Ämmässuon tuomiokapituli tiedottaa

Tänään ei ole annettu yhtään viranhoitomääräystä eikä myönnetty ensimmäistäkään rovastin arvoa. Tänään olemme keskittyneet tuomitsemiseen. Siispä tuomiot ovat tässä:

 

*********************************************************************************************

Ylä-Hinkkalan kappeliseurakunnassa ovat ihmiset aktivoituneet käymään jumalanpalveluksessa. Kävijämäärä on tuplaantunut viime vuodesta eli nyt käy kymmenen mummoa viiden sijasta. Samaan aikaan kokoontuva Marttakerho on vastaavasti alkanut kärsiä jäsenpulasta ja pullaa on jouduttu pistämään pakastimeen saakka. Tuomiokapituli toteaakin, että kyse on törkeästä kilpailevasta toiminnasta ja antaa kappalainen Risto Ylikuikelolle kirjallisen varoituksen ja virkamääräyksen mennä Marttakerhoon ottamaan kymmenen läimäystä käsilaukusta.

*********************************************************************************************

Sukkavaaran seurakunnasta on kanneltu tuomiokapituliin, että miespapit rohmuavat ennen työntekijäkokousta itselleen kaikki kevytlimpparit naispappien ollessa puuteroimassa nenäänsä. Naisille jäävät tavalliset limpparit. Tuomiokapituli toteaa, että Kirkkohallituksen julkaisussa ”Työ, työsuojelu ja kevytlimppari” annetaan naispapeille yksiselitteinen etuajo-oikeus kevytlimppariin, koska naisten tulee ajatella linjojaan. Sukkavaaran miespapit tuomitaan jalkapuuhun seuraavan Sateenkaarimessun ajaksi ja korvaamaan viiden vuoden kevytlimpparit kollegoilleen. Päätöksestä ei voi (kuin) valittaa.

*********************************************************************************************

Tuomiokapituli on ottanut kahden vantaalaisen kirkkovaltuutetun aloitteesta tutkittavakseen horrossaarnaaja Helena Konttiseen kohdistetun syrjintäepäilyn. Helenalle ei ole horrospäivien ajalta maksettu kuin osapäivärahaa, kun samanaikaisesti SLEY:n OTO-saarnaajille on maksettu kokopäiväraha, Tuomiokapituli velvoittaa Parikanniemisäätiön maksamaan Helena Konttiselle päivärahojen erotuksen korkoineen (rahat tulee toimittaa shintotemppelin kautta perille) ja kehoittaa lakkauttamaan talousarviomäärärahat SLEY:lle.

*********************************************************************************************

Kurahaaran seurakunnassa on tuomiokapitulin saamien tietojen mukaan harrastettu hengellistä väkivaltaa ja käännyttämistä. Kirkkoon pyrkineet hirvenvasat on käännytetty ovelta pois. Tuomiokapituli painottaa, että kirkkoon saa tulla sellaisena kuin on eikä ketään saa käännyttää. Sitä paitsi ehtoollispöytä on kaikille avoin. Rangaistuksena Kurahaaran seurakunnan suntio, joka käännyttämiseen on syyllistynyt, siirretään Korkeasaareen keräämään strutsinmunia piispalle.

*********************************************************************************************

Viimeisenä mutta vakavimpana. Korpikuusen seurakunnan rippileirillä on tullut rippikoululaisia uskoon ja isoset ovat puhuneet kielillä. Tuomiokapitulin mukaan kyseessä on kilpailevaa toimintaa paikallisen kansalaisopiston kielikurssien kanssa. Lisäksi uskoontulemisen kaavaa ei tunneta nykyisessä kirkkokäsikirjassa ja kirkkolain mukaan uskoon saa tulla vain helluntailaisten teltalla, joten kyseessä on kirkon järjestyksen vakava rikkominen. Tuomiokapituli on päättänyt antaa isosille kirjallisen varoituksen (punaisella paperilla), irtisanoa kirkkoherran, karkottaa nuorisonohjaajan Siperiaan  ja määrännyt leirikeskuksen poltettavaksi.

 

lisätietoa tuomioista antaa tuomiorovasti P. Yö-Veli virka-aikaan.

 

Inspiraation lähde täällä

 1. Paljon osuvaa ja osin murheelliseen todellisuuteen perustuvaa huumorilla käsiteltyä sanomaa. Mieleeni tulee esim. Heinolan maalaisseurakunnan rippileiri, jossa tuo viimeisen kappaleen tapahtumasarja toteutui pääosin koskien kielillä puhumista ja uskoon tuloa. Varotuksen sai tosin vain Herran työssä ahkera pastori, koska tuomiokapitulin ”tuomioon” yhtyi kirkkoherra.
  Sukuni historia löytyy tuon kirkon kirkonkirjoista pääosin.

