Hajoittaako kirkko itseään sensuurilla

Teemu Laajasaloa on kirkon lähipiireissä moitittu ankarastikin toukokuun kirkkopäivien keskusteluiden osallistujavalinnoista.

Tämä on huolestuttavaa sensuurinhalua osoittavaa toimintaa, joka ei kuulu kirkkoon. Vihan kohteena kirjoituksissa on paitsi Laajasalo niin eduskuntavaalien ylivoimaisesti suurin voittaja Jussi Halla-aho. Häntä vihataan joidenkin uskovien piirissä, koska hän ei halua Suomeen samaa epäonnistunutta muuttoliikettä ja yhteiskuntakehitystä kuin muualla EUssa kuten Englannissa, Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa.

Halla-ahon eristäminen kirkon tilaisuuksista olisi äärimmäisen typerää pelkästään jo kirkon kannalta. Se lisää jäsenkatoa kirkosta enemmän kuin tuo uusia jäseniä. Syykin on selvä.

Itsenäisesti ajattelevia ihmisiä loukkaa se, että heidän perusteltuja näkemyksiään vähätellään. Jussi Halla-aho sai ääniä juuri esitettyään järkeviä näkemyksiä mm massamuutosta. Hän ei ole maahanmuuttovastainen vaan haittamuuttoa vastustava. Lisäksi hän erittäin hyvin perustein pitää islamia vaarallisena oppina ja yhteiskuntajärjestyksenä. Se, että hän on sen sanonut liian suoraan, on johtanut tuomioihin. No eipä uskomme puhdistaja Lutherkaan kovin kauniisti kirjoittanut ihmisryhmistä, joista ei pitänyt vai onko tuo jo unohtunut täysin?

Olen itse nähnyt moneen kertaan pääosan muslimimaista ja niiden kulttuurin. Olen perehtynyt vuosikymmenet islamiin oppina. En voi moittia Halla-ahoa hänen varoituksistaan. Ne perustuvat todellisuuteen. Kehittymätöntä maailmaa ei millään tavoin paranneta siirtämällä niiden ongelmat Eurooppaan.

Kirkkoväen ryhtyessä ns suvakeiksi he menettävät terveen järjen kuulla ja ymmärtää asioita faktojen pohjalta. Valitettavasti tunteet eivät näissä asioissa voi ilman vahinkoja korvata tosiasioita. Poliittinen korrektius kärsii samasta vammasta ja on johtanut täyteen sokeuteen.

Jollei asioista voida puhua asioina, ei kirkon keskustelutilaisuuksia kannata edes järjestää. Sellaiset keskustelut vain vakuuttavat kirkon ajattelevia jäseniä nostamaan kytkintä ja välttämään punavihreäksi politisoituvaa kirkkoa. Eiväthän he voi tehdä itsestään pilaa osallistumalla järkensä ja tosiasioiden vastaisiin manipuloituihin keskusteluihin mukana nöykyttäen.

Teemu Laajasalon lähtökohdat kirkkopäivien keskusteluiden järjestelyissä ovat terveet eikä niitä tule kyseenalaistaa kirkon toimesta. Se mitä mieltä yksittäiset moittijat ovat, on heidän asiansa. Kyllä Jussi Halla-aho ansaitsee tulla kuulluksi. Hänellä on hyvin terveet ja realistiset periaatteet. Voin vakuuttaa näin olevan pitkän kansainvälisen kokemuksenikin perusteella.

9 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Maallistunut Kristillisyys ei näe suurtakaan eroa maallistuneeseen Islamiin verrattuna. Siksi ei osata tehdä eroa Kristillisen – ja Islamisteisen fundamentalismin välillä. Kristitylle merkitsee Ut:n teksti äärimmäisyyteen menevää hyvyyttä toisia kohtaan. Koraani antaa seuraajilleen aivan toiset käskyt ja toiminta ohjeet.Nyt kun Islamin opin kirjaimellisen noudattamisen vaikutukset on nähty Syyriassa ja Irakissa, niin yhtä vaarallisena aletaan pitää Kristillistä fundamentalismia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Se, mitä olemme nähneet tapahtuvan Syyriassa ja Irakissa – monessa muussakin maassa – ei ole Islamin opin kirjaimellista noudattamista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juuso Hämäläinen sanoo:

   Puhdas islam on Koraanin kirjaimellista noudattamista. Se on juuri tuota fundamentalismia. Luulemme ääri-islamin olevan jotain muuta.

   Maallistuneista muslimeista merkittävä osa hiljaa hyväksyy islamistisen väkivallan, koska se on opin mukaista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Opista en niinkään tiedä, mutta voihan Koraanin ohjeita siellä on tarkkaan noudatettu.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Raunu sanoo:

  Sri Lankalla on nyt nähty pommi-iskujen sarja. Maa oli rauhoittumassa ja turismia viriteltiin. Uusimmassa (!) Aamulehdessä (20.4.19) on aukeaman juttu, jossa kerrotaan Lonely Planetin valinneen maan 2019 ykkös-matkakohteeksi. Maan kerrotaan kokeilleen viisumivapautta EU-kansalaisille. Uskonnon nimissä toimivat terroristit eivät ainakaan tätä elinkeinoa edistä. Mietin kyllä itsekin pääsiäiskirkossa, kuinka haavoittuvia olemme. Huolista vaikeneminen ei niitä poista, mutta vihapuhekin on väärin. Ehkä mitään matkakohdetta ei kannata mainostaa, pahat pojat innostuvat? Viisumikokeilusta: https://www.rantapallo.fi/matkailu/sri-lankalle-matkustaminen-helpottuu-uuden-kokeilun-myota-ilmainen-viisumi-lentokentalla/ Kirkkoja oli muuten varoitettu, mutta mitään ei tehty? https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sri-lankassa-oli-liikkunut-varoituksia-iskuista-jo-etukateen-miksi-varotoimiin-ei-rydytty/7374282#gs.6pek5k

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Millaisia varotoimia olisi pitänyt tehdä? Automaattiasein varustettuja vartijoitako kirkon oville? Olisiko se ollut Sri Lankan oloissa mahdollista?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jukka Raunu sanoo:

   Voiko olla vaikeampaa paikkaa? Jos laitat uhkaukset valtakunnanverkkoon, ei suurena juhlapäivänä kristittyjä tule paikalle lainkaan? Jos et laita etkä varaudu mitenkään, kannatko sitten kirkonjohtajana vastuun? Jos laitat asemiehet ovelle, kaivatko uskonsodan juoksuhautaa sillä? Ei kai tuohon osaa vastata kukaan?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Onhan Egyptissä nähty sekin, että muslimit muodostivat ihmisketjun koptikirkon ympärille takaamaan jumalanpalveluksen rauhallisen sujumisen.

   Ilmoita asiaton kommentti