäminen ettei ohjelmaa olisi taas runsaasti. Onneksi välimatkat ovat lyhyitä, vaikka saman katon alle emme kaikkea saaneetkaan sovitettua. Kouvolan seurakuntakeskukselta kävelee kaupungintalolle viidessä minuutissa, kaupungintalo taas on suoraan kävelykadun varrella, kuten myös toinen kaupungin kahdesta suuresta hotellista.

Valintoja kuitenkin joutuu tekemään ja jokainen osallistuukin oman kiinnostuksensa mukaan. Lähetyssihteeriä voi kiinnostaa Suomen Lähetysseuran ohjelma, diakoni taas suuntaa oman alansa foorumiin. Seurakuntalaiset saattavat osallistua pelkästään ilmaisohjelmiin tai sitten ostavat liput tunnettujen nimien tilaisuuksiin. Illan kulttuuritarjonta houkuttelee yli genrerajojen, ja ohjelmassa onkin niin oopperaa kuin gospelista ammentavaa metalliakin.

Monessa mukana

Miksi niitä ohjelmia sitten taas on niin runsaasti? Yksi syy siihen on varmasti kirkon monipuolisuus. Kirkossa tehtävä työ käsittelee niin monenlaisia asioita, että niitä on syytä nostaa esiin myös tässä juhlassamme. Oli kyse sitten hiljentymisestä, sielunhoidosta, perhetyöstä tai ympäristökysymyksistä, niin kirkko on mukana.

Omasta mielestäni se on rikkaus, että ovet ja ikkunat ovat auki maailmalle ja kynnys matalalla. Perusasiat kuitenkin ovat edelleen tallessa, joten niistä tukea ottaen voi kokeilla myös jotain uutta. Sitä kannattaa harkita ensi keväänä.

Tutustu Kirkkopäivien tapahtumapaikkoihin Kouvolan keskustassa: https://kartta.kouvola.fi/ims/?mid=5654

Mononen Suvi
Mononen Suvi
Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi