Baabelin torni

Jossain päin maailmaa taloja rakennetaan, ainakin rakennettiin, polttamattomista savitiilistä. Kun maanjäristys kohtaa sellaisen rakennuksen, se hajoaa vuorenvarmasti, mutta ei kaada asukkaan päälle rikkumattomia betonielementtejä. Sellaisessa voi selvitä hengissä. Toisaalta ne eivät voi olla kovin korkeita siksi niistä ei ole apua vedenpaisumuksessa. Talo pitää olla korkea ja luja.

Vedenpaisumus on totta niille joille se on totta. Ilmeisesti Babyloniassa se oli totta niille, jotka suunnittelivat pelastuskeinoa. Uuden laivan rakentaminen vedenpaisumuksen varalle oli poissuljettu, kun niitä laivoja olisi pitänyt olla niin paljon, etteivät ne olisi ehkä mahtuneet jokaisen omalle tontille. Otettiin järki käyttöön. Jostain syystä opittiin polttamaan tiiliä. Voimme spekuloida, että tulipalossa olisi joku havainnut tiilien tulleen lujemmiksi, kun saivat kuumuutta.

Ihminen siis pääsee järkeilemällä hyvin lähelle totuutta, mutta ei siihen sisälle kuitenkaan. Jumala havaitsi, että ihminen alkoi kehittää järkeään ja tietomääräänsä erillään itsestään. Siksi Hän puuttui asiaan. Hän sanoi, että yhtäläinen kansa ja yhtäläinen kieli voi tuottaa melkein mitä tahansa. Jonakin aamuna työväki ei ymmärtänyt työnjohtajan puhetta eivätkä kaikki toisiaankaan.

Eihän Baabelin torni olisi ehtinyt kaikkia pelastaa, vaikka se olisi tullut valmiiksi. Vaikuttaakin siltä, että vain määrätyn osan ajatellaankin pelastuvan, mutta rakennustyöhön tarvitaan koko kansa. Otetaan vaikkapa pommisuojat julkisissa rakennuksissa. Jossain vaiheeessa määrättiin pommisuojat julkisiin rakennuksiin esimerkiksi rukoushuoneisiin. Jos on tuhat ihmistä koolla ja tulisi hälyytys. Kuka menisi suojaan, jos sinne mahtuu esimerkiksi 50 henkeä?

Nyt tiedetään, että luonnonvoimat ovat valtavat, vaikka sitä ei otettaisi Jumalan puheeksi. Satamien eteen rakennetan aallonmurtajia, joka on järkevä toimenpide. Tehdään tornitaloja, koska jäätikön sulaminen voi kastella varpaat. Sadan metrin korkeudessa on vedeltä turvassa, mutta miten kauan ihminen luulee siellä selviävänsä? Onko merkitystä totaalisen tuhon sattuessa, jos elää korkeuksissa viikon pitempään? Mutta pilvenpiirtäjä voi olla vaikeuksissa maanjäristyksessä? Ei hätää laitetaan se kallioon kiinni ja valetaan muutama viikko betonia sinne perustukseen ja sitten laitetaan se vietereiden päälle.

Näihin voidaan järjellä varautua, mutta yksi on viellä ratkaisematon ja se on kuolema. Ei hätää sanotaan, sitten on kaikki loppu! No eihän tässä sitten mitään hätää ole. Mutta mikä antaa meille takuun siitä, että kaikki loppuu siihen? Voiko sellaisen takuun joku antaa? Moni yrittää ja ehkä kuitenkin salaisesti toivoo, että joku esittäisi kysymyksen, johon ei voi vastata.

Tiede kulkee voittosaatossa ja jossain siellä voitettujen ja vangittujen ja kahlehdittujen aatteiden joukossa kulkee väsyneenä ja haavoitettuna usko. Niin luullaan, vaikka se uljas triumfiraatti tulee jossain vaiheessa pysähtymään persoonan eteen, jolla on silmissään tulenliekit!

Moniin sairauksiin on lääke, mutta et saa sitä, jos sinulta puuttuu vaikkapa tuollainen 200 000 jeuroa eikä kuntasi suostu sitä kustantamaan. Kalliita lääkkeitä halutaan, mutta maailman paras lääke ei tahdo kelvata ilmaiseksikaan. Pitää sanoa kuin myyntimies: Eikä tässä vielä kaikki. Pelastus Jeesuksen Ristinveressä on lääke, joka vie ikuisiin majoihin, mutta tämän maailman paratiisit ovat niin hienot ja rakkaat, ettei sielulle jää mitään. Maailmassa on julmuutta, mutta suurin julmuus tapahtuu ihmisen sisällä silloin, kun ei armahdeta omaa sielua ja anneta sen tulla Jeesuksen omaksi.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Ei kai Babelin tornia vedenpaisumusta varten yritetty rakentaa?

    Noin muuten, uskoi vedenpaisumukseen tai ei, Raamatun esittämästä vedenapaisumuksesta olisi roppakaupalla todisteita, jos se olisi tapahtunut. Kyse ei siksi ole oikein edes uskon asiasta. Ainoa uskonnollinen selitys olisi, että Jumala varta vasten peitti kaikki todisteet vedenpaisumuksesta. Mutta miksi ihmeessä Jumala niin olisi tehnyt?

    • Mun täytyy vissiin ruveta lukemaan Raamattua. Muuta tarkoitusta sille tornille en ole tähän mennessä tiennyt. Nyt näyttää siltä, että korkeiden tornien kohtaloksi voi muodostua lentävät esineet.

  2. Katsoin Raamattua kahdestakin käännöksestä. Ei siellä todella sanottu torninrakentamisen tarkoitusta, he vain päättivät tehdä taivaaseen ulottuvan rakennelman. Jostain syystä sitten kaikissa rakennushankkeissa lähe puhutaan tornien rakentamisesta. Moskovan Kremilin muurissa on torneja. Vankileireillä on ollut torneja, josta on vinut tarkkailla ja tähtäillä pakoayrittäviä.

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.