Ennakkotilaaja madon nappaa

Aikainen lintu tekee tilauksen jo nyt. Kotimaa24 muuttuu maksulliseksi 7.1.2015.

Kotimaa24 maksaa ensi vuonna 4,90 kuukaudessa eli vuodessa 58, 80. Mutta jos tilaat ennakkoon, saat kaksi kuukautta ilmaiseksi eli hinnaksi tulee 49 euroa.

7.1.2015 alkaen Kotimaa 24:n etusivu on vapaasti luettavissa kaikille, samoin blogit. Uutisista näkyy otsikko ja ingressi. Uutisen lukeakseen on oltava tilaaja. Myös uutisten kommentointi ja kommenttien lukeminen edellyttää voimassa olevaa tilausta.

Tilaa täältä

Ennakkotilauksesta tulee perinteiseen tapaan paperinen lasku kotiin. 7.1.2015 alkaen tilauksen voi maksaa kätevästi ja turvallisesti myös netissä. Tosin silloinkin halutessaan saa paperilaskun, mutta tällöin Kotimaa24 on tilattava vähintään puoleksi vuodeksi. Suoraan netissä maksamalla tilauksen voi tehdä halutessaan vaikka vain yhdeksi kuukaudeksi.

P.S. Kotimaa24:n ulkoasu uudistuu etukenoisesti jo lähiaikoina.

49 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Tulen kommentoimaan vuonna 2015 K24:n uutisia. Toivon, että vuonna 2015 on K24:n uutisissa pelkästään asiallisia, hyviä ja monipuolisia kommentteja.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Sama täällä. Tartuin syöttiin ja tilasin koko vuoden, silloin ei tarvitse miettiä, onko voimassa olevaa tilausta, kun eteen tulee kommentointia vaativa uutinen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jusu Vihervaara sanoo:

  Lupasin aikanaan, että lopetan kommentoinnin siinä vaiheessa kun tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksytään. Ensi viikon äänestys näyttää, kuinka lähelle nämä ajankohdat osuvat toisiaan, mutta olipa äänestystulos kumpi tahansa, en ole mukana ensi vuonna.

  En ole loukkaantunut Kotimaan päätöksestä tehdä sivustosta maksullinen eikä lähtöni johdu siitä, ettei minulla olisi varaa sisäänpääsymaksua maksaa. Koen, että tehtäväni tällä sivustolla on suoritettu ja että sivuston keskusteluilmapiiri vaatii merkittävää raikastumista, jotta sivuston käyttö saisi aikaan muutakin kuin pahaa oloa ja mieltä. Minun lähtöni ei yksin riitä, mutta olkoon se hyvä alku.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Turunen sanoo:

  Jahas, keskustelusta tehdään siis kerralla loppu. Protestoin tätä koko kukkarollani enkä aio maksaa hiluakaan siitä, että voin keskustella. Sananvapauden riistoa kaupallisin perustein. Onhan sekin syy…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Kivimäki sanoo:

  Blogeja voi siis jatkossakin lukea maksutta. Voiko niitä myös kommentoida maksutta.

  Entä meneekö käyttäjätunnukset uusiksi, vai vaihteleeko entisten käyttäjätunnusten lukuoikeustaso sen mukaan, mitä oikeuksia itse kukin on lunastanut?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Kiitokset ylläpidolle tilauslinkistä. Ennätin tilata K24:n jo ennen linkkiä lähettämällä tilauksesta viestin ylläpidolle, mutta se ei tainnut olla pätevä, kun tilauksesta ei tullut vahvistusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Merja Ruuska sanoo:

  Jusua tulee ikävä. Minä tykkäsin kovasti sinun blogeistakin silloin kun niitä kirjoitit.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Aina on mahdollisuus tilata lehti lahjaksi toiselle, samoin K24.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Täsmennän edellistä lausuntoani.

   Haluan lähteä pois, koska sivustolla vallitseva keskusteluilmapiiri aiheuttaa lähinnä pahaa oloa ja pahaa mieltä. Vuorovaikutukselta on kadonnut se mielekkyys, joka sillä oli kun aloitin.

   Ei tarvitse lähteä keräämään kolehtia. Olisi minulla itsellänikin 50 euroa. Kiitos joka tapauksessa Merjalle kauniista sanoistasi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Luullakseni itse saatan mielenkiinnosta, asian harrastuksesta (ja addiktiosta) tuon viisikymppisen maksaa.

   Vaikka ehkä olen keskustelun tiimellyksessä toista joskus sanonut (kaikkia kolmea neljää tuhatta kommenttia on hankala muistaa), toivon toki, että Jusu Vihervaara jatkaisi K24:n parissa. Todennäköisesti maksullisuudella on se vaikutus, että keskustelu hiukan siistiytyy.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Turunen sanoo:

   Maksullisuus tuskin vaikuttaa keskustelun siistiytymiseen. Näkisin sen vaikuttavan ennen kaikkea keskustelun vähentymiseen ja tiedonvälityksen avoimuuteen. Se, jolla on rahaa, on valtaa. Köyhät tai maksuhaluttomat kyykytetään tämän vallankäytön seurauksena.

