Ehdottoman armon radioasema pyörii taas – Tervetuloa kuulolle!

Löysin muutaman vuoden takaisen vuodatukseni herättäjäjuhlien jälkeen. Toivon myös näiden Nilsiän juhlien ja körttiradion kuuluttavan tätä samaa viestiä tänäkin suvena:

Raja-aidat kaatava Jumalan armo riittää. Meillä ei ole varaa rajata armoa mitenkään. Pienen uskon liike voi olla suuren rakkauden liike. Jeesuksen lauma ei ollut ne 99 eikä liioin se yksi kadonnut, vaan kaikki, sataprosenttisesti kaikki. Ei vain jonkun herätysliikkeen väki, ei vain uskovaiset tai kristityt, vaan kaikki. Eri ihmiset tarvitsevat eri tavoin, mutta ovat samaa laumaa, ilman ainoankaan sulkemista ulos. Jos joku joutuu ulos, se olen minä – tässä on minun uskoni.

Ei ole mitään Jumalan mittaa, joka pitäisi täyttää – tai jota yksikään ihminen voisi täyttää. On vain väsynyt, iloitseva, läkähtynyt, sairas ja terve joukko, kaikki maailman ihmiset, jotka kaipaavat tuntea sitä tärkeintä: rakkautena vaikuttavaa uskoa.

Uskon perustus ei ole koskaan ihmisessä, hänen suorituksissaan, muuttumisessaan, kääntymyksessään. Uskon perustus on Kristuksessa, joka ottaa kantaakseen meidän hengellisen köyhyytemme ja kuihtuneisuutemme. ”Luoduillesi eksyneille, väsyneille, anna päivän voima vain. Yhteyden Henki anna, meitä kanna, käsin rakkain, voimakkain.” 

Tämän vuoden talkooseuroissa sanottiin eilen, että Jumala kuulee työn äänet siinä kuin rukouksetkin. Ja että tuomioistuimen sijaan saamme käydä armoistuimen eteen. ”Tulkaa työtätekeväiset, kaikki, kaikki taakankantajat, armahdusta etsiväiset, kuorman alla horjuvat. Herra Jeesus kutsuu meitä, omiin töihin eksyneitä. … Pyyntö nousee Jumalalle: anna minun ottaa vastaan yksin armo, yksin armo ainoastaan.” Tässä toivossa.

Körttiradio toivottaa kaikki tervetulleiksi kuulolle: https://herattajajuhlat.fi/4306-korttiradio

 1. ”Suomen Partiolaiset kannusti jäseniään ottamaan osaa seurakuntavaaleihin, jotta partiolaisten toimintaedellytykset olisivat turvattuina jatkossakin ja että lapsi- ja nuorisotyön asema säilyisi seurakuntien kärkitoimintona.”

  Onnea ja menestystä Suomen Partiolaisille! Partiolaiset olivat mukana myös Suomen Unicefin Karjalaan ja Venäjälle kohdistuneen avustustyön tukijoina.

 2. Omassa kotikunnassani viisi aktiivisesti toimivaa partiolippukuntaa. Partiojohtajat tekevät mittaamattoman määrän vapaaehtoistyötä lasten ja nuorison hyväksi, jotta heistä kasvaisi vastuuntuntoisia aikuisia.

  Nuorissa on maamme tulevaisuus, siis miksi kirkon yksi tehtävä ei olisi partiolaisten toimintaedellytysten turvaaminen, esim. toimitiloja antamalla.

 3. Kotikunnassani toimii lukuisia aktiivisia järjestöjä (…lisää-tähän-nimi…), jotka uskovat hyvän tekemiseen. Jäsenet tekevät mittaamattoman määrän vapaaehtoistyötä lasten / nuorten / vanhusten / työttömien / pakolaisten / you-name-it hyväksi, jotta heillä olisi parempi tuelvaisuus.

  Miksi kirkon yksi tehtävä ei olisi tämän-järjestön toimintaedellytysten turvaaminen esim toimitiloja, rahaa ja luottamuspaikkoja antamalla.

 4. Heli Lindroos :”Kotikunnassani toimii lukuisia aktiivisia järjestöjä (…lisää-tähän-nimi…), jotka uskovat hyvän tekemiseen.”

  Suomessa toimii lukuisia aktiivisia järjestöjä, jotka uskovat hyvän tekemiseen, mutta ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia yhtenä esimerkkinä myös tukemani Aseman Lapset -järjestö. Seurakunnissa toimivat partiolippukunnat ovat osa kirkon suojissa toimivaa lapsi- ja nuorisotyötä, ja tämänkaltaiseen partiolippukuntaan myös omat jälkeläisemme aikoinaan lapsina kuuluivat.

 5. Heli Lindroos :”Miksi muilla hyvillä järjestöillä ei olisi oikeutta kirkon suojaan, rahoihin ja toimitiloihin?”

  Miksi lapset eivät saisi itse valita mihin he haluavat liittyä? Yksi lastemme ystävistä liittyi ns. pikkupioneereihin ja pyysi myös lapsiamme liittymään siihen. He menivät kuitenkin mieluummin seurakunnan suojissa olevaan partioon ja nuorisokuoroon, mutta ei näiden eri tavalla valinneiden lasten ystävyys tuohon valintaan loppunut.

 6. Jos olet Heli tosissasi, etkä irvaile, niin perehdy vähän partioaatteen historiaan, joka on vankasti kristilliseltä pohjalta lähtevää kasvatustoimintaa. Ei siinä ole pelisilmää ajateltu. Sitä paitsi seurakuntien alaisuudessa oleville lippukunnille kuuluu velvollisuuksia myös, eikä vain rahojen nostoa. Partiolupaus alkaa: Lupaan rakastaa Jumalaani ja…

Kirjoittaja

Emilia Karhu
Emilia Karhu
Olen Kotimaan toimittaja, joka palasi jälleen opintovapaalta töihin.