Eikö päätös olla vihkimättä samansukupuolista kiintymystä osoittavia kohtaan olisi reilu konsensus asiassa

Hyvin voi katsoa ettei asiasta valmista tule hyväksyä samansukupuolisen avion konsensuksen vahvistamisen pyytämisen vahvistamista tulevan kirkon plakkariin kirkollisessa vihkimisessä.

Näin kirkko luopuisi avionvahvistamisista ja jäisimme katsomaan miten siunaamisen asian kanssa käy.

Vaivaa ei ole kun maistraatin konsensuksen voi siunata uskova maallikko ja asiaan menee minuutista puoleentoista.

Kirkko voisi näin keskittyä tähdellisempään huomaamisensa mukaan.

Seksuaalieettisessä katsomisessa voi sitten katsoa miten tarpeet mahdollisina tulevat tyydytetyiksi. Aiemmin, vuosikymmeniä sitten katsomani, perusteella niin mies kuin naisparit tulevat tyydytetyiksi suhteissaan, ja ilmeisen hyvin, miesparit jopa usein katsomatta kumpi on "toisessa" paikassa puhumatta yhtymisestäkään.

Eikö näin kirkkomme voisi koko asiaa jättää rauhaan ja keskittyä siellä missä on työtä tehtävänä.

2 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Kun edellinen suhteutetaan kysymyksiin ajallisissa haasteissa on tämä kysymys mikä pitäisi ottaa paikkaan sen arvossaan.

  Toki nyt helposti löytyy argumenttia edellistä vastaan mutta elämän kaikenkattavan kirjon varjeleminen suojelussa kuuluu kirkon asiaan.

  Nyt meillä on suuri joukko naisia jotka eivät harkitse lapsen saamisen mahdollisuutta. Samoin vastaavaa on miehissä. Yhdessä ja erikseen He eivät halua tällä hetkellä katsoa tulevaisuutta perheenä lapsen tai useamman kanssa. Onko tätä mahdoton ymmärtää vai pitäisikö asiaa perustella.

  Mieli kuten mielet voivat muuttua, ja näin tapahtuu koko ajan, mutta kirkolla on mahdollisuus osallistua rosessiin kun halua ja ymmärrystä löytyy.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Kun kirkolliskokous sitten aikanaan tekisi päätöksen vihkiä kirkollisesti samansukupuoliset parit jäisi asiaa papin sanojen katsomiselle siunaukselle koska siunauksen sanat on mahdollista asettaa kirkon statuksessa minne vihkivä pappi katsoo parhaaksi.

   Kuitekin, kirkolliskokouksen myönteisen päätöksen jälkeen papin vakaumuskaan ei harkitussa omantunnon puolustelussaan katsoa kirkon statusta edellämainitussa poistaisi kirkon eikä sen alttarin siunausta. Asia olisi näin sama kuin Ehtoollisen Sakramentissa .

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.