Ensimmäinen sunnuntai Ässien mestaruudesta

Hevosmiesten uutistoimiston mukaan Porin kirkoissa vietetään huomenna Ensimmäistä sunnuntaita Ässien mestaruudesta. Samojen luotettavien lähteitten mukaan piispat Mäkinen ja Kalliala ovat antaneet suostumuksensa hankkeelle. Kujilla kuiskitaan että he ovat olleet asiassa suorastaan aloitteellisia.

Tavallisesti luotettavat lähteet kertovat sunnuntain tekstiä myös muokatun: "Ässien noustua kuolleista he ilmestyivät yhtä haavaa kolmelle kymmenelle tuhannelle seuraajalleen Porin torilla."

Saarnaajille on annettu vapaus ja ohje pysytellä tiukasti sunnuntain teemassa. Sama ohje on lähetetty Rauman kirkkoherralle. Tampereen piispa on vapautettu elämään kirkkovuoden perinteisten tekstien tahdissa, perinnemiehiä kun on.

Näin pitkällekö on luopumus edennyt? Ei vaan lähetyshiippakunnassa.

 

16 kommenttia

 • Raimo Turunen sanoo:

  Tuomas, periaatteessa varmaan noin. Vahvistamattomien huhujen mukaan Tampereen kirkkoihin on kuitenkin kielletty tuomasta kirveitä. Yksi kirvespappi Kuopion hiippakunnassa kuulemma riittää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • antero virtanen sanoo:

  Maija, ”Ne joita ei syrjitä eivät huomaa syrjintää.” (K.Juva) Tämä on ”ehkä” hiukan rajua tähän, mutta tällainen tulee mieleen lätkäteollisuuden tajunnanmuokkauksesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomas Hynynen sanoo:

  Kyllä ei nyt Raimo vahvistamattomat huhut ja hevosmiesten uutistoimisto riitä asian käsittelyyn. Näin tärkeä kysymys vaatii ehdottomasti huolellisen ja puolueettoman työryhmän, ellei peräti komitean, antamaan lausunnon kirkolliskokoukselle jääkiekkojoukkueiden potentiaalisesti haitallisen nimistön vaikutuksesta kansakuntamme hengellisyyteen. Ehdotan sinua, Raimo, tuon kome… komitean puheenjohtajaksi.

  Ajatteles nyt itsekin: Tapparalla jos survaisee niin huonosti käy. Jeesus kulki läpi Lukkojenkin, silti Lukko on ja pysyy raumalaisten sydämissä. Kärpät ja Ilves ovat raatelevia petoja jotka eivät yhtään noudata rakkauden kaksoiskäskyä ja kunnioita syömiään eläimiä.

  Pelikaani sentään on vanha Kristuksen vertauskuva.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Maija Mäkelä sanoo:

  Antero. Syntyperäisenä porilaisena olen sitä mieltä, että kaikki, mikä tämän seudun kansaa yhdistää, tulee ottaa positiivisesti vastaan Kirkon ei ainakaan ole syytä niuhottaa.

  Nythän kyseessä ei ole ollut pelkkä voitto, vaan se tapa, millä se saavutettiin: päättäväinen yhteinen yrittäminen tappioputken jälkeen. Sen mielen soisin löytyvän myös kirkossa, Porissakin. Ja kyllähän sitäkin täällä löytyy. Siihenkään en haluaisi liittyvän pienintäkään niuhotusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Raimo Turunen sanoo:

  Tuomas, olet oikeassa kuten muistaakseni joskus ennenkin. Minä olen kuitenkin diletantti, ikääntynyt, väsynyt ja ohikoulutettu. Lisäksi en ymmärrä mitä työryhmissä tai kometioissa voidaan saada aikaan joten ehdotan eikun päätän perustaa yhden miehen työryhmän ja se mies olet sinä. Toimeksi vaan ja laskut ruskeaan käärepaperiin käärittyinä yöaikaan lähimpään vesiränniin. Kyllä se siitä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomas Hynynen sanoo:

  Raimo,

  Onko sinulla hevosmiesten tarjoamaa raporttia paikan päältä Porin seudulta? Tarjottiinko kirkkokahvilla ässäpipareita ja ässämix-pusseista valikoitua ässiä?

  Millainen sitten on kirkon tulevaisuus, jos se menettää uskonsa kometiatyöskentelyyn? Kyllä sut Raimo tarvitaan siihen työryhmään. Sä olisit siinä tosi hyvä.

  Ilmoita asiaton kommentti