 2. Samaan aikaan eräästä seurakunnasta, joka ei halua nimeään julkisuuteen, julkistettiin epäily siitä, että toimintaan olisi osallistunut joku uusi seurakuntalainen. Tarkempi tutkimus osoitti kuitenkin väitteen onneksi tuulesta temmatuksi juoruksi. ”Seurakunnalla on tarkat ohjeet ja tiukat määräykset tällaisten tapausten välttämiseksi” kertoo seurakunnan kirkkoherra. ”Olemme jo järjestäneet kaikille viranhaltijoille pakollisen, työaikaan kuuluvan maallikoiden kurissapitämiskoulutuksen”. Samaan aikaan seurakunta suunnittelee kansainvälistymisen hengessä nimensä muuttamista Beachvillageksi.

 3. Hiphei toi Venäjältä turvaan Suomeen 10.000 homoa, jotka liittyivät heti Tikkulan seurakuntaan. Seurakunnan hallintoon muodostui homoenemmistö seuraavissa vaaleissa. Hipheille myönnettiin Heliaskin hiippakunnan suurristi ”pelastustyöstä” ja jäsenten määrän kasvattamisesta. Seuraavana vuonna Venäjän ”pelastetut” homot erosivat Tikkulan seurakunnasta ja liittyivät SETAan sekä antoivat ”verorahat” SETAlle. Hiphei hyppeli ilosta ja suunnitteli asianajotoimintansa laajentamisesta koko Eurooppaa kattavaksi. Miten saataisiin pelastettua miljoona homoa koko Eurooppaan Venäjältä, hän pohdiskeli? Suomi oli polvillaan homojen tulvasta eikä EU:ssa haluttu Venäjältä Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita. Suomen väkiluku oli vaarassa lisääntyä yhtäkkiä miljoonalla ja turvapaikanhakijoiden jättikulut viemässä Suomen talouden selvitystilaan puolessa vuodessa.

 4. Heinolan tapauksen tekee vielä surkuhupaisaksi, se mitä siellä todellisuudessa tapahtui. Tietääkseni kyse oli vain siitä että, eräs leiriläinen pelkäsi menttävänsä kaikki ryyppykaverinsa. Niinpä hän onnistui parilla kikalla palauttamaan kaverit ruotuun. Kaikki meni juuri tämän leiriläisen suunnitelmien mukaan. Aika yllättävä tuo media, kun sitä osaa hyödyntää.
  Kapitulia myöten kaikki meni halpaan. Mainittuja ryyppykavereita kävin joskus jututtamassa. Mieleeni jäi vahvasti yksi tytöistä joka istui maassa lukemattomien tyhjien pullojen keskellä. Siellä ne kiltit riparilaiset oli kaljaa kittaamassa. Olisikohan heille seurakunnsaa ollut jotain parempaa tekemistä? Sitä jäin miettimään.

 5. Pikkupoikana kuuntelin korvat höröllä, kun ope ennusti että, joskus kaukaisessa tuelvaisuudessa kaatopaikkoja ruvetaan avaamaan. Silloinha sinne pistettiin kaikki sikinsokin. Joten paljon metalleja ja muuta käyttökelpoista on niihin kätketty. No nythän tuo kaukainen tulevaisuus on jo muiden kaatopaikkojen kohdalla koittanut. Eiköhän olisi aika jo avata ”Ämmäsuo”. Siellä sitä on varsinaisia aarteita.
  Happinaamaria kyllä tarvitaan sille, joka sitä tonkimaan ryhtyy. Ehkäpä muitakin turvavälineitä.

 6. Tökkäsin vahigossa Rautkosken ”ilmoita asiaton kommentti” kohtaa.

  Olihan se tosi murheellinen tapaus monella tapaa. Ehkäpä kuitenkin osittain tuon vaikutuksesta synnytin Heinolaan Isovelitoiminnan. Sehän pyörii siellä vieläkin MLL:n toimintana. On laajentunut isosiko-toiminnaksi myös. Joten tytötkin on pääseet mukaan. Toiminnassa haetaan aikuisia lapsille kaveriksi. On ollut mainiota seurata miten lapset on kaverin avulla oppineet monia taitoja. Kuten pyörälläajon, onkimisen, hiihdon ja uimisen ym.
  Ilman kaveria ei heillä olisi ollut mitään mahdollisuuksia edes näihin. Tuo toiminta ehkäisee syrjäytymistä hyvin tehokkaasti. Jokainen siinä mukana oleva aikuinen on oman painonsa arvoinen kullassa.

Jaatila Kimmo
Jaatila Kimmo
Keski-ikäinen, keskiluokkainen ja keskinkertainen. Kahden pojan isä, aviomies. opettaja, pastori ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunut mies. Blogissani käsittelen opettamista, kasvattamista, arvoja, politiikkaa ja kirkollista elämää. Joskus vakavasti,joskus irvaillen. Kuvia en kumartele enkä suosiota hae.