Homoliittokiemurtelu ulkopuolisen silmin

Oletetaan piispojen pohdiskelevan puolison pahoinpitelyä: saako vaimoa lyödä?

Joku vähemmistö jossain on todennut että ihan OK pakottaa muija ruotuun väkivallalla. Piispat ovat toki toista mieltä: eihän se nyt rajoituksetta käy, vaan pitää miettiä millä syillä voi lyödä, millä ja kuinka lujaa. Perustetaan komitea joka pohtii asian teologisia ulottuvuuksia.

Lopulta saadaan tulos. Jos ja vain jos ruoka palaa pohjaan kolmesti saman viikon aikana, saa mies lyödä. Tällöin on käytettävä enintään 15 senttimetrin pituista ruokoa, jossa on vähintään 3 senttimetriä läpimitaltaan oleva pehmeästä materiaalista tehty kuori ympärillä.

Samaan aikaan suuri yleisö odottaa kuulevansa ”ei saa löydä”. Toki piispojen kanta on oikeastaan olennaisesti sama, mutta joku varaus kuitenkin jää. Ollaan jotain mieltä mutta ei sitten toisaalta ihan ollakaan.

* * *

Suunnilleen tältä tuntuu tasa-arvoisen avioliittolain käsittely kirkossa. Suuri yleisö odottaa selvää viestiä: Kannatan tehtyä lakialoitetta, samaa(kin) sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä ja täyttä tasa-arvoa.

Se mitä saadaan ei ole ehkä asiallisesti kovin kaukana: laki on hyvä, hyvä että keskustellaan, parisuhteen puolesta voidaan rukoilla tai siis ei voida mutta parisuhteen solmineiden puolesta voidaan, ei ole oikeastaan kaavaa de facto kaavan muodostumista ei ole estetty. Tai ehkä joku kannattaa käytännössä kaikkea, kunhan vain avioliitto säilyy nimenä eri sukupuolille varattuna.

Tuntuu merkilliseltä, jos homous-on-melkein-OK -kantoja sorvaavat eivät osaa ajatella tätä ulkopuolisen silmin.

 

 1. Salme, esitin kommenttini kysymyksenä, koska en halunnut tehdä oletuksia ajatuksistasi ja tarkoituksistasi.

  Myöntänet sen, että jos samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta puolustavassa blogissa rupeaa puhumaan laittomuuden lisääntymisestä ja perheiden ongelmista, siitä voisi hätäisempi kaveri tehdä vääriäkin johtopäätöksiä.

  Osittain kristityt myös itse ruokkivat näitä vääriä johtopäätöksiä. Minulle on nimittäin väitetty, että homoliitot heikentävät avioliittoinstituutiota, hämmentävät Suomen nuoria ja ovat jonkinlainen lopunajan merkki.

  Ainakin nämä homokeskustelut saavat jotkut kristityt tarttumaan Raamattuun ja etsimään sieltä merkkejä maailman tuhosta ja Jeesuksen toisesta tulemisesta. Itse en pidä homoja näin vaarallisena enkä väitä, että sinä olisi tällaiseen syyllistynyt.

 2. Jusu, asia ok.
  Kommentit taisivat lähteä ”sivuraiteille” alla olevasta Sarin kirjoittamasta kommentista, joka oli ensimmäinen koko ketjussa:
  ”Jos vaimon, lasten tai muiden ”isäntävallan alaisten” ruumiillista kurittamista tarkastellaan teologisesti, raamatullisesti ja kirkon perinteestä käsin (eikä nykyisestä maallisesta humanismista käsin), niin toki siinäkin tulisi sallia monia eri vaihtoehtoja ja toimintamalleja.

  Perinteinen kristillinen lastenkasvatusmalli oli se, että ”ken vitsaa säästää, se lastaan vihaa”. Myös vaimojen, palvelijoiden, piikojen ja renkien jne. ruumiillinen kurittaminen oli pikemminkin sääntö kuin poikkeus.”

 3. Samalla tavalla uskosta osattomat selittävät ongelmat ja pahuuden kristinuskosta ja Raamatusta johtuvikai. Piiri pieni pyörii…
  Pata kattilaa soimaa.

  Hiukan oiotaan tässäkin. Itse esimerkiksi en koskaan ole väittänyt pahoja tekoja uskosta tai Raamatusta johtuviksi, vaikka olen sitä mieltä, että ihmisen pahoja tekoja näillä on perusteltukin. Ihminen kykenee sekä hyviin että pahoihin tekoihin ihan itse, mutta voi joko oikeuttaa ne itsensä ulkopuolisin perusteluin tai kantaa vastuun itse.

 4. Totuus Pohjois-Koreasta on nyt selvinnyt. Jenkkien etelän baptisti konvention (US southern Baptist Convention) presidentti Fred Luter antoi toissapäivänä radiossa lausunnon:

  Käymmä parhaillaan keskustelua siitä, saavatko homot mennä naimisiin. Keskustelemme siitä, että homot saisivat toimia partioliikkeessä. Ei ole ihme, että vihaiset ihmiset Aasiassa uhkailevat meitä yhdinaseilla.

  Korean sotatila johtuu homoista. Pyydän anteeksi puheitani homoliittojen puolesta. Ei ollut tarkoitus käynnistää ydinsotaa.

  http://www.pinknews.co.uk/2013/03/30/us-church-north-korean-aggression-caused-by-god-because-of-gay-marriage-and-gay-scouts/