Hääpäivä tammikuun kahdeksastoista

LANGUEU NGANOU EPSE ROTO Colette Aureole

Olen onnellinen ihanasta prinsessastani.

Menimme naimisiin 18.1.2003.

"Vaimon löysi, onnen löysi, Herran mielisuosion."

Puolisoni LANGUEU NGANOU EPSE ROTO Colette Aureole

on Bakongin ruhtinaskunnan prinsessa joka Suomessa toimii ravitsemus ja siivoustyössä Somerolla.

Häätoimituksessa oli kaksi osaa. Ensiksi Yaoundén pormestari toimitti juridisen vihkimisen kotonaan ja sen jälkeen kirkon presidentti toimitti vihkimessun lähetysaseman kirkossa.  Kamerun seuraa Ranskan mallia missä molemmat vihkimiset täydentävät toisiaan.

Kiitän Jumalaa rakkaastani.

 

 

 

9 kommenttia

 • Päivi Huuhtanen-Somero sanoo:

  Siunausta, onnea ja iloa teille!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Onneksi olkoon. Matias, sinulla on kaunis vaimo.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Särkiö sanoo:

  Matias, tuot kauniisti esille avioliiton onnen. Hyvää 13 v hääpäivää ja Jumalan siunausta edelleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Colette oli minulle mittaamattoman merkittävä apu kaikessa mitä tein Kamerunissa. Hänen yhteytensä eri piireihin ja paikallisten asioiden ymmärtämisensä soivat minulle vertaansa vailla olevan kosketuspinnan maan kulttuuriin ja tapahtumiin.

  Huomasin että kulttuurin ymmärtäminen on enemmän kuin sanojen ja ulkonaisten muotojen näkemistä. Kansan mielen syvä taju on paljon enemmän kuin vain yksittäisten sirpaleitten näkemistä ja kokemista. Pitää päästä mukaan koko yhteisöön jotta voisi ymmärtää keskinäisen vuorovaikutuksen. Kollektiivisessa yhteiskunnassa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  Suomeen tultuamme elämämme muuttoi monella tapaa.

  Kamerunissa puhuimme ranskaa kotonamme. Suomeen tultuamme asetuimme synnyinseudullemme Somerolle. Vähitellen suomen kieli tuli mukaan perheeseen. Lapsilla päivähoidossa, sitten esikoulussa ja koulussa. Colettella ihmisten kohtaamisessa sekä noin vuoden aikana muutamalla kielikurssilla. Sen jälkeen nuo kurssit varattiin toisille maahanmuuttajille, jotka tarvitsivat niitä enemmän.

  Tilalle tuli ammattikoulutus suomeksi. Kolmen vuoden kurssista (120 opintoviikkoa) hän selviytyi runsaassa vuodessa. Sen mahdollisti näyttöperiaatteella suoritetut opintosuoritteet.

  Hyvin nopeasti mukaan tulivat esiintymiset eri puolilla maatamme. Myös seurakunnallisia luottamustoimia kertyi Colettelle nopeaan tahtiin. Ääniä hän myös sai runsaasti. Nyt hän on ehdokkaana sekä kirkolliskokoukseen että Tampereen hiippakuntavaltuustoon.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit