7.8.2015 AVIOLIITTONEUVONTAA

meikki

Mies haastoi uunituoreen vaimonsa oikeuteen herättyään aamulla tämän vierestä ja nähdessään vaimonsa ensimmäistä kertaa ilman meikkiä, kertoi traaginen uutinen. Jotta tällaisia välikohtauksia ei tapahtuisi Suomessa, Ruttopuiston rovasti antaa hieman avioliittoneuvontaa:

Niin myötä- kuin vastoinkäymisissä? Tyttöystävänsä nainut algerialaismies on haastanut uunituoreen vaimonsa oikeuteen petoksesta. Miehen mukaan hän koki tulleensa petetyksi nähtyään vaimonsa ensimmäistä kertaa ilman meikkiä häiden jälkeisenä aamuna.

RR: Lehtitiedoista ei käy ilmi, oliko kenties kyseessä ns. järjestetty avioliitto tai Ensitreffit alttarilla-tyyppinen tosi-TV-ohjelma. Jos näin on, niin sulhasella ei luonollisestikaan ole ollut mitään tietoa, millaiset naisen oikeat kasvot ovat paksun meikkikerroksen alla. Minulle vihkiviranomaisena käy yleensä toisin päin: paklattu morsian ei useinkaan näytä samalta henkilöltä, jonka tapasin pari päivää aikaisemmin vihkiharjoituksissa. Kaikkein epäilyttävimmissä tilanteissa pitäisi melkein pyytää saada nähdä naisen henkilöllisyystodistus.

Tässä tapauksessa voi kuitenkin olla kyse laajasta salaliitosta: Yön aikana nuorikko on vaihdettu tämän rumaan vanhapiikaisosiskoon, jolla on kierot silmät, osa hampaita puuttuu, peruukki on silmillä ja puheääni hyvin käheä. Stunt-vaimo sen sijaan juhlii muun sukunsa kanssa ravintolassa hyvin toteutunutta ikäneidonnaittamissuunnitelmaa.

Mies kertoi morsiamensa näyttäneen erittäin kauniilta ennen avioliiton auvoiseen satamaan astumista, mutta kun "karu totuus" paljastui, hän ilmoitti asiasta shokissa viranomaisille.

RR: Aivan oikein teit, petetty aviomies. Olit säästellyt itseäsi niin kauan juuri sille oikealle, ja nyt kaikki päättyykin jo ensimmäisen aivoliittovuorokauden aikana tähän sumeilemattomaan petokseen. Ei tunnu kivalta!

Miehen mukaan vaimo on syyllistynyt röyhkeään petokseen: tuoreen aviomiehen mukaan nainen ei ollut yhtä kaunis ilman meikkiä kuin ehostettuna, eikä hän ollut tunnistaa tätä aamulla. Daily Mail kirjoittaa, että mies luuli vaimoaan varkaaksi joka oli murtautunut hänen kotiinsa – niin erilaiselta uunituore vaimo miehen mielestä näytti.

RR: Niin, varaspa hyvinkin. Varas, joka suin päin syöksyy miehen viereen vällyjen alle. Olethan, tuore aviomies, muuten tarkistanut, että juuri sinä olet se oikea aviomies etkä vain itse ole erehtynyt väärään vuoteeseen?

Nyt aviomies vaatii 20 000 dollarin – eli yli 18 000 euron – korvauksia petoksesta ja henkisestä kärsimyksestä. Hän on myös harkinnut hakeutuvansa terapiaan – tosin siitä syystä, että hän koki saaneensa tapauksesta psykologisia haittavaikutuksia.

RR: Hyvä, mies, hyvä! Kyllä tässä on sinulle aiheutettu ihan elinikäinen trauma. Pitkä terapia on kallista, joten olisit pyytänyt heti tuplasti taaloja korvaukseksi. Sillä rahalla on oudon rauhoittava vaikutus.

Jos vielä joskus syystä tai toisesta uskaltaisit ryhtyä tekemisiin naisen kanssa, niin muista tämä: Naista ei kannata ostaa kuin sikaa säkissä. Sika tosin ei meikkaa, mutta nainen kyllä. Ja meikkaavalla naisella on aina ketunhäntä kainalossa. Eikä hän suinkaan kettuja metsästä vaan – miehiä! Hän myös saattaa tehostaa ulkoasuaan pukeutumalla niin avonaiseen asuun, että hänen keuhkonsakin näkyvät.

Näitä tapauksia ei mies voi vastustaa niin kuin ei Odysseuskaan voinut vastustaa seireenien kutsua. Odysseus käski sitoa itsensä lujasti kiinni laivan mastoon, jotta hän pysyisi laivassa eikä lähtisi viettelijöitten matkaan. Sinua, petetty mies, neuvoisin juoksemaan naisia pakoon.  Jos et jaksa juosta, kiipeä puhelinpylvääseen.

Jos et aina jaksa kiivetä puhelinpylvääseenkään, niin osta koira. Suosittelen dobermannia.  Minullakin on ollut sellainen. Sitä eivät kaiken maailman hempukat tule niin vain taputtelemaan. Toisin olisi pienen seurakoiran kanssa: innokkaat sinkkunaiset ympäröisivät sinua ja koiraasi koko ajan ulkona liikkuessanne.

