Enkeli lentää "tukikohdan" yllä - kuvahartaus

Kuvahartaus - Paasilinnan romaania hymyssä suin muistellen.

Olkaamme arjen enkeleitä vaikeana aikana toisillemme ja muistakaamme erityisesti siunaavin rukouksin sairaaloiden ja hoivapaikkojen "enkeleitä".

Tukikohdan rovasti Toivo Loikkanen

 

 

 

6 kommenttia

 • Viittaus romaaniin: Arto Paasilinna, Tohelo suojelusenkeli, WSOY 2004. Romaanissa Kerimäen suuri puukirkko on enkeleiden tukikohta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Kiitos Toivo. Sinä pysyt sentään asiassa. En ole lukenut tuota Paasilinna teosta. Kiitos myös lukuvinkistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kiitos, Leo! Tuo romaani on ihan ok. Toki Paasilinna kirjaili kustantajalleen (ja itselleen) tuloja, kun kiroja ilmestyi melkein vuosittain ja niiden ideat ja huumori alkoivat toistaa itseään. Jäniksen vuosi oli tietysti huippu ja pari romaania sen jälkeen hyviä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Se on totta, että Paasilinnan ideat ja huumori alkoivat toistaa itseään. Samaa mieltä oli myös poikani kun aikanaan asiasta keskusteltiin. Jäniksen vuosi sai minutkin aluksi Arton koukkuun, mutta vähitellen monet kirjat jäivät lukematta.

  Huomasin tuon enkelin vasta kommentointini jälkeen. Tottahan se näyttää olevan, että kirkko on enkeleiden tukikohta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Kirkoilla on kohtalonsa. Kerimäen kirkko puukirkkona on elävä . Sehän sopii enkeleitten virkistyspaikaksi. Pyhäisin siellä saattaa istuskella yksi ja toinen jolla on enkelin sukuinen sielu ,sellainen joka tuntee sukulaissielujen läsnäolon.

  Entisen kotiseurakuntani kirkko Taivallahden kirkko on mielestäni vaarassa menettää sielunsa, kun niin monet turistit parveilevat siellä , estäen oikean hiljaisuuden marinoimasta seiniä. Arkkitehtuuri on onnistunutta ,mutta kirkko tarvitsee muutakin. Eli , onko kuuluisalla kirkkorakennuksella muutakin annettavaa kun sen erikoisuus? Löytävätkö enkelit sinne?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Markku, Hyviä kysymyksiä. Itsekin joskus ahdistuin jossakin keskisen Euroopan katedraalissa, jossa oli tilaa mutta oli myös valtavasti ihmisiä. Ovella oli pyyntö hijaisuudesta, mutta kirkon täytti häiritsevä ja läpitunekva ihmisten mumina ja keskuistelu.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Toivo Loikkanen

  Olen 60-luvun alkuhetkinä syntynyt Keski-Karjalan kasvatti, nykyisin Savonlinnassa toimiva puolivallaton rovasti. Kirjoitan kirkosta, elämästä sekä uskon, toivon ja rakkauden näkymistä. Mielipuuhaani kesällä on mökkisaunassa saunominen ja talvella retkiluistelu. Matkustelen mikäli aika ja rahat riittävät siihen. Siviilissä kannan vastuuta OP-ryhmän aluepankin hallintoneuvoston puheenjohtajana ja OP-ryhmän hallintoneuvoston jäsenenä.