Arkkipiispan Facebook jämähti Räsäs-kohuun

Some on hankala väline laiskan päivittäjän käsissä. Varsinkin julkisuuden henkilön Facebook-sivu ei voi jysähtää paikoilleen. Ja sellainen henkilö arkkipiispakin on, niin kirkon väen kuin muidenkin silmissä.

Kari Mäkisen fb-sivulla on tätä kirjoitettaessa edelleen ensimmäisenä legendaarinen postaus 11.heinäkuulta:

”Loma-aamun yllätti tieto äkillisestä kirkosta eroamisen piikistä. Sisäministeri Räsäsellä on oikeus puheisiinsa ja mielipiteisiinsä. Niistä voi olla eri mieltä tai samaa mieltä, mutta kirkon kannanotoiksi niitä ei tule sotkea. Ei enempää kuin kenen tahansa kadulla vastaan tulevan kirkon jäsenen puheita.”

Aapeen febu

Sivusto muistuttaa Räsäs-kohusta, jonka moni toivoisi jo unohtuneen. Mutta ei. Onko kyse vertauskuvasta: kirkko sai jauhot suuhunsa. Nopeasta mediasta tuli hidas.

Tiedoksi Turun kapituliin: nyt eletään jo elokuun loppua!

LISÄYS: 28.8. noin klo 16 aapeen febuun ilmestyi uusi postaus. Nyt ollaan Turussa  taas reaaliajassa.

4 kommenttia

 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Mielestäni arkkipiispa on ymmärtänyt sekä tehtävänsä että kirkon luonteen hyvin: fb-päivitys kerran pariin vuoteen max riittää mainiosti eikä kirkon oppi ja opetus kaipaa päivityksiä lainkaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Niilo Johansson sanoo:

  Niin, ei kai paavikaan päivityksissään yhtään aktiivisempi ole. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä, lienee sopiva ohje tähänkin. Ja sitä paitsi tärkeää ei ole aina mitä puhuu, kunhan vain näkyy.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Turunen sanoo:

  Toimitus on oikeassa. Aapeen febu on ajastaan jäljessä. Mallia voisi ottaa toisilta piispoilta, jotka ovat altiivisesti mukana Facebookissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Lahtinen sanoo:

  ”mutta kirkon kannanotoiksi niitä ei tule sotkea.”

  Tämä osa on tahattoman koominen.

  Sillä onhan kirkkomme oppi kirkkolainkin mukaan otettava Raamatusta ja Tunnustuskirjoista. Eikä Räsäsen lausumissa ollut mitään, mikä olisi ollut noita ja siis kirkon oppia vastaan.

  Tai sitten kirkkomme on ihan eri asia, kuin se kristillinen kirkko, mitä kirkon vielä (toistaiseksi) kirjattu oppi edustaa.

  Ilmoita asiaton kommentti