Ohje naiselle: Jätä se!

Summa summarum: Woman will make up and you can’t make up her mind, man!

* * * * * * * * *

Elokuun bloginkirjoituskuntokoulun ensimmäinen viikko on förbi. Tämä oli teksti 7 / 31.

 

6 kommenttia

  • Hannu Kiuru sanoo:

   Lauri: Tiettyä samankaltaisuutta on tarinoissa. Ne, jotka eivät tunne / muista tuota VT:n tarinaa, lukekoot sen tästä (I. Moos. 28: 14-30). Muistutettakoon, että Laabanin kepponen kääntyi kuitenki loppuviimeksi Jaakobille siunaukseksi:

   Jaakob palvelee Labania Raakelin tähden

   Kun Jaakob oli asunut Labanin luona kuukauden verran, 15 Laban sanoi Jaakobille: ”Miksi sinun pitäisi tehdä minulle ilmaista työtä, vaikka oletkin sukulaiseni? Sano, mitä haluat palkaksesi.” 16 Labanilla oli kaksi tytärtä; vanhemman nimi oli Lea ja nuoremman Raakel. 17 Lealla oli lempeät silmät, mutta Raakel oli kaunis vartaloltaan ja kasvoiltaan. 18 Jaakob oli rakastunut Raakeliin, ja niin hän sanoi: ”Minä palvelen sinua seitsemän vuotta, jos annat minulle nuoremman tyttäresi Raakelin.” 19 Laban sanoi: ”Parempi minun on antaa hänet sinulle kuin jollekin toiselle. Jää minun luokseni asumaan.” 20 Niin Jaakob palveli seitsemän vuotta saadakseen Raakelin, ja ne vuodet tuntuivat hänestä vain muutamalta päivältä, koska hän rakasti Raakelia. 21 Sitten Jaakob sanoi Labanille: ”Anna minulle vaimoni. Palvelusaikani on kulunut umpeen, ja nyt tahdon saada hänet.” 22 Laban kutsui silloin koolle paikkakunnan kaikki asukkaat ja järjesti hääpidot. 23 Mutta illan tultua hän haki tyttärensä Lean ja vei hänet Jaakobin luo, ja Jaakob yhtyi häneen. 24 Laban antoi orjattarensa Silpan tyttärelleen Lealle orjattareksi.

   25 Kun aamu koitti, Jaakob huomasi, että olikin saanut Lean. Hän sanoi Labanille: ”Mitä oletkaan minulle tehnyt! Minähän palvelin sinua saadakseni Raakelin. Miksi sinä petit minua?” 26 Mutta Laban vastasi: ”Ei ole meillä päin tapana naittaa nuorempaa tytärtä ennen vanhempaa. 27 Vietä nyt vain hääviikko loppuun tämän vanhemman kanssa, niin saat sitten palkaksi nuoremmankin, kunhan pysyt minun palveluksessani toiset seitsemän vuotta.” 28 Jaakob suostui siihen ja vietti hääviikon loppuun Lean kanssa. Sen jälkeen Laban antoi myös tyttärensä Raakelin hänelle vaimoksi 29 ja antoi orjattarensa Bilhan tyttärelleen orjattareksi. 30 Jaakob yhtyi myös Raakeliin, ja Raakel oli hänelle rakkaampi kuin Lea. Näin Jaakob palveli Labanin luona vielä toiset seitsemän vuotta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Virtanen sanoo:

  Meillä Suomessa tuollaista ei useinkaan pääse tapahtumaan harkitun liiton solmimisen jälkeisenä aamuna. Kavereilta olen kuullut, että joskus hilpeän ehtoon jälkeen illan hehkeä neito on aamulla osoittautunut vanhaksi akaksi. Kaverien kertoman mukaan silloin ei tule mieleen vahingonkorvaukset vaan hiljaisuudessa kerätään vaatteet ja hipsitään nopeasti ulkoilmaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  1 Hannuserkku, ”Meikkaavalla naisella on aina ketunhäntä kainalossa”. Nainen meikkaa tai ei, välillä meikkaa välillä ei. Nainen meikkaa omaksi ilokseen. 2 Pieni neuvo algerialaismiestä tavoitteleville siskoille: Meikatkaa yöksi, niin tehdään Algeriassa, paksut mustat kajalit silmien ympärillä 24/7. Tämän algerialaismiehen nuorikko yritti olla yöseen aikaan puhdas ja raikas oman maailmansa tyyliin. 3 Luin nuorena romaanin Jaakobin tarina ja vuodatin kyyneleitä, kun Jaakobin piti rakkaansa saadakseen tehdä 14 vuoden urakka. Mutta tosimiehiä oli siihen aikaan, kun oli Leea ja Rakel, Bilha ja Silba. pidettävä tyytyväisenä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   May: 1) Ei nainen omiin häihinsä omaksi ilokseen meikkaa! 2) Arvelinkin, että jostakin tällaisesta tässä on kyse: Monikulttuurisuus kun rulaa, niin väärinkäsityksiä syntyy. 3) Eipä tuntenut Jaakoppikaan paikallisia naimatapoja. Hierarkian mukaan siis naidaan talon vanhin tytär ensin. Moniavioisuus vaikuttaa kuitenkin yllättävän joustavalta periaatteelta?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121