Annan miesten viedä minua

Yhdet vielä ja sitten nukkumaan. Ehkä kuitenkin vielä toisetkin!  Nuoret miehet vievät minua miten haluavat - niistä vanhemmista miehistä puhumattakaan.

"Tapahtukoon sinun tahtosi" tv-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on nautittu nopeasti. Se ei todellakaan kerro vain siitä, miten viisi nuorta miestä kilvoittelee katolisen kirkon pappiskoulutuksessa. Se kertoo heistä ihmisinä, heidän taustoistaan, perheistään, yhteiskunnasta juuri nyt.

Se kertoo katolisesta kirkosta, sen hierarkiasta, vallankäytöstä ja opista. Se kysyy, onko kristinuskolle paikka tässä ajassa. Ja onko katoliselle katsantokannalle vielä tilaa.

Oma bonuksensa on ranskalainen dialogi; miten sivistyneesti ihminen voikaan rähjätä!

Katson Yle Areenaan tullutta sarjaa hyvän somepöhinän takia. Kiitos lukuisille vinkkaajille!

Tänään Areenaan pölähti toinen tuotantokausi. Katson sitä heti illalla taas jakson. (Kaksi, niin kuin Jope Ruonansuun liikemies oikeasti tunnustaisi). En tietääkseni miten juoni kehittyy, vaan nauttiakseni siitä, miten kristinusko on läsnä arjessa. Juuri tässä ajassa, kun kaikki on murroksessa. Mikä pysyy? Miten?

Kirjoittaja

Annmari Salmela

Avara katse, iloinen mieli, elämän seurannan avainpaikka vapaaehtoistyo.fi- sekä kotimaanapu.fi-palvelujen tuottajana Kirkkopalvelut ry:n hommissa.