Eikö rakkaus riitä?

Kelpaamattomuuden tunne riivaa ihmistä näinä koventuneina aikoina. Ensimmäinen kertoja saakoon puheenvuoron: ”Minut sanottiin irti työstäni. Se tehtiin kuulemma tuotannollisista syistä. En ymmärrä, mitä ne sellaiset tuotannolliset syyt ovat. Eikö riittänyt, että rakastin työtäni? Enkö ollut tarpeeksi hyvä?”

Toinen kertoo vuorostaan: ”Puoliso lähti. Pakkasi tavaransa ja sanoi, että ei tästä mitään tule. Ei muistella pahalla. Mutta minä jäin miettimään: enkö kelvannut? Eikö rakkaus riittänyt?”

Rakkaus ei aina riitä. Vajaaksi se jää niin työelämässä kuin ihmissuhteissakin, kun on inhimillisestä toiminnasta kyse. Vaikka miten kovasti yrittäisi.

Voit yrittää muuttaa rakastamalla jonkun hankalan ihmisen toiveittesi mukaiseksi. Et ehkä onnistu siinä. Saatat jäädä nieleskelemään pettymyksiäsi, mutta parempi keino on olemassa. Jos et voikaan muuttaa ympärilläsi olevia ihmisiä toisenlaisiksi, voit muuttaa omaa suhtautumistasi heihin.

Jospa et murehtisi kaikkea loputtomiin, vaan tarttuisit hetkeen? Ottaisit tämän päivän uutena mahdollisuutena vastaan.

Älä kulje onnesi ohi. Ja muista, että kyllä sinä kelpaat. Olethan Jumalan luoma, arvokas ja ainutlaatuinen ihminen.

 1. Löytyn musikaalisen veljessarjan (Jaakko, Mikko, Sakari) työn kirjo ja laajuus ulottuu aina Hurriganesista Mikko Kuustoseen. Mutta vasta enemmän tutustuttuani Jaakko Löytyn sävellettyyn tuotantoon ja hänen kaikessa toimessaan syvällisen järkähtämättömään Jumalan sanan julistukseen olen alkanut ymmärtää, miten suuri hänen vaikutuksensa koko suomalaiseen kristilliseen laulu- ja virsiperinteeseen todella on.

  Onnittelut!

 2. Minä tunnen Löytyt enemmänkin heidän isänsä kirjallisen tuotannon kautta. Muutaman kerran olen ollut kauan sitten myös tilaisuudessa olla kuulemassa hänen opetustaan mm. Pyhästä Hengestä/armolahjoista ja sielunhoidosta paikallisessa seurakunnassamme.

  Henkilökohtasiesti en ole Jaakko Löytyn musiikin ystävä. Mutta ymmärrän, että hänen musiikkityylinsä ja äänensä saa paljon suosiota kansamme keskuudessa.

  • Tässä muutamia lukemiani kirjoja.

   -Seppo Löytty: Afrikkaa oppimassa. Omakustanne, 1996.
   -Seppo Löytty: Kuin tuli ja tuuli. Kirja Pyhästä Hengestä. Karas-Sana, 1995.
   -Kirsti ja Seppo Löytty: Kunnes kasvosi nään. Karas-Sana, 1993.
   -Kirsti ja Seppo Löytty: Heikoissa vahva. Karas-Sana, 1988.
   -Kirsti ja Seppo Löytty: Tarvitsen voimaasi. Karas-Sana, 1985.

   Kirjallinen lahjakkuus on selvästi perinnällistä suvussa. Proosan tai laulunsanojen muodossa.

Timo Juntunen
Timo Juntunen
Saaristorovasti. Runoilija. Elämän taiteilija. Tapaamisiin pappilan sillalla!