Herran päivä

Minä olin hengessä Herran päivänä. (Ilm. 1:10)
b2ap3_thumbnail_Herran-piv.jpg

Viikon ensimmäisenä päivänä, sunnuntaina, Herran päivänä vietämme ehtoollista (vert. Ap.t. 20:7); mitä ehtoollinen sinulle merkitsee ja miksi tarvitsemme ehtoollismessua ja sanajumalanpalveluksia?

Kunkin viikon ensimmäisenä päivänä pankoon jokainen teistä kotonaan jotakin talteen, säästäen menestymisensä mukaan, ettei keräyksiä tehtäisi vasta minun tultuani. (1. Kor. 16:2); kolehti; miksi on tärkeää uhrata Jumalan valtakunnan työn hyväksi?

Miksi juuri viikon ensimmäinen päivä on Herran päivä, eikä lauantai?

Minkälainen on sinun mielestä onnistunut pyhäpäivä ja mitä siihen kuuluu?

Kun aika on täyttynyt, on Herran päivä (vert. 1. Tess. 5:1-11), kun Jeesus tulee takaisin suurella voimalla ja kunniassa; tule, Herra Jeesus; minkälainen toivo sinulla on?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

153 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Jouni, kiitos kommenteista, jota on mukava lukea. Osasta ollaan samaa mieltä, mutta ei kaikesta. Enkä usko, että kumpikaan meistä muuta ajatuksiaan. Itselläni ei ole mitään syytä tehdä ihmismielen mukaisia rakennelmia Jumalasta. On hyvä asia, että meillä on selkeät kannat, niin ei tarvitse onnahdella puolelta toiselle.

  Jeesus kanssasi!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jouni Konttinen sanoo:

  Kirjoitit Juha tuossa toisessa blogissasi, ”Jouni, taidat olla ainut, joka on blogillani kirjoittanut, että Jumala on määrännyt jotkut kadotukseen. Näin ei luterilaiset usko.”

  V: Eli, et usko ennaltamääräämiseen. Ja tällöin et voi uskoa myöskään siihen, etteikö ihmisellä olisi vapaata tahtoa vastata Jumalan kutsuun. Joko minulla on todella suuri lukihäiriö tai muu häiriö, tai sitten häiriö on jossain muussa, kun tässä blogissa olet yhtenään antanut ymmärtää, ettei ihminen voi vaikuttaa pelastukseensa mitenkään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Jouni, kesällä 1989 olin eroamassa kirkosta, koska Jumala ei tuntunut läheiseltä; menin seurakuntaan hoitamaan eron. Jo matkalla sinne aloin ajatella Jumalasta vähän eri lailla, tapasin papin juteltiin ja naks olin uskossa. Kaverit ihmetteli, kun eroaminen vaihtui uskoon.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit