Avaruus-asiaa !

Uusia uutisia astronomian saralta "Tähtitieteilijät ovat löytäneet toisen maan: NASAn Kepler-avaruusteleskooppi löysi Maan kaltaisen planeetan, joka kiertää läheistä tähteä galaksimme Goldilocks-vyöhykkeellä. Kepler-186f on noin 500 valovuoden päässä Maasta Cygnuksen tähdistössä. Asumiskelpoinen vyöhyke, joka tunnetaan myös nimellä Goldilocks-vyöhyke, on tähtiä ympäröivä alue, jonka sisällä planeettamassaiset esineet, joilla on riittävä ilmanpaine, voivat ylläpitää nestemäistä vettä pinnoillaan. Vaikka Linnunradan galaksissamme on ennustettu olevan vähintään 40 miljardia Maan kokoista planeettaa, tämä tarkka löytö on leimattu ensimmäiseksi Maan kokoiseksi planeetaksi, joka on löydetty toisen tähden asuttavalta alueelta. Mitä tämä tarkoittaa? Kepler-186 f:n lisäksi Kepler-186 f-järjestelmässä on 4 muuta planeettaa, jotka kiertävät läheisen tähden. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tämän planeetan naapuritähti on aivan kuin aurinkomme, elämän todennäköisyys tällä planeetalla kasvaa eksponentiaalisesti. ”Tiedämme vain yhden planeetan, jolla elämä säilyy – Maan. Kun etsimme elämää aurinkokuntamme ulkopuolelta, painotamme planeettojen löytämistä, joiden piirteet jäljittelevät maapallon ominaisuuksia", sanoi Elisa Quintana, NASAn Ames-tutkimuskeskuksen SETI-instituutin tutkija Moffett Fieldissä, Kaliforniassa ja pääkirjoittaja. Science-lehdessä julkaistu artikkeli. "Kooltaan Maan kaltaisen asumiskelpoisen planeetan löytäminen on suuri läpimurto." Kepler-186f:n naapuritähden massa ja koko on puolet aurinkokuntamme Auringosta, ja se saa vain kolmanneksen Auringosta saamastamme energiasta. Kepler-186f kiertää tähtensä kerran 130 päivässä."

Mielenkiintoinen tuo nimikenumero 186, sillä se on Raamatun Jehovan symboli merkiten sekä 'paikka' eli maqom ja ollen jhvh:n kirjain-numero tekijöiden 10 5 6 5 potenssien 2 summa: 100+25+36+25 = 186!!!
Gygneuksen eli Joutsenen tähdistöön ja joutsen-ikoniin on antiikista alkaen liitetty paljon mystiikkaa.

6 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Erittäin mielenkiintoinen Jousene tähtikuvioon liittyvä legenda koskee kahta jumalaa, jotka kilpailivat v a u n u i l l a avaruudessa. Kaksi ystävää olivat niin tarkkoja ja keskittyneet kilpailuun, etteivät kiinnittäneet huomiota mihin he olivat menossa. Yhtäkkiä he huomasivat olevansa liian lähellä aurinkoa, ja heidän vaununsa alkoivat sulaa. Kaksi ystävää putosivat kohti maata. Yksi putosi joidenkin puiden läpi, mikä rikkoi hänen kaatumisensa. Toinen laskeutui jokeen ja kaatui tajuttomaksi. Ensimmäinen ystävä halusi pelastaa toisen joesta, mutta ei osannut uida. Hän pyysi Zeusta muuttamaan hänet joutseneksi, jotta tämä voisi sukeltaa joen pohjalle ja pelastaa ystävänsä. Nuoren miehen ystävyyden liikuttama Zeus muutti hänen joutseneksi. Hän kyyhkysi joen pohjalle ja pelasti ystävänsä hengen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jukka Mikkola sanoo:

  Teorioita taidetaan kehitellään kilvan, ettei aina huomata, mihoin sitä oikein joudutaan niiden kanssa. Etsitään, etsitään – vaan ei suotaisi löydettävän tietynlaista asiaa?

  Tämä vain pohdittavaksi syvällisemmin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit