Harmageddon kulman takana?

Päivän ehkä tärkein uutinen perustuu saksalaiseen tutkimukseen. Sen mukaan Saksan luonnosuojelualueilla on viimeisen  27 vuoden aikana tapahtunut dramaattinen muutos: lentävien hyöteisten biomassa on vähentynyt peräti 76 prosenttia.

Hyvä, että hyttyset vähenevät, sanoo ehkä joku ymmärtämätön. Vähenemisestä kärsivät suoraan linnut ja pitkän päälle myös ihminen. Vähenevien lajien joukkoon kuuluvat myös mehiläiset ja kimalaiset. Niiden gloobaalisti harjoittama laaja pölytystoiminta kun on ihmisen ravinnon kannalta ratkaisevaa.

Tutkimus on alunperin ilmestynyt tiedejulkaisu Plos Onessa.   Sitä ovat siteeraneet monet lehdet, Suomessa ainakin Ilta-Sanomat. Guardian puhui otsikossaan "ekologisesta Harmageddonista", Telegraph "hälyttävästä tutkimuksesta".

Olli Seppälä

(kuvassa poppelikiitäjä)

 

10 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Vihervasemmistolaisten propakandaa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tarja Aarnio sanoo:

   Ei ole. Tätä on erittäin huolestuneena tutkineet asiantuntijat maailmalaajuisesti jo pitkään. He varmasti tietävät jutusta enemmän kuin sinä tai minä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   No ei tietenkään ole. Olin ironinen, koska tiedän , että on tahoja ja patuja jotka pitävät kaikkia vihreää ajattelua ja huolta vihervasemmistolaisena roskana.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ihmiskunnan ahneus on tulossa päämääräänsä. On hämmentävää, että ”Tämän aikakauden päätös” (maailman loppu) alkaa näkymään jo kaikkialla, yksi merkittävä merkki on ”viikunapuun” puhkeaminen lehteen tämän kaiken kaaoksen keskellä. (Viikunapuu on Juutalaisten symboli, Israelin symboli on viinipuu) https://youtu.be/5sMEkGoojbg

  On vaikeaa lukea seuraavaa, kun näkee mitä tulee tapahtumaan ihmisten jatkaessa nykyisellään… ”Kansoilla on ahdistus maanpäällä…”

  ”Katsokaa, ettei teitä eksytetä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: ’Minä olen se’, ja: ’Aika on lähellä’. Mutta älkää menkö heidän perässään. Ja kun kuulette sotien ja kapinain melskettä, älkää peljästykö. Sillä näitten täytyy ensin tapahtua, mutta loppu ei tule vielä heti.” Sitten hän sanoi heille: ”Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja tulee suuria maanjäristyksiä, tulee ruttoa ja nälänhätää monin paikoin, ja taivaalla on oleva peljättäviä näkyjä ja suuria merkkejä. Mutta ennen tätä kaikkea he käyvät teihin käsiksi ja vainoavat teitä ja vetävät teidät synagoogiin ja heittävät vankiloihin ja vievät teidät kuningasten ja maaherrain eteen minun nimeni tähden. Ja näin te joudutte todistamaan. Pankaa siis sydämellenne, ettette edeltäpäin huolehdi, miten te vastaatte puolestanne. Sillä minä annan teille suun ja viisauden, jota vastaan eivät ketkään teidän vastustajanne kykene asettumaan tai väittämään. Omat vanhemmatkin ja veljet ja sukulaiset ja ystävät antavat teidät alttiiksi; ja muutamia teistä tapetaan, ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden. Mutta ei hiuskarvaakaan teidän päästänne katoa. Kestäväisyydellänne te voitatte omaksenne elämän. Mutta kun te näette Jerusalemin sotajoukkojen ympäröimänä, silloin tietäkää, että sen hävitys on lähellä. Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ja jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja jotka maalla ovat, älkööt sinne menkö. Sillä ne ovat koston päiviä, että kaikki täyttyisi, mikä kirjoitettu on. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Sillä suuri hätä on oleva maan päällä ja viha tätä kansaa vastaan; ja he kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät. Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” Ja hän puhui heille vertauksen: ”Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä. Luuk.21:-8-30

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marja-Sisko Aalto sanoo:

  Mehiläisten, kimalaisten, ampiaisten ym. pölyttäjien kato on jo alentanut satoja. Yhtä ja yksiselitteistä syytä ei ole, mutta esim. Suomessa saa öljykasveja myrkyttää aineilla, joita hyödylliset hyönteiset eivät kestä. Vaikka yhtä yhteistä syytä ei voisikaan osoittaa, voidaan edetä poistamalla ilmi tulleita syitä. Ihmisen ahneudellekin pitäisi asettaa rajoja.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jouko Halttunen sanoo:

   Ei siis pidä yleistää paikallinen ongelma. Jos kyseinen alue on tuossa Sakasan saatuneimalla alueella niin siitä ei voi vetää kuin sen johtopäätöksen että kyseisellä alueella on hyönteiset vähentyneet. Mutta eihän maailmanlopun ennustajat tarvitse paljoa aihettaa kun alkavat hihuloida.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Juu, mannerjäiden sulaminenkin lienee Halttuselle vain ’paikallinen ongelma’.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • raimo levo sanoo:

  Tämä ei ole imeisestikään mikään paikallinen ongelma.Maailman luomisen alussa Jumala 1 Moos.1:22 Siunasi eläinkunnan sanoaen ”olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet ja linnut lisääntykööt maan päällä” ja samassa luvussa jae 26 Jumala että ihminen ”vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat,jotka maassa matelevat”.Tänä päivänä ei tarvitse katsoa netisä kuin vaikkapa ”Mass Animal Deaths 2017 sivua niin ihan hirvittää joka päivälle tulleita eläinten joukkotuhoja ja massakuolemia joita meidän aikanamme tapahtuu.Jännä tämä Hoos 4:3 jae kun kertoo ”..maa murehtii ja siinä asuvaiset nääntyvät,metsän eläimet ja taivaan linnut;myöskin KALAT MERESTÄ KATOAVAT ja Jes 24:3 ”MAA TYHJENTÄMÄLLÄ TYHJENNETÄÄN……”.Linkkejä löytyy myös muihin mystisiin eläinten joukkotuhoihin netistä.Oikein hirvittää kun ympäri maailman näitä kuolemia on tullut vuosi vuodelta yhä enenevässä määrin lisää ja ihmiskunta ei tunnu välittävän mitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Minua on puhutellut Danielille annettu kuvaus viimeisestä (neljäs) valtakunnasta ennen Jumalan valtakunnan ilmestymistä, jossa tämän maailman ruhtinas hävitetään loppuun asti.

  Hän vastasi näin: ”Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta. Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Daniel.7:23-25

  Danielin kirjan muutkin kuvaukset lopun ajasta osuvat aikaamme erikoisen hyvin.

  Ilmoita asiaton kommentti