Hirvipolon muistoa kunnioittaen

Hirvi_ruusu

Kummallista. Temppeliaukion kirkon katolle - tai tarkkaan ottaen kalliolle, jossa kirkko sijaitsee - ammuttiin eilisaamuna itsensä pahasti telonut hirvi. Nyt sen kaatumispaikalla on pienimuotoinen ja ristiriitaisia tuntoja herättävä muistelupaikka. Yksinäinen ruusu kertoo ihmisen luontosuhtessta hyvää ja nostattaa myös kielteistä tuohtumusta pintaan. Paikalla käy jatkuvasti ihmisiä.

Toisaalla moni ihmettelee, että vuosittain ammutaan hirviä eri puolilla maata, eikä siellä viedä ruusuja niiden kuolinpaikoille. Ovatko kaupunkilaiset tulleet hassuiksi?

Jaoin Kotimaa24:n jutun Kirkon katolle ammuttua hirveä muistetaan rukouksessa Töölö-liikkeen Facebook-sivulle. Sieltä löytyy kommentti, jossa todetaan "Tais lähteä nyt eroanomus kirkosta, rajansa kaikella..."

- Olli Seppälä -

P.S. Kirkon kattokalliolla ja muurissakin on vielä runsaasti verisiä jälkiä ja alueen koirat ovat mietteliään näköisiä...

 

1 kommentti

 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että rajansa kaikella…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kotimaa toimitus
  Kotimaa toimitus

  Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.