Ans kattoo nyt

Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan 1.3.2017. Se ei ole enää uutinen.

Jostakin syystä on uutista väännetty siitä, että kirkossa olisi asiasta hirmuinen riita meneillään. Itse en ole tuota riitaa huomannut.

On toki keskusteltu asiasta ja esim. papit ovat kukin kantaansa miettineet. Toisaalta piispat ovat laumansa ohjeistaneet siitä, mitä saa tehdä ja mitä ei. Noihin ohjeisiin suhtaudutaan kuka mitenkin, mutta pääsääntöisesti tehdään kuten käsketään. Joku on iloinen, joku taas ei, moni ehkä jossakin määrin hämillään, mutta solidaarinen kirkon johdolle.

Missä se riita ja kuohunta sitten ovat? Ehkä eniten sosiaalisen median räväkimmillä keskustelupalstoilla, ja sielläkin melko pieni joukko pitää pahaa ääntä puolesta tai vastaan.

Suuri enemmistö suhtautuu lain muuttumiseen rauhallisesti ja ans katto nyt -mielellä.

Ei tämä ole ensimmäinen eikä viimeinen mielipiteitä jakava asia. Elämä jatkuu, ajan virta soljuu eteenpäin. Aikanaan asioita tarkastellaan uudelleen ja tehdään ehkä tarkennuksia ohjeisiin.

Mutta missään vaiheessa en koe tarvetta tarttua toisin ajattelevan kraiveliin. Enkä usko, että useimmat muutkaan.

Tämä on rauhallinen ja lainkuuliainen kansa. Luojan kiitos.

 1. Aalto:”Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan 1.3.2017. Se ei ole enää uutinen.
  Jostakin syystä on uutista väännetty siitä, että kirkossa olisi asiasta hirmuinen riita meneillään. Itse en ole tuota riitaa huomannut.”

  Olisikohan arvoisalla blogistilla ns. valikoiva huomiokyky, kun ei näe kovin vakaviakin ristiriitoja kirkossa? Kyllä kirkossa olisi parasta katsoa tosiasioita tässä vaiheessa silmiin, ettei myöhemmin tarvitsisi ratkaisuja katua!

  Erittäin vakava ristiriita näyttää nykyisellä trendillä muuttaa kirkon sanomaa ja viestintää toiseksi ja toisaalta Kaikkivaltiaan omalla viestinnällä avioliitosta.

  Mahtaakohan Kaikkivaltias, itse Luoja, sallia tämän jumalattoman lain voimaan astumisen lähiaikoina. Hänellä kun on kyky siirrellä valtaapitäviä syrjään ja asettaa uusia tarvittaessa tilalle, niinkuin itse haluaa

  En usko, että täällä Suomessa luopumus olisi vielä enemmistön käsissä, ettei haluta kuunnella itse vanhurskasta ja täysin hyvää Jumalaa enemmän kuin ihmisiä!

  Saas siis nähdä, kuin käy!!!

  • Suomessa siirretään valtaapitäviä syrjään seuraavan kerran kunnallisvaaleissa, ja ihan pelkästään ihmisäänin. ”Jumalaton” laki tulee voimaan meillä ilman sen kummempia seuraamuksia, kuten on tullut monessa muussakin maassa. Tasa-arvo ja onnellisuus varmasti lisääntyvät, mutta miksi Kaikkivaltias sellaisesta pahastuisi?

   Uteliaisuuttani googlasin hieman. Ymmärsin, että jo hyvin merkittävä osa juutalaisistakin hyväksyy homoseksuaalisuuden ja samaa sukupuolta olevien avioliitot. Olisiko siinä viestiä myös kristityille? Jos valittu kansa muuttuu maailman muuttuessa ilman jumalallista väliintuloa, eikö tuo liene sallittua muillekin?

Marja-Sisko Aalto
Marja-Sisko Aalto
Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!