Asuinkerrostalon kymmenen neitsyttä ja vitsaukset

   Olen alkanut pohtia asumista kerrostalossa, jossa osa on valveutuneita ja osa ei halua minkälaista kosketusta toisiin ihmisiin. Muutaman viikon aikana huomasin suurta virtavaihtelua sähköissäni, joita ei voi laittaa luonnonvoimien tai kaivinkoneiden syyksi. Ilmoitin asiasta taloyhtiölle ja seuraavana päivänä tarkistivat minun sähköt. Mitään vikaa ei löytynyt minun sähköistäni, mutta naapurin liitännäiskaapelit olivat palanneet. Ne risteytyivät minun huoneiston liitännäiskaapeleiden kanssa. Mutta mitään häiriöilmoitusta luultavasti naapurini ei tehnyt.

   Miten voisi kuvailla kerrostalon asukkaita muuten kuin “kymmeneksi neitsyeksi”, jotka nukahtivat uneen odottaessaan herran saapumista. Jokainen meistä nukahtaneista toki haluaa olla asunnoissa omissa oloissa ilman häiriötekijöitä. Mutta kun ongelmia alkaa ilmentyä kuin ylkän yllättäneen tulo? Ainoastaan valveutuneet alkaa ihmetellä ongelmia ja ne jotka eivät haluaa häiriötekijöitä, saattavat jatkaa unia ongelmista huolimatta. Toki asukkaan on velvoite ilmoittaa asiasta, mutta jos öljy on pääsyt loppumaan? Ilmoitus ja havainnot jäävät valveutuneille.

   Myös saman perään on tullut vitsauskin. Luteiden varoitusilmoitus tuli postiluukusta samana päivänä kuin ilmoitus sähköjen huollosta. Tämä syöpäläinen on leviävää sorttia, joiden ongelmat kukin meistä on itse maksettava. Vakuutusyhtiöt ei tule vastaan asiassa, jos joudut omaisuutta heittämään pois ilman omaa syytä. Ei vaikka “faaraona” naapurini olisi uskonutkin Moosekseen ja vitsausten voimaan. Voiko meidän sydän olla niin paatunut, ettemme usko asioiden vaikuttavan naapureihin jättäessään ilmoittamatta ongelmista? Pelkkämmekö enemmän sitä haittaa, mitä meille itsellemme aiheutuu?

  Olen kuullut ulkomaalaisten suusta, että me suomalaiset olemme vaitonaisia jopa ongelmatilanteissa, jossa olisi syytä tehdä jotain. Voimme tyytyä maksamaan jopa epäoikeudenmukaisesti annettua maksuakin. Emme valita. Tunnustan, että joissakin asioissa olen kuin keskimääräinen suomalainen. En valita. Mutta jos minulle aiheutuu häiriöitä, ei ole syytä jatkaa unia. Vitsaus on minulle suurempi haitta, sillä olen liikuntaesteinen henkilö, jota ei siirrellä vitsausten ilmestyessä.

1 kommentti

  • Salme Kaikusalo sanoo:

    Melkoisen ikäviä ongelmia, varsinkin nuo luteet. Eikös niiden myrkytyksen aikana pidä olla poissa kotoa? Toivottavasti pääset hyvään evakkoon.

    Olemme itsekin miettineet kerrostaloon siirtymistä, mutta tällaiset uutiset laittavat miettimään muuton järkevyyttä.

    Viime aikoina on ollut useita uutisia kuvineen, missä on kerrottu hirveään kuntoon saatetuista kerrostaloasunnoista. Liekö kyseessä olleet huumeidenkäyttäjät vai muuten vain uusavuttomat?

    Ilmoita asiaton kommentti