Avoin kirje homoseksuaalisuutta syntinä pitävälle

Jos sanot, että seksuaalinen toiminta samaa sukupuolta olevien välillä on syntiä, osut montaa ihmistä hyvin arkaan paikkaan. Oman seksuaalisuutensa tukahduttaminen uskonkäsityksensä vuoksi voi olla tuskallista ja rikkovaa. Erityisen hankalaa se on silloin, kun ei ole ketään kenen kanssa asiasta voisi edes puhua.

Pyrithän siis toimimaan niin, että et entisestään vaikeuttaisi näiden ihmisten elämää. Kerrothan reilusti, että puhut omasta tulkinnastasi ja moni muu uskoo eri tavalla. Olethan lähimmäisillesi lohduttajana, kuuntelijana ja rinnallakulkijana kaikissa elämäntilanteissa, seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Luothan ympärillesi turvallista, avoimuuteen rohkaisevaa ilmapiiriä.

Haluathan sinäkin olla vaikuttamassa siihen, että kenenkään ei enää tarvitsisi riistää henkeään seksuaalisen suuntautumisen ja uskonkäsityksen välisen ristiriidan vuoksi.

Sateenkaariyhdistys Malkus ry:n hallitus

101 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Onko meitä näissä ”keskusteluissa” enää kymmentäkään aktiivista?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Niemi sanoo:

  Salme pohti tätä Raamatun sanaa: ”Kuudes käsky : Älä tee huorin tai aviorikosta”, lauseella:

  ”Saako avioliitossa olevalle syrjähyppyjä harrastavalle heterolle sanoa, että teet syntiä? Pitääkö sanomista välttää siksi, ettei syrjähyppyjä harrastava loukkaantuisi ?”.

  -Ihan hyvä kysymys jota jokainen kristitty voisi pohtia että ottaisitko todella yhteyttä tuohon lähimmäiseen ja kertoisit että nyt teet syntiä, vaikkakin et edes ehkä tiedä heidän suhteestaan mitään konkreettista tai taustoja tai että olisiko varmaa että tuo henkilö on edes ”syrjähyppyjä harrastava” ?.

  -Mielestäni samaa analogiaa voisi pohtia tai kysellä kristityiltä / kirkkovaltuutetuilta esim näillä:

  -Sanotaanko avoliitossa oleville, toisilleen uskollisille ja toisiaan rakastaville heteropareille nykyään, että tällä yhteiselollanne teette suomen evlut kirkon ja raamatun mukaan syntiä ?

  -Sanotaanko avo tai avioliitossa oleville, toisilleen uskollisille ja toisiaan rakastaville homopareille nykyään, että tällä yhteiselollanne teette suomen evlut kirkon ja raamatun mukaan syntiä ?

  -Onneksi sekä Jumalan että lähimmäisen rakkaus elää ja kukoistaa edelleenkin ja on tärkein Jeesuksen käskyistä ja tätä Raamatun sanomaa ei kukaan voi kumota !.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Mielenkiintoinen väite. Tosin Raamatullahan voi perustella ihan mitä asiaa tahansa. Ei tarvitse muuta, kuin jättää raamatun kokonaisuus huomiotta ja ottaa sieltä yksi kohta oman mielipiteensä tueksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Niemi sanoo:

   Jaa.. eikö raamatun kokonaisuudessa ole mitään mainittu Jeesuksen kaksoiskäskystä ? -eikö siellä sanota että se olisi jopa kaikkein tärkein !

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Niemi! Olisiko kuitenkin syytä tarkastella mitä rakkauden kaksopiskäsky oikeasti merkitsee? Onko kaikki mitä nykyisin rakkaudesta puhutaan alkuperältään Jumalasta? Eikö siinä ole myös jotain rajoja?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Rakkaus on epäitsekästä, oikeastaa uhrautumista: ”Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • MP! Mitä siitä seuraa? Eikö Paavali opeta niin: Kristuksen rakkaus vaatii meitä, että me sen niin pidämme. Yksi on kuollut kaikkien edest siksi kaikki ovat kuolleet, että ne jotka elävät eivät enää eläisi itselleen vaan Hänelle joka kuoli ja on noussut ylös. Tämä on muistista otettu Biblian mukaan.,

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Miten elää Hänelle, joka kuoli ja on noussut ylös? Noudattamalla Jeesuksen ohjetta: minkä teette yhdellekin vähimmistä, sen teette minulle.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pentti Korhonen sanoo:

  Martti Pentti, juuri noin. Ymmärtäisivätpä ”hurskaat kristitytkin” tämän.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Tämä avoin kirje on siis tarkoitettu Jumalalle, joka pitää homotoimintaa syntinä ja esteenä päästä Hänen luokseen taivaaseen! Itsemurha on Suomessa täysin laillista ja on aina sielunvihollisen tavoite, jotta hänen valtakuntansa täyttyisi. Ei kenenkään muun ihmisen syy.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  eri kirjoittajia

  YKSI KERRALLAAN -vierasblogissa julkaistaan yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa24:ssä. – Jos haluat kirjoittaa, ota yhteyttä ylläpitoon.