Haastattelupyyntö kirkkoon liittymisestä

Liityitkö kirkkoon aikuisena? Teen Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa kirkkososiologian pro gradu -tutkielmaa Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymisestä. Haluaisin haastatella tutkimusta varten aikuisiällä kirkkoon liittyneitä henkilöitä. Olisin kiinnostunut tietämään syitäsi kirkkoon liittymiseen, kokemuksiasi kirkon jäsenyydestä sekä siitä, minkälainen elämänkaarellinen ja – katsomuksellinen tausta sinulla on ollut ennen kirkkoon liittymistä. Tutkielmani kannalta ei ole väliä, liityitkö kirkkoon ensimmäistä kertaa aikuisrippikoulun kautta vai oletko aikaisemmin eronnut kirkosta ja liittynyt myöhemmin uudestaan. Kriteeriksi riittää se, että liityit aikuisena kirkkoon ja olet tällä hetkellä kirkon jäsen.

Mikäli haluat osallistua haastatteluun, voit olla yhteydessä suoraan minuun. Parhaiten haastattelut onnistuvat omasta puolestani pääkaupunkiseudun alueella tai Turun seudulla. Myös puhelinhaastattelun tekeminen on mahdollista. Mikäli haluaisit haastattelun sijaan kirjoittaa mieluummin vapaamuotoisen kertomuksen kokemuksistasi, sekin onnistuu. Kirjoitustasi varten voin lähettää sinulle apukysymyksiä. Tutkimuksessa henkilöllisyytesi säilyy anonyymina, eikä yksittäinen tutkimukseen osallistuja ole tunnistettavissa valmiista tutkielmasta.

Mikäli haluat osallistua tutkimukseen haastattelun tai vapaamuotoisen kirjoituksen kautta, ota minuun yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen:

sini.johansson@helsinki.fi

- Sini Johansson -

Kirjoittaja

eri kirjoittajia

YKSI KERRALLAAN -vierasblogissa julkaistaan yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa24:ssä. – Jos haluat kirjoittaa, ota yhteyttä ylläpitoon.