   Lehdistön ja tiedotusvälineiden olisikin keksittävä jokin muu keino rahoittaa toimintansa kuin sananvapauden rajoittaminen. Se tekee journalismista kelvotonta eikä kestä kritiikkiä. Tosin kritiikki tuskin kovin paljon kuuluukaan sen jälkeen, kun kaikilla on niin mukavaa keskenään Berliin… äh, maksumuurin takana.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jouko Karjalainen sanoo:

  Olen samaa mieltä Mika Turusen kanssa. Mikään ei osoita, että varattomat esittäisivät niitä epäsiisteimpiä kommentteja. On sääli, jos keskustelu, näkökulmat ja mielipiteet kapenevat sen vuoksi, että debatin käynnin mahdollisuus tehdään rahasta riippuvaiseksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Kommentoijan taloudellinen tilanne ja kommenttien ”siistiys” eivät korreloi, sen sijaan maksuhalukkuus ja ”trollaaminen” korreloivat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   En ymmärrä alkuunkaan sitä, että sananvapauden perusteella vaaditaan itselle pääsyä maksulliseen palveluun. Seuraavaksi varmaan keksitään vaatia, että kaupasta saa käydä hakemassa ruokaa ilmaiseksi, jos ei halua siitä maksaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Turunen sanoo:

   Muuttaako tilannetta yhtään se, että ennen maksuton palvelu muuttuukin nyt maksulliseksi? Minusta tässä on selvä ero verrattuna siihen, että palvelu olisi alun alkaenkin maksullinen. Muutos maksullisuuteen heikentää sananvapautta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   K24 on kaupallinen toimija, jonka tarvitsee saada rahoituksensa jostain. Maksullisuuteen siirtyminen johtuu siitä, että palvelun keskeiset rahoittajat vetäytyivät hankkeesta.

   Oletko Mika Turunen tosissasi sitä mieltä, että K24 palvelussa töissä olevien ihmisten pitäisi jatkossa tehdä työtänsä ilmaiseksi, jotta sinun sananvapautesi toteutuisi? Jos palvelu ei perisi maksua sen käytöstä, nämä työntekijät eivät saisi mistään rahaa palkkoihinsa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Turunen sanoo:

   Minusta K24 ampuu vain jalkaansa. Saa olla melko hyvä tuote verrattuna muihin alan tuotteisiin, että palvelusta kannattaa maksaa. Ilmaista työtä ei ole tarpeen tehdä mutta jokin raja silläkin on kuinka paljon voi kupata toisia, niin että työpaikka säilyisi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Massuti massuti massuti…

   Ei tässä ketään kupata. Tämä on vapaa maa. Ei ole pakko maksaa, jos 5 euroa kuussa tuntuu liian suurelta hinnalta. Mutta ei tarvitse myöskään porata siitä, että jonkun pitäisi tehdä ilmaiseksi työtä, jotta sinä pääsisit kirjoittamaan mielipiteitäsi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Turunen sanoo:

   Jusu, kuka tässä nyt poraa? Minä en ainakaan. En kyllä lainaa olkapäätänikään ilmaiseksi sinulle. Olisiko 5€ sopiva summa? Kotimaan maksullisuudella ei ole sinänsä merkitystä. En myöskään kehottanut ketään tekemään työtään ilmaiseksi. Kyse onkin siitä, että tilanne muuttuu ja se ei ole taputusten arvoista. Olennaista muutoksessa on se, että sanavapaus kaventuu jos ei ole halukas maksamaan lunnaita sen edestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuire Kajasvirta sanoo:

   Jusu, yhdyn tällä kertaa kommentteihisi täysin.

   Vaikea nähdä sananvapauden kaventuvan, jos juuri tällä kanavalla ei voi kirjoittaa ilmaiseksi kommenttejaan.Edelleen voi sanoa ja ajatella ihan vapaasti, kohderyhmä poisjääviltä vain muuttuu.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Jeesus sanoi aikoinaan, että köyhät teillä on aina keskuudessanne.

  Samoin voi sanoa täällä, että viisastelijat teillä on aina keskuudessanne. Heistä ei vain tarvitse välittää, vaikka joskus kommentointi on jokseenkin vaikeaa paljon näsäviisastelun viidakossa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Tala sanoo:

  Koska tilaussivun otsikko oli äsken ”HTTP Status 500 – An exception occurred—”, niin kysynpä tässä: Onko Kotimaa24 täysin itsenäinen tuote vai onko sitä paketoitu esim. Kotimaa-lehden kestotilaajille suunnattuun tarjoukseen?

  Ilmoita asiaton kommentti