Ei palkattomalle vapaapäivälle

Hallitus on esittämässä, että loppiainen ja helatorstai muutettaisiin palkattomiksi vapaapäiviksi. Nämä voisi tehdä sisään lauantaina, jos ei halua palkatonta vapaata. Tämä olisi kirkon kannalta huono vaihtoehto, koska ainakin loppiaisen kohdalla lauantaina manailtaisiin töissä kirkkoa ja sen typeriä juhlia (tietämättä asiasta yhtään mitään). Näin kirkko saisi vuosittaisen annoksen säännöllistä antipatiaa. Helatorstain kohdalla tilanne on hieman toinen, koska ottamalla perjantainkin vapaaksi saisi mökinkunnostus- ja veneen vesillelaskuviikonlopun.

Minusta paljon parempi vaihtoehto olisi niiden muuttaminen työpäiviksi, kuten kiirastorstai. Kirkko voisi edelleen juhlia viettämällä iltamessua. Näin kirkko voisi juhlia ihan tyylikkäästi ja kerätä myönteisen julkisuuden niiltä, jotka haluavat osallistua toimintaan. Ja ne, joita ei kiinnosta, saisivat pitää lauantaishoppailunsa.

2 kommenttia

 • Risto Rautkoski sanoo:

  ”Helatorstain kohdalla tilanne on hieman toinen, koska ottamalla perjantainkin vapaaksi saisi mökinkunnostus- ja veneen vesillelaskuviikonlopun”. sanoo edellä Heikki Leppä.

  Tämä kuvattu tavoite kertonee osaltaan palkansaajien hyvästä asemasta suhteessa työttömiin ja köyhiin eläkeläisiin, joita eläkeläisiä pelkästään on Hurstin ruokajonossa noin 40% ja työttömiä lähes yhtä suuri osuus.

  Palkansaajien haluttomuus leikkauksiin ja suuriin Suomen velkaantumisvauhdin vähentämistalkoisiin osallistumishaluttomuudesta on ns. vahvaa edunvalvontatoimintaa, jossa vahvat ja varakkaat liitot yleensä menestyvät.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Maatalouseläkkeiden keskiarvo on 500 – 600 € / kk.

  Tämän vuoden alusta myönnettyjen vähän yli 900 € / kk.

  Tämän rinnalla juuri äsken korotettujen ammattiliittojen pomojen yletön palkankorotus on törkeää.

  Ammattiliittojen tilinpäätökset pitäisi myös saada julkisiksi. Nykyinen salailu on luonteeltaan hämärää touhua.

  Ilmoita asiaton kommentti