Forssan lehti 13.5.2021

”Itkumuurilla”

Jerusalemissa sijaitsee Länsimuuri, joka tunnetaan myös nimellä Itkumuuri eli Valitusmuuri. Muuri on ollut juutalaisten rukous- ja pyhiinvaelluspaikkana jo vuosisatojen ajan. Nimi Itkumuuri johtuu siitä, että hurskaat juutalaiset surevat sen luona temppelin hävitystä v. 70 jKr.
Tänä päivänä voi ”Itkumuureja ”olla missä tahansa, myös Suomessa! ” Itkumuuri voi olla koko ihmisen vallannut uusi ja outo olinpaikka. Tuo paikka, tuo tila, voi hallita koko ihmisen kehoa, sielua ja henkeä. Siihen tilaan joudutaan vaikeassa menetyksessä, traumaattisessa kokemuksessa, onnettomuudessa, läheisen poismenossa ja muussa elämää mullistavassa hetkessä. Tähän tilaan voi liittyä jopa sietämättömiä ahdistustiloja, tuskaa ja masennuksen synkkiä aikoja. Itkumuuri voi olla kuin mustaan suruharsoon kiedottu alttari Pitkäperjantaina. Ihminen on silloin yksin, jossakin, muiden ihmisten ulkopuolella olevassa maailmassa.” Korona vitsaus on voinut johtaa ihmisen ”Itkumuuri” tilaan?
”Itkumuuri” johdatti allekirjoittaneen viime aikojen median päähenkilöihin Päivi Räsäseen, Juhana Pohjolaan, ja Luther-säätiön Lähetyshiippakuntaan. Olen Luther-säätiön perustaja jäsen ja jaoin Forssan torilla v. 2004 k.o. traktaattia ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.” Olen saanut olla perustamassa tänne Forssaan Lähetyshiippakuntaan kuuluvan Messuyhteisön ”Pyhän Sanan luterilaisen seurakunnan.”
Miksi olen ”Itkumuuri” tilanteessa?
Vastaan Paavalin sanoilla Filippiläiskirjeessä 3:18, 19 ” Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina. Heidän loppunsa on kadotus, vatsa on hedän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä”.
”Monet vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina”. Tänä päivänä enemmistö Suomen kansaa!
Lienee taustalla Forssan puoluekokouksen ” iskulause” v:lta 1903: ”Ei muuta Luojaa, johtajaa kuin kansa kaikkivaltias” Pitäisikö olla huolissaan kansamme tilasta? Pitäisikö käydä ”Itkumuurilla” rukoilemassa kansallemme katumusta ja parannuksen tekoa? Kyllä pitäisi!
Uskovat ”Itkumuurille” vaikkapa Presidentti Kyösti Kallion rukousta muistellen talvisodan ajalta, joka voisi johdattaa meitä kristillisten perusarvojen mukaiseen elämään! Presidentin rukous: ”Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä. Sinä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua. Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden teiltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä” Amen.
Jukka Teininen
Forssa

Kirjoittaja

Jukka Teininen

Saarnaaja (eläk.) Hengellinen työ Forssan Ev.lut. Srk Kirkkokuoro 1966 - 1978 Lähetyssihteeri 1975-1998 Forssan ev.lut. Srk oto Lähetystyön kannatusrenkaan ja Forssan Kristillisen Työväenyhdistyksen perustamiset 1996 Kirkon saarnalupa 1978-1995 .Piispa Kortekankaan peruutus 02.08.1995 Seppo Suokunnaksen ”tarpeettomuuslausunnon”avulla.(haamukirjoittaja) SLEY:n saarnalupa 1987 Seppo Suokunnaksen tekemä ”hyllytyspäätös” 08.05.1996 Taloudellinen tappio kirjoista 2.500 mk SRK-mestarin sijainen 1.8.1978-31.03.1985 Forssa ev.lut. Suomen Kristillisen Työväen liitto  oto saarnaaja 1979- Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys piirisihteeri 1990-eläkkeelle 1.2.1995 - Concordia r.y yhdyshenkilö 1995- Luther-säätiön perustamisasiakirja säädekirja 27.10.1999 Perustajajäsen. Luther säätiö , toimintavaltuutettu 2001-? Kirkkovaltuuston jäsen 1979-1982 Seurakuntaneuvoston jäsen 1983-1986 , 1995-1998

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan luetuimmat blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit