Äidin ihmeparantuminen johdatti teinin uskoon

16-vuotias Raj (nimi muutettu) hämmästyi, kun näki äitinsä parantuvan niveltulehduksesta. Hän meni kirkkoon toivoen saavansa itselleen saman voiman. Näin hän sai tietää, että vaikka hänen maallinen isänsä oli kuollut, hänellä on Isä Taivaassa. Nyt kaksi vuotta myöhemmin hänen elämänsä on muuttunut. Vaikka hän on saanut kokea vastustusta, hän rakastaa kertoa Jeesuksesta.

Raj kasvoi hinduperheessä, johon kuuluivat hänen lisäkseen vanhemmat ja kaksi nuorempaa veljeä. Hänellä oli mahdollisuus käydä koulua, mutta opiskelu oli hänelle ajoittain vaikeaa. Tämä hankaloitti suhdetta isään. Raj kertoo: ”Minusta tuntui pahalta, koska tiesin, että toiset lapset menestyivät koulussa minua paremmin. Isä huusi minulle ja kysyi, miksi olin erilainen.”

Isä kuoli, kun Raj oli 16-vuotias. Vaikka suhde isään oli ollut vaikea, suru oli raskas kantaa. Isän kuolema toi Rajin elämään myös paljon epävarmuutta, koska isä oli huolehtinut suuressa määrin perheen elättämisestä. Raj lakkasi käymästä koulua ja alkoi etsiä työtä. Rahat eivät riittäneet hänen ja hänen veljiensä koulunkäyntiin.

Myöhemmin tilanne muuttui. Raj kertoo: ”Eräänä päivänä muutama opettaja tuli kotiimme ja kehotti äitiämme laittamaan minut kouluun. He lupasivat maksaa.” Raj löysi myös osa-aikaisen työn. Hän myi ruokaa koulupäivän jälkeen ja auttoi elättämään perhettä.

Perheen muiden vaikeuksien lisäksi Rajin äiti kärsi niveltulehduksesta. Kerran kipu oli niin musertavaa, että joku kehotti Rajia pyytämään pappia rukoilemaan äidin puolesta. Raj epäili rukouksen voimaa. Hän tiesi vain, että monet veloittivat rukouksesta rahaa. Pappi kuitenkin tuli ja rukoili eikä pyytänyt siitä maksua. Rajin äiti alkoi heti voida paremmin. Koko perhe oli ihmeissään.

Rajia kiinnosti pastorilla oleva voima. Hän kysyi, voisiko hänkin saada sen. Hän ja hänen perheensä saivat kutsun jumalanpalvelukseen samana iltana. Raj kertoo: ”Olin ensimmäistä kertaa kirkossa. En ymmärtänyt paljoakaan. Kaikki lauloivat hallelujaa.”

Kirkossa ollut nainen puhui Rajin äidille: ”Älä murehdi. Sinulla on Isä Taivaassa. Lapsillasi ei ole enää isää, mutta teillä on Taivaan Isä, joka voi antaa enemmän kuin maallinen isä.”

Pappi antoi Rajille Uuden Testamentin. Jo samana yönä Raj luki Matteuksen evankeliumin. Kuukauden sisällä Rajin veljet halusivat kasteelle. Myöhemmin myös Raj ja hänen äitinsä kastettiin. Raj kertoo, että heidän uskonsa on vahvistunut. Äiti on myös lakannut palvomasta epäjumalia.

Raj sai pian huomata, ettei hänen uusi uskonsa miellyttänyt kaikkia: ”Osa sukulaisista syytti minua siitä, että ryhdyin kristityksi rahan takia. Kun pysyin lujana uskossa, ihmiset yllättyivät. Hetkittäin kyllä mietin, oliko viisasta kääntyä kristityksi. Jonkin ajan kuluttua sukulaiset alkoivat huomata, että asiat olivat kääntyneet parempaan päin. Perheeni ei enää valittanut; me hymyilimme.”

Vaikkei Raj ole ollut kristitty vielä kovin kauan, hän näkee eron kristinuskon ja hinduismin välillä: ”Hindujen jumalanpelko on erilaista. He uskovat, että sääntöjen rikkomisesta seuraa heille jotain pahaa. Jumalien palvonnassa ei ole iloa eikä rakkautta. Se ei muuta ihmisten elämää. Kun meistä tuli kristittyjä, näimme ihmisten elämän muuttuvan. Se muuttuu sisältä ulospäin. Jeesus on tosi Jumala, ja Hänessä on todellinen ilo ja rauha.”

Raj on mukana koulutuksissa, joita Open Doors järjestää yhdessä paikallisten kanssa. Ne auttavat häntä kasvamaan uskossa: “Hiljattain opin seminaarissa, että identiteettini on Jeesuksessa. Voin toiminnallani heijastaa Kristusta toisille ihmisille. Haluan olla hyvä todistus Hänestä tuntemattomillekin ihmisille.”

Raj unelmoi evankelioinnista. Hän jatkaa: ”Tiedän, etten ole yksin, vaan Jumala on kanssani. Muistan itseni 11-vuotiaana, kun en osannut ilmaista itseäni. Jumala on antanut minulle kyvyn puhua ihmisten edessä. Uskallan nyt myös liikkua yksin ulkona.”

Raj on alkanut nähdä muutosta myös häntä syyttäneissä sukulaisissa: ”Nyt he tulevat luoksemme ollessaan sairaita ja pyytävät esirukousta. He eivät enää suhtaudu meihin pilkallisesti, vaikka he eivät vielä usko.”

Rukoilethan Rajin ja hänen perheensä puolesta? Hän pyytää meitä rukoilemaan, että hän löytäisi hyvän työpaikan voidakseen huolehtia perheestään. Lisäksi hän pyytää esirukousta, että heidän uskonsa kasvaisi.

Lähde.

Tutustu lisää Intian tilanteeseen.